Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Очаква ни горещо и сухо лято

Снимка: Светослав Цветанов

Горещо лято, с по-малко валежи, очакват синоптиците. Прогнозата, направена от специалистите в Българската академия на науките е дългосрочна, поясни Леночка Ангелова - началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана:


"Лятото се очаква да бъде с екстремални максимални температури и с валежи, по-малки от месечните норми. Горещо лято ни очаква. Смятам, че за пореден път прогнозата макар и далечна, сега е около 70 %, е реалистична."


Повече чуйте в звуковия файл.


Вижте още

Представиха две нови стихосбирки в Зверино

Поетесите Христана Цветкова и Иванка Гьонова, членове на художествено - творчески клуб "Факел"към НЧ "Факел - 1926", с. Зверино представиха своите стихосбирки Христана Цветкова със своята първа поетична книга "Обич" и Иванка Гьонова с четвъртата си стихосбирка "От едно тесто". Залата беше изпълнена с членове на клуба, роднини,..

публикувано на 05.07.20 в 15:00

Без нови заразени с COVID-19 във Враца

Няма нито една положителна проба за коронавирус през изминалите 24 часа във Враца и областта, съобщиха от регионалната здравна инспекция. Ден по-рано обаче бяха оповестени нови 4 инфектирани, които са контактни от голямото огнище в здравната каса и здравната инспекция, което стана факт преди 2 седмици. Така трима от четиримата нови..

публикувано на 05.07.20 в 13:24

По-строги наказания при отравяне на пчели

По-строги наказания при отравяне на пчели предвиждат предложения за промени в Наказателния кодекс. Създава се нов член. 237а, като алинея 1 предвижда: "Който не спазва мерките за опазване на пчелите и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, след като е наказан по административен ред, се наказва с..

публикувано на 05.07.20 в 10:10

Засилен интерес към имоти в Синаговци

Цените на имотите в село Синаговци винаги са били високи, но въпреки това, интересът към тях продължава. Това каза за Радио Видин кметският наместник Марио Симовонян : "Аз от 15 години съм жител на това село и мога да кажа, че цените на имотите никога не са падали. Поддържали са си едни стойности, които може би са едни от най-високите в региона, но..

публикувано на 05.07.20 в 11:00

Димо Скорчев: Има вероятност строителството на магистралата Видин- София да започне предсрочно

Има голяма вероятност магистралният път Видин - София да започне реално да се строи още в началото на август. Това каза за Радио Видин кметът на Дунавци Димо Скорчев. В момента тече връчването на уведомителните писма за компенсиране на собствениците на имоти по главен път Е-79: "Със сигурност, ако свършим работата, от 1 август д-р Ценков каза,..

публикувано на 05.07.20 в 09:15

Добри са добивите от жътвата в област Монтана

Получените средни добиви от жътвата до момента са над прогнозните на специалистите. 484 000 декара са засети с пшеница в региона. Към момента са ожънати 80 000 декара, което прави 19 %. Средният добив от декар е 573 кг. Най-високи са добивите към момента за община Якимово – 668 кг от декар и Медковец – 600 кг от декар. Под средните са..

публикувано на 05.07.20 в 09:00

180 нови случая на COVID-19 у нас

180 са новите случаи на коронавирус в България при направени 2 591 теста за последното денонощие. Това показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. Общият брой на регистрираните с коронавирус досега у нас е 5 677 души. Починали са двама, оздравелите са 6-ма. Най-много - 58, продължават да бъдат новите случаи на коронавирус в..

публикувано на 05.07.20 в 08:45