Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Заместник-министър Зорница Русинова дари таблети във Враца

Калин Каменов получи почетен знак за принос в социалната политика

Снимка: Община Враца

Заместник-министър Зорница Русинова направи дарение от таблети, предназначени за децата от Центровете за настаняване от семеен тип във Враца. Целта е с устройствата децата да могат да се включат в дистанционното обучение, както и да поддържат връзка със специалисти, ако имат нужда от такива.

По случай празника на Враца и в деня на Ботев заместник-министър Зорница Русинова връчи на кмета Калин Каменов почетния знак на Министерството на труда и социалната политика за принос в социалната политика.


Вижте още

Дискутират съживяването на туризма и рибарския поминък в Лом

Възможностите за съживяване и развитие на туризма и обвързването му с рибарския поминък в Лом бяха обсъдени на и нформационна среща. Учредяването на Местна инициативна рибарска група (МИРГ) – Лом, която да кандидатства с проекти на обща стойност около 4 милиона лева по Оперативна програма "Морско дело и рибарство" бе сред основните теми на форума...

публикувано на 17.06.21 в 11:14

Брошура информира командированите работници в Германия за правата им

В брошурата "НА ГУРБЕТ: Моите права като командирован работник в Германия" има отговори на много въпроси по отношение на правата и задълженията на българските работници, командировани във Федерална република Германия в рамките на предоставяне на услуги, и на техните работодатели. Представена е основна информация с акцент към работещите в секторите..

публикувано на 17.06.21 в 10:57

Ученици от Враца на челни места в националната олимпиада по български език и литература

Челни места завоюваха ученици от  ППМГ "Акад. Иван Ценов" – Враца  на  националната олимпиада по български език и литература. Гергана Николаева от 11 "а" и Георги Игнатов от 11 "б" клас спечелиха първо и второ място на националния кръг на олимпиадата,като резултатът на Гергана е с 10 точки над втората позиция, съобщават от учебното заведение...

публикувано на 17.06.21 в 10:50

31 са активните случаи на COVID-19 в област Видин

7 лица с положителни проби за COVID-19 са регистрирани в област Видин  през последното денонощие по данни на Регионална здравна инспекция - Видин. Още 1 човек, положителен за COVID-19, който е бил на домашна терапия, е оздравял.  Регистриран е 1 смъртен случай.  Към 10.00 ч. тази сутрин потвърдените от началото на пандемията случаи..

публикувано на 17.06.21 в 10:20

Откриват изложба на Павлин Коцев във Враца

Откриват художествена изложба с творби на Павлин Коцев по повод неговата 85-годишнина във Враца. В изложбата са подредени 18 негови творби, каза за Радио ВИДИН  Христо Божков , уредник на на Художествена галерия "Иван Фунев", към исторически музей във Враца. "Тъй като нашата Художествена галерия притежава над 40 негови творби- живопис, графика -..

публикувано на 17.06.21 в 10:13
ОУ

234 ученици на външно оценяване по чужд език в област Видин

Днес са изпитите от Националното външно оценяване по чужд език за учениците от 7-и и 10-и клас. Изпитите са по желание на ученика.  В област Видин са се явили 234 ученици от 243-ма, заявили желание, каза за Радио ВИДИН  Веселка Асенова , началник на Регионалното управление на образованието - Видин. Изпитът на десетокласниците започна в 8 часа, а..

публикувано на 17.06.21 в 10:01

Дариха 15 компютъра на математическата гимназия във Враца

15 компютърни конфигурации получи ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца, съобщават от учебното заведение. Те са дарение от Иво Евгениев, бивш възпитаник на гимназията. Благородният жест е във връзка с 50 годишнината на училището и личен 50 годишен юбилей на дарителя. Получената техника е на стойност 21 000 лв. Тя е от висок клас, предоставяща отлични..

публикувано на 17.06.21 в 08:29