Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 23 юни 2020 година

Снимка: Община Видин

Фондация АДРА България дари хранителни пакети на уязвими групи от общините Видин и Брегово. По друга съвместна инициатива 15 уязвими семейства от Видин получиха пчеларски инвентар и безплатно обучение в областта на пчеларството. 


Дискусия по изготвянето на нови общи устройствени планове на град Видин и на общината се проведе във Видин. Целта е да се проведе допитване до обществеността и до всички заинтересовани лица за това, какво трябва да включват новите общи устройствени планове.


Коронавирусът взе първа жертва от област Враца, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Жената е на 73 години със съпътстващи заболявания и е 19-ият инфектиран с Covid-19 в града и областта. За последното денонощие няма нови случаи за Видин и Монтана. До сега установените случаи във Видин са 213, 19 във Враца и 24 в Монтана. 


Още 10 домашни помощници са назначени в община Ружинци. Те ще се грижат за 20 лица в нужда, които при старта на програмата в началото на април са били записани като резерви. Така в условията на COVID-19 общо 54 лица ще обслужват 131 потребители.


Възрастно семейство от Враца остана без дом, след като при пожар изгоря къщата, която обитават. За случилото се разказаха съседите, а засега от местната управа не са предложили съдействие на пострадалите, но и семейството не е потърсило помощ.


В община Ружинци започна подготовка за преброяването, което ще е през следващата година. Сформирана е общинска комисия за целта, предстои и заснемане на жилищните имоти, каза кметът Александър Александров.


Нови полиетиленови съдове за битови отпадъци за домакинствата закупи местната управа в община Мизия. Те са изработени от плътен рециклируем материал, устойчив на UV лъчи, киселини, високи и ниски температури, и са  подвижни.


Открити приемни за възможностите за финансиране от Европейските фондове ще проведе във всички общини на областта екипът на Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин). Всички събития ще се проведат на открито, в центъра на селищата, където ще е разположен информационния щанд на ОИЦ.


Започна ремонт на покрива на църквата "Свети Теодор Тирон" във Видин. Очаква се до 40- 50 дни дейностите да завършват, каза за Радио ВИДИН протойерей Мариян Стефанов, а стойността на ремонта е около 40 000 лв.


Младежката организация на ГЕРБ във Видинска област проведе областно събрание, в което участваха представители на МГЕРБ от всички 11 общини, съобщават от видинската структура на партията. На форума са номинирани двама представители за членове на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ за предстоящото Общо събрание на младежката структура, което ще се проведе в София, на 5 юли.Кандидатурите на Стефан Ванчев и Емил Емилов са единодушно подкрепени от присъстващите.

Общинският съвет в Мездра ще проведе редовното си юнско заседание в традиционното време- последния четвъртък от месеца /25 юни/ от 16.00 часа при проект за дневен ред, включващ 17 точки.


88 ученици завършват средното си образование в ПГ "Проф д-р Асен Златаров" Видин. Според директора на гимназията Мариета Георгиева те са се представили повече от добре на матурите, а на 26 юни зрелостниците от училището ще получат своите дипломи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48

Ново улично осветление изграждат във Видин, Белоградчик и Ружинци

Енергийно ефективно осветление ще бъде изградено по проекти на общините Видин, Белоградчик и Ружинци. Финансирането е по Плана за възстановяване и устойчивост. В община Белоградчик проектът е на стойност 380 000 лева. Ще бъдат обхванати най-големите населени места, обясни кметът Боян Минков.  "При условията на много сериозна конкуренция,..

публикувано на 13.07.24 в 12:58

Ремонтират улици във Враца

Лятото във Враца ще премине в ремонти, съобщиха от общинската управа и поясниха, че са осигурени са средства за рехабилитацията на още улици в града и селата.  Предстои обновяването на още ключови пътни участъци и междублокови пространства в града, както и на компрометирани улици в населените места на Враца. С подписано преди дни споразумение между..

публикувано на 13.07.24 в 12:20

Комисия се събра за събора "Кадъ боаз"

Традиционният международен граничен събор на прохода „Кадъ боаз" при селата Салаш  и Ново Корито тази година ще се проведе от 19 до 21 юли. По традиция съборът се отбелязва всяка година в предпоследната събота и неделя на месец юли. Организатори на най-големия международен събор на Балканите са Община Белоградчик от Република България и Община..

публикувано на 13.07.24 в 10:43

Фолклорен фестивал събира в Нефела над 400 самодейци от Северозапада

Фолклорният фестивал “Северняшки ритми” ще се проведе във врачанското село Нефела. Над 400 самодейци от десетки читалища в Северозападна България ще покажат таланта си, обясни секретарят на местното читалище "Св. св. Кирил и  Методий" Елка Петрова. "Първи на сцената ще излезе нашият танцов състава "Северняши ритми", на който е кръстен..

публикувано на 13.07.24 в 10:00