Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

820 зрелостници в област Монтана на матура по български език и литература

2
Снимка: Радио Видин


Първият държавен зрелостен изпит ще се проведе в 18 училища в региона. За първи път това ще стане в условията на извънредна епидемична обстановка заради коронавируса. 

"Учебните заведения са готови да посрещнат зрелостниците, при спазването на всички мерки", съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Трайка Трайкова.

"Осигурени са дезинфектанти, ще има отстояние от поне 1,5м. между зрелостниците в залите. В училищата, където има повече от един вход, ще бъдат отворени и другите входове."


Изпитът ще започне в 9 часа сутринта, а учениците трябва да са половин час по-рано в изпитните зали, уточни Трайка Трайкова.

"Молбата ни към тях е да се спазва дистанция. Зрелостниците трябва да носят лични предпазни средства, лична карта и служебна бележка. Телефоните на учениците ще бъдат изключвани."


Зрелостниците ще пишат с черен химикал и ще имат на разположение да работят 4 астрономически часа, добави Трайка Трайкова.


"Има предвидени мерки срещу преписването и изтичането на информация. Във всяка зала ще има видеонаблюдение. Пожелавам успех на всички."

Галерия

Вижте още

Снимката на 2 юли 2020 година

25 седмокласници от видинската Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" днес получиха свидетелствата си за завършено основно образование на тържествена церемония в двора на училището. Видинската математическа гимназия е с най-добри резултати от външното оценяване за 7 клас. Започва приемът на ученици за 8 клас. 44 паралелки е държавният..

публикувано на 02.07.20 в 18:10

5- метрово знаме се вее в центъра на Белоградчик

Трибагреник с размери 5 на 3 метра, издигнато на 16- метров пилон, е новата придобивка на Белоградчик. Знамето бе издигнато на централния площад  по време на празника на града - Петровден . А идеята и реализацията ѝ е на  Национално движение "Велика България", което се занимава с  популяризиране на патриотизма и родолюбието, чрез организиране..

публикувано на 02.07.20 в 17:33

44 са паралелките за осмокласници в област Монтана

От 3 юли започва подаването на заявления за приема след завършен 7. клас. 1067 завършват 7. клас в област Монтана . Около 1000 ще участват при реализирането на 44 паралелки, съобщи Даниела Маринова , председател на Областната комисия към Регионалното управление на Министерството на образованието и науката. Подаването на документите може да..

публикувано на 02.07.20 в 16:37

170 години от рождението на Иван Вазов отбелязват в Берковица

Поредица от събития по повод 170- годишнината от рождението на Иван Вазов организира община Берковица, каза за Радио Видин  Деси Младенова  - специалист "Връзки с обществеността" в Общината: "От 6-ти до 12-ти юли в Градска художествена галерия "Отец Паисий" Берковица ще бъде подредена изложба на детски рисунки на тема "Ах, каква чудна природа..

публикувано на 02.07.20 в 14:55

Почистиха незаконно сметище край село Крета

Незаконно сметище при бившия стопански двор в село Крета беше премахнато от служители на Общинско предприятие "Чистота" Мездра. Повече от 20 години теренът е използван за временна площадка за строителни и растителни отпадъци, но заедно с тях недобросъвестни граждани са изхвърляли и битови отпадъци, обясни кметът на селото Виолета Панова: "Знаете, че в..

публикувано на 02.07.20 в 14:43

Връчват уведомленията за отчуждаване на имоти, заради строежа на магистралата София - Видин

Указания за процедурата по отчуждаване получиха на работна среща в залата на Общинския съвет кметове и кметски наместници на населените места, разположени по трасето на бъдещия магистрален път на територията на общините Видин и Грамада.  Това са селата Новоселци, Слана бара, Синаговци, Търняне, Жеглица, Ивановци, Срацимир и град Дунавци,..

публикувано на 02.07.20 в 14:35

Община Видин иска да изтегли заем за нови контейнери

Покана за обществено обсъждане на  предложение  за поемането на дългосрочен дълг е публикувана на официалната страница на Община Видин. Според информацията Общината иска да изтегли безлихвен заем в размер, възлизащ на 850 000 лева от Предприятие за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС) . Средствата са необходими за..

публикувано на 02.07.20 в 14:20