Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

1 нов случай на COVID-19 в област Видин, 7 излекувани

Снимка: Pixabay

 Още 7 лица от област Видин са излекувани от COVID-19, всички те са от община Кула и са били на домашно лечение  - по данни на РЗИ - Видин след обработка на получени от Националната референтна лаборатория протоколи

За последното денонощие има регистриран 1 случай на коронавирус в област Видин - жена на 38 години от Видин. Тя е контактна на вече заразен с COVID-19. Поставена е под домашна карантина и към момента е без симптоматика.

Към 10,00 ч. на 31.05.2020г., потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 186, като 45 от тях са медицински служители.

19 лица, положителни за COVID-19, са починали.

Излекуваните са 124, като 39 от тях са медицински специалисти.

За последното денонощие в България от изследваните  606 проби  чрез PCR метод са установени 14 нови лица с Covid-19, съобщиха от Националния оперативен щаб.

Към настоящия момент приети на болнично лечение пациенти с доказан Covid-19 са 161, като 17 от тях са в интензивни отделения.

Вижте още

Над 20 предложенията за "Малки местни инициативи" в Мездра

22-а проекта, на обща стойност над 90 000 лева, кандидатстват за финансиране по утвърдената от Общински съвет Мездра програма "Малки местни инициативи" . Сред кандидатите са кметства (15),   читалища ( 3) , инициативни комитети (2) и едно сдружение.  За програмата са утвърдените средства  в размер на 30 000 лева, като максималната допустима..

публикувано на 10.07.20 в 14:34

Започват проверки за спазване на противоепидемичните мерки във Видин

На заседание на Областния временен кризисен щаб във Видин   бе взето решение за сформиране на съвместни екипи от служители на Инспекцията по труда, Областната дирекция по безопасност на храните, Регионалната здравна инспекция и Областна дирекция на МВР, които да връчат Заповедта на министъра на здравеопазването, за затягането на противоепидемичните..

публикувано на 10.07.20 в 14:25

Солистки от формация "Огоста" с награди от Национален конкурс

Солистки от Фолклорна формация "Огоста", с художествен ръководител Цветан Цветанов, спечелиха отличия от Конкурса "Напеви от Северозапада" .  Възпитаниците на вокалния  педагог Петя Илиева  Мария Николчова и  Петя Николчова  се наредиха на първите места съответно в първа и  втора възрастови групи .  На Стефани Георгиева бе присъдено трето място..

публикувано на 10.07.20 в 14:13

Още един с Covid-19 от Монтана, но живеещ в Пловдив

Млад мъж, с адресна регистрация в Монтана, но живеещ в Пловдив е с кронавирус , съобщиха от Регионалната здравна инспекция. В информационния бюлетин за деня в областта са посочени два случая. Другият е на шивачка от Лом, за който съобщихме още вчера. Общо 33-ма са болните от коронавирус в област Монтана към 10 юли. Агенцията по безопасност на..

публикувано на 10.07.20 в 13:22
Фасадата на иновативно основно училище

Най-големият стенопис на Апостола на свободата е във Враца

В края на следващата седмица, в деня на рождението на Васил Левски, иновативното училище във Враца, което носи името на Апостола, ще посрещне патронния си празник  с огромен стенопис на Левски върху ф асадата си. Творбата с размер около 50 кв.м. е дело на световноизвестния български художник Станислав Трифонов - Насимо. По негово желание, за..

публикувано на 10.07.20 в 13:13

Трима задържани след спецоперация за наркотици във Враца

Трима са задържани за наркотици във Враца след проведена спецакция на полицията, с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества, съобщиха  от Областната дирекция на МВР.  В апартамент във врачанския квартал "Сениче"  са намерени  и иззети  7 плика, съдържащи суха листна маса - канабис, както и..

публикувано на 10.07.20 в 11:21

Новите мерки за справяне с Covid-19 бяха обсъдени в Монтана

Областният медицински съвет  в Монтана проведе свое заседание, на което бе обсъдена обстановката в региона и бяха предложиха мерки за недопускане разпространението на коронавируса в областта.   О бластният управител   Росен Белчев запозна присъстващите с последната заповед на здравния министър и проведената дискусия с министър..

публикувано на 10.07.20 в 10:06