Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Облагородяват парковата зона в централната градска част на Мизия

2
Центърът на Мизия
Снимка: Светослав Цветанов


Ремонтните дейностите ще включват изграждане на площадка за стрийт фитнес, тенис маса, шах маси на открито, беседка, градински пейки, стойка за велосипеди, кошчета, тоалетна, подмяна на осветлението, затревяване на зелени площи, както и оформяне на зона с игрище за волейбол. Това съобщи за Радио ВИДИН Валя Берчева кмет на общината:

"Това е изграждане на комбинирана фитнес площадка на открито. Място, което младежите от Мизия си го поискаха и в момента, в който ми беше предложено като идея, аз я прегърнах и се постарах в най-кратки срокове да я изпълня. Надяваме се в най-кратки срокове в началото на юли месец да стартира изграждането. Искаме да облагородим това място в парка, в центъра на Мизия, което беше така доста изоставено. Ще има и беседка. Достъпът ще бъде свободен. Насочено е към младите."

Нов зелен парк с детски площадки ще бъде изграден и до ж.п. гарата в града. Освен това в 4 от по-големите населени места на общината също ще бъдат изградени паркове, разкри Валя Берчева:

"Това е гара от линията Червен бряг-Оряхово. Там ще бъде изграден нов парк, който ще бъде съчетание от озеленяване, детски площадки, комбинирано. До дни ще започнем изграждането. Площи за широко ползване ще бъдат изградени и в селата Софрониево, Крушовица и Липница. В тези населени места ще бъде изграден парк за жителите."

Тази година град Мизия празнува 50-годишен юбилей, заради пандемията тържества не е имало, но при благоприятни условия ще го отпразнуваме, уточни Валя Берчева.

Галерия

Вижте още
Врачанската болница

Приеха инфектиран с коронавирус в болницата във Враца

Един от инфектираните с коронавирус и поставен под домашно наблюдение от област Враца е бил откаран в болница, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Враца. Оказало се е, че състоянието на пациента се е влошило и е трябвало да бъде приет в лечебно заведение. За последните 24 часа от РЗИ-Враца са тествали за коронавирус 8 нови жители..

публикувано на 07.07.20 в 14:47

Над 15 000 данъкоплатци са обслужени в офисите на НАП Монтана за полугодието

Малко над 15 000 данъкоплатци и осигурители са обслужени в офиса на Националната агенция за приходите в Монтана през първото полугодие, съобщиха от пресслужбата на агенцията.  4 700 са посетили приходната администрация заради въпроси, свързани със здравния статус, а 3 600 - по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления..

публикувано на 07.07.20 в 12:51

Отложиха дело за убийство в село Върбица

Врачанският окръжен съд не даде ход на съдебното следствие по наказателно от общ характер дело за убийство в с. Върбица . Подсъдимият е обвинен, че на 30 срещу 31 август 2018 г. във врачанското село чрез нанасяне на удари по главата и тялото, умишлено е причинил смъртта на живеещата с него на семейни начала 31-годишна жена. Според държавното..

публикувано на 07.07.20 в 12:12

Държавният шампионат по шосейно колоездене за юноши и девойки се провежда във Враца

Държавният личен и отборен шампионат по шосейно колоездене за юноши и девойки ще се проведе във Враца на 10-ти и 11-ти юли 2020 г , известиха от  пресслужбата на Областна администрация Враца.  Надпреварата се организира от Колоездачен клуб "Враца Велообщество" и Българска федерация по колоездене и се провежда под патронажа на областния управител на..

публикувано на 07.07.20 в 11:31

Лятно училище за първокласници организират във Враца

В средно училище "Христо Ботев" във Враца организираха занимания за първокласници, които са натрупали пропуски по времето на дистанционното обучение . Заниманията започнаха в средата на миналия месец и ще продължат до края на тази седмица. Провеждат се по четири часа на ден в класните стаи. Децата идват на заниманията с голямо желание, споделя..

публикувано на 07.07.20 в 11:15

Жители на Дондуково се жалват от земеделски машини

Жалба до Община Брусарци, до Министерството на земеделието и храните, Министерството на околната среда и водите и до политическа партия ГЕРБ изпратиха жители на село Дондуково. В нея те настояват за съдействие за разрешаване на проблема със запрашаването на въздуха и рушенето на пътищата. Проблемът е породен от машините на земеделска фирма,..

публикувано на 07.07.20 в 10:43

Още един излекуван от Видинско, само три са активните случаи

Още едно лице от област Видин, при което е бил установен Covid-19, е излекувано по данни на Регионалната здравна инспекция. Излекуваният е изписан от болницата в Лом. Три  остават активните случаи в областта. 174 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа, по данни на Единния информационен портал. Направените PCR..

публикувано на 07.07.20 в 10:30