Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взети са проби за COVID-19 на служителите на детските заведения в община Видин

Снимка: Радио Видин

Всички, работещи в детските ясли и градини в област Видин, ще бъдат изследвани за COVID-19, преди да бъде подновен приемът на деца от понеделник. Приключено е набирането на пробите за община Видин, взети са проби на всички 283 лица - педагогически и непедагогически състав. Резултатите са очакват до края на тази седмица. 


"Персоналът на всички детски градини и детски ясли в община Видин, целият персонал е изследван на сто процента. След това продължаваме с детските градини и ясли от областта"- каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински и допълни, че тестването е по тяхно желание.


До вторник имаше откази за тестване сред персонала в някои детски градини в община Видин. Тогава областният управител Момчил Станков призова да не бъдат отваряни тези от тях, в които не са изследвани всички. Не са изследвани само служители, които са в дългосрочен отпуск и няма да работят, казаха за Радио Видин работещи в детските градини:


"Ние сме решили да направим тестовете дори за наше собствено успокоение, да знаем, че когато започнем работа, всичко ще е наред... Хубаво е това нещо да се направи за наше успокоение, за успокоение на родителите... Специално за мен, и най-вече за мое лично успокоение - да знам имам ли антитела, здрава ли съм. Рано или късно всички ще бъдем тествани, няма как."  


По справка на директори на детски градини, една трета от децата от понеделник ще се върнат в групите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

1 милион лева са получили млади фермери от Видинско

Общо 1 075 690 лева за развитие на стопанството си са получили 24-ма млади фермери от област Видин през втория програмен период, съобщават от Областния информационен център (ОИЦ). Финансирането е осигурено чрез одобряването на проектите им по подмярка  6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от Програмата за развитие на селските..

публикувано на 19.07.24 в 15:56

Инспектори провериха два сигнала за лоши условия на труд в област Монтана

Инспекцията по труда в Монтана приключи две проверки по сигнал за неблагоприятни условия на работни места. Оплакванията са за високи температури . В Монтана работник подал сигнал, че температурата в малко помещение е висока, има климатик, но не работи. При проверката инспекторите установили, че нередността е отстранена, като е..

публикувано на 19.07.24 в 15:44

ВиК-Берковица е глобена заради замърсена вода в село Бързия

Здравната инспекция в Монтана наложи глоба на ВиК - Берковица заради замърсена с ешерихия коли вода в село Бързия . Пробите от централното водоснабдяване показали и наличието на колиформи.  Две от изследваните проби, взети от централното водоснабдяване на селото, от хранителен магазин и от чешма в центъра на населеното място, показали наличието..

публикувано на 19.07.24 в 14:38

Двудневен преход ще се проведе във Врачанския Балкан

Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ и Природозащитен център „Натура“ организират на 20-21 юли двудневен преход . Маршрутът е  Враца – х. Пършевица - Кобилени стени – с. Очин дол – гр.Враца . Програмата предвижда: Час на тръгване: 8:30 часа; Сборен пункт: Природозащитен център „Натура“; Маршрут: Първи ден: гр. Враца  –..

публикувано на 19.07.24 в 14:00

Фотоизложба "Свалбард – леденото кралство" ще бъде открита в Берковица

Берковица ще бъде открита фотоизложба "Свалбард – леденото кралство" днес, 19 юли.  Тя е дело на англичанина Ник Фостър и е запечатала преживяванията му до най-северната точка, до която може да достигне турист – архипелагът Свалбард в Северния ледовит океан, между Норвегия и Северния полюс, познат още и като Шпицберген.  Изложбата има своята..

публикувано на 19.07.24 в 13:00
Спасителите демонстрираха пожарната техника пред деца в Кула вчера, 18 юли.

Пожарната в Кула: Спокойна е обстановката към момента

Към настоящия момент ситуацията е спокойна, няма предпоставка да бъдем неспокойни на територията на четирите общини, каза за  Радио Видин главен инспектор Йосиф Йосифов , началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Кула която обслужва общините Кула, Грамада, Макреш и Бойница.  „Засега обстановката е..

публикувано на 19.07.24 в 12:00

Кои са правилата за пожарна безопасност през лятото

От 8 до 18 юли 2024 г. огнеборците от пожарните служби във Видин, Белоградчик и Кула са участвали в потушаването на 43 пожара – седем от тях с материални загуби, съобщават от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН). Пожарите без материални щети – в сухи треви и храсти, отпадъци и стърнища в региона, са били..

публикувано на 19.07.24 в 11:36