Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Във Враца отбелязват Деня на безопасността на движението по пътищата

2
Снимка: Радио ВИДИН


На 29 юни отбелязваме деня на безопасността на движението по пътищата. Този акт е насочен към популяризирането на темата чрез провеждане на различни мероприятия, информационни и образователни кампании. В отбелязването на деня се включи област Враца, коментира инспектор Петър Цветков, началник на "Пътна полиция" Враца:

"В сградата на областната администрация във Враца се проведе заседание на областната комисия по пътна безопасност на движението в областта. Област Враца ще се включи в отбелязването на дена на безопасността с редица инициативи, като общините от областта ще се включат активно, със съдействието на община Роман ще се раздават информационни брошури, а в детска градина "Зора" в същия град ще се проведе беседа за преиграване на пътна ситуация. В общините Бяла Слатина и Хайредин ще са информационни кампании, а община Криводол организира изложба на детски рисунки на тема "Пази детето на пътя". В община Мизия ще бъде проведена лекция-беседа с ученици, свързана с правилата за движение на пешеходци и велосипедисти."


Инспектор Петър Цветков апелира да се спазват важните мерки за безопасността  на децата през лятната ваканция:

"Препоръчвам да спазват мерките за безопасност на движението по пътищата, особено да се внимава при пресичането на пътното платно, защото там се получават повечето нежелани пътни инциденти. Важно е да не се бърза при пресичането на пътното платно, да се пазят децата от настигащи ги автомобили, особено когато се придвижват в тъмната част на денонощието е желателно да се носят дрехи със светлоотразителни елементи. Апелирам към децата да не се опитват да спират автомобили и да не се качват на автостоп."

Целия репортаж може да чуете в звуковия файл. 

Галерия

Вижте още

В "Музикална зона" на 09 юли 2020 слушаме Оторино Респиги

На днешния 9 юли се навършват 141   г. от рождението на италианския композитор, музиколог и диригент Оторино Респиги. Сред най-популярните му произведения е "Римска трилогия" , състояща се от три четиричастни симфонични поеми: "Римски фонтани" , "Римски пинии" и "Римски празници" . В първата авторът великолепно пресъздава чрез звукови..

публикувано на 09.07.20 в 09:00
Работни снимки от видинския сюжет за

"Аз съм българка"- среща на хора с богати души и очи, отворени за красотата

Млади, ентусиазирани, изпълнени с желание да прославят красотите на България и българското - има ги и днес. Това с пълна сила важи за Радослав Първанов, млад фотограф- обречен на любов към Родината, който е превърнал в мисия желанието си да покаже на света кои сме ние и всичко, с което трябва да се гордеем. Преди дни той снима видинския сюжет за..

публикувано на 08.07.20 в 18:30
национална диплома на МОН

Трима ученици от Северозапада кандидати за отличието на МОН "Национална диплома"

73 -ма зрелостници в страната са взели с пълни шестици на Държавните си зрелостни изпити тази година. Предстои комисия да направи подбор и министърът на образованието Красимир Вълчев да връчи почетното отличие на МОН "Национална диплома" на зрелостници, които имат отличен успех (6,00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно..

публикувано на 07.07.20 в 15:35
Градски плаж

По-добри условия за градския плаж "Баба Вида" искат видинчани

Началото на месец юли е, време за летен отдих и почивка на планина, море или край водни басейни. Във Видин една от алтернативните възможности за почивка е плажуването край реката или край басейна.  Активният летен сезон започна, а  градският плаж "Баба Вида" все още няма изгледи да започне да функционира нормално. Душове няма, чешмичката не работи,..

публикувано на 07.07.20 в 14:45

Започна връчването на уведомителни писма на собствениците на имоти по главен път Е-79

Указания за процедурата по отчуждаване получиха на работна среща кметове и кметски наместници на населените места, разположени по трасето на бъдещия инфраструктурен проект на територията на Община Видин и Община Грамада - селата Новоселци, Слана бара, Синаговци, Търняне, Жеглица, Ивановци, Срацимир и град Дунавци. "До края на месец юли..

публикувано на 06.07.20 в 17:21

Фестивалът The Bridge ще е онлайн

От 13-ти до 17 юли ще се проведе 11-то издание на младежкия фестивал на изкуствата Тhe Bridge , едно от най-очакваните събития във Видин през лятото. За седмица по време на фестивала, работилниците по изкуствата събират десетки младежи, а част от програмата са концерти и изложби, на участници в събитието. Заради пандемията..

публикувано на 06.07.20 в 15:10

Гарбриела Кирилова: Тайната на успеха е екипната работа

През тази седмица рожден ден отбеляза треньорът и създател на един от най-успешните спортни клубове във Видин - Клуб по самбо и джудо "Бъдин" - Габриела Кирилова . Това е идеален повод да ви срещнем с тази сърцата видинска шампионка, посветила живота си на самбото и джудото. Самата тя е многократен републикански шампион по джудо и..

публикувано на 05.07.20 в 17:50