Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видинското читалище "Цвят" нормализира работата си

Снимка: Радио ВИДИН


От днес видинското читалище "Цвят 1870" започва поетапно да облекчава режима си на работа. В момента персоналът се занимава с необходимата административна работа, обясни за Радио Видин секретарят на читалището Любомир Илиев:


"Работата в школите и съставите все още не е започнала. По принцип до 31 май беше творческата година и на 1 юни организирахме концерт. Всичко се промени заради пандемията. Ние от другата седмица ще се срещаме с нашите възпитаници, за да им връчваме свидетелствата за завършен курс."


От читалището са решили да не лишават децата от завършения курс, заради двата месеца пауза. Очаква се пропуснатият материал да бъде взет през есента. Тази година видинското читалище "Цвят 1870" чества своята 150-та си годишнина.

Вижте още
жътва комбаин

По 600 кг пшеница прибират от декар земеделски производители във Врачанско

Добивите от хлебно зърно във Врачанско са между 400 и 600 килограма от декар, като по-висок е добивът в масивите, близо до Балкана, а по-нисък - в нивите край Дунав. Това съобщи един от големите земеделски производители и управител на фирма за растителни препарати и торове Младен Цолов. Според него реколтата не се отличава с високи..

публикувано на 07.07.20 в 07:54

Снимката на 6 юли 2020 година

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли. Мярката е превантивна и цели властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост Няма случаи на новозаразени с COVID -19 в трите области на Северозападна България - Видин, Монтана и Враца през последното денонощие, сочат данните от Националната..

публикувано на 06.07.20 в 18:00

Мездренско училище изпрати седмокласниците си

Свидетелства за завършено основно образование получиха 46-ма седмокласници от  ОУ "Христо  Ботев" в град Мездра .  С отличен успех през изминалата учебна година завършиха 12 ученици, от които трима са пълни отличници. За високи постижения в учебната дейност с плакет на училището бяха удостоени Габриела Байчева, Натали Георгиева и Християн..

публикувано на 06.07.20 в 16:09
Николай Евгениев

Видински математик - първи на Олимпиадата по география и икономика

Николай Евгениев от Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I"  се класира на първо място в България на националния кръг на олимпиадата по география и икономика. Ученикът на Борислав Казашки постигна 195 точки и оглави еднолично класацията от всичките 28 финалисти при седмокласниците на престижното национално състезание..

публикувано на 06.07.20 в 15:00
Кирил Ананиев

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли .  Мярката е превантивна и цели  властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Предстои да бъде засилен контролът по спазването на препоръчителните мерки в цялата страна като областните кризисни..

публикувано на 06.07.20 в 14:45

Вандали прекършиха дръвчета в центъра на Видин

Няколко от новозасадените, през есента на 2019 г., дръвчета в центъра на Видин бяха пречупени от неизвестни извършители през почивните дни . Видинчани остро осъдиха вандалската постъпка, показа анкета на Радио Видин: "Идиоти, нищо не мога да кажа друго... Как може да коментираш такава простотия и вандализъм, нали има камери? Това повече..

публикувано на 06.07.20 в 12:44

Пръскат срещу комари в Ломско

Наземно пръскане срещу комари  ще се извърши о т 8 до 10 юли 2020 г.    на територията на община Лом , информират от местната общинска администрация. Обработката ще обхване града и селата от общината. Пръскането ще се извърши по комбиниран метод с топъл и студен аерозол за постигане на максимален ефект. Обработката на площите ще се извършва..

публикувано на 06.07.20 в 11:25