Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обновяват центъра в Бяла Слатина

Снимка: Община Бяла Слатина


На изцяло обновен център ще се радват през есента жителите на Бяла Слатина. С усилени темпове в момента се извършва ремонт на централния площад. Проектът е на Общината, през фонд "Земеделие", каза кметът Иво Цветков:
"Напомня ни осмоъгълника, чашата на шадравана и тя се ремонтира, нали в нея се вграждат тръби, дюзите съответно и вместо водата да изтича, в момента ще бъдат две водни стени. Той е един комплексен проект, не само на този шадраван, след това е ремонт на един друг съществуващ, на който ще се изгражда зона за отдих. И съответно един Лесопарк, в който ще бъде изградена сцена на открито. Направили сме го комплексно, защото има много за ремонтиране в града, да започнем така от повече места, както се казва, а не само едно да направим, а другите да останат неремонтирани, за това сме се постарали максимално да оползотворим финансовия ресурс, който ни се предоставя." 
Очаква се ремонтът да приключи в началото на септември, преди панаира, който е на 14- септември- Кръстовден.
Вижте още

В Монтана започва реконструкция на един от основните булеварди

Готов е проектът за реконструкцията на булевард “Арнолди” в Монтана, който е  основа пътна артерия към големите жилищни комплекси в града . До октомври се очаква да приключи и ремонтът на улица “Диана”, съобщи кметът Златко Живков:  "Това е най-значителното нещо, което касае жителите на град Монтана. Нищо друго няма да касае пряко така  18 000..

публикувано на 16.07.20 в 17:15

Видинската болница без просрочени задължения за полугодието

Въпреки непредвидените разходи в условията на пандемия през първите шест месеца на тази година, многопрофилната болница за активно лечение "Св. Петка във Видин е без просрочени задължения за полугодието и с 340 000 лева в наличност. Няма забавени плащания на персонала, каза прокуристът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова: "Нито един ден не..

публикувано на 16.07.20 в 15:30

Един диагностициран с Covid-19 за последните 24 часа във Видин

Един нов случай на коронавирус е  регистриран  в област Видин  за последното денонощие. По данни на Регионална здравна инспекция става въпрос за  мъж на 41-годишна възраст от община Видин. Той е потърсил лекарска помощ в болницата в Лом, взета му е проба за COVID-19, която се оказва положителна. Към момента мъжът е хоспитализиран в..

публикувано на 16.07.20 в 12:50
БСП Видин

От Областния съвет на БСП във Видин с позиция срещу създаването на Инициативен комитет за председател на левицата

Категорично възмущение от  организирания от народния представител Филип Попов Инициативен комитет в подкрепа на определен кандидат за председател на БСП изразиха  членовете на Областния съвет на   БСП - Видин на свое заседание, вчера .   Като причини за недоволството от Областния съвет изтъкват, че голяма част от участниците..

публикувано на 16.07.20 в 10:25

Пожар в Комарево отне два живота

Намериха два обгорели трупа след пожар в селска къща, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал вчера в белослатинското село Комарево, а сигнал за него бил подаден към 17:35 часа. Повиканите на помощ пожарникари потушили пламъците в дома, след което открили обгорелите тела. По думите на собственика, в къщата били двете му дъщери - на 30 и 31..

публикувано на 16.07.20 в 09:00

Тестват за Covid-19 полицаи от Враца

Масово тестване за коронавирус започва от днес в Районното управление на полицията във Враца. Макар че информацията още не е официално потвърдена от силовото подразделение, е създадена организация за изследване в лабораторията на МБАЛ "Христо Ботев". Тестването е във връзка с  хоспитализирането на 50-годишна жителка на областния град, която е..

публикувано на 16.07.20 в 08:15
Входът на завода в Горни Лом.

Апелативният съд в София заседава по делото за взрива в Горни Лом

За днес в Апелативния съд в София е насрочено  заседание  по делото за 15-те жертви от взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом на първи октомври 2014 година. Обвиняемите са четирима. Делото се гледа на втора инстанция, след като преди година Окръжният съд Видин оправдава  всичките четирима.  Обвинението е за отнемане на човешки живот..

публикувано на 16.07.20 в 08:10