Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Подкрепи една мечта 2020" започна от Белоградчик

Дарителската кампания на президента е в подкрепа на бъдещи студенти и отличници в училище

Снимка: Радио Видин

Президентът Румен Радев и абитуриентката Вержиния Малинова обявиха от Белоградчик началото на тазгодишното издание на инициативата "Подкрепи една мечта". Дарителската кампания е в помощ на бъдещи студенти и отлични ученици. За отличен успех в 11.  клас  Вержиния получи стипендия от кампанията миналата есен. През последните две години надградихме тази инициатива, каза президентът Румен Радев:


"Не само президентството се ангажира с един прекрасен абитуриентски бал на децата в неравностойно положение, не само дава стипендия на тези, които продължат своето образование във висше учебно заведение, но преди две години ние започнахме да даваме стипендия и на децата с отличен успех и Вержиния вече получи такава стипендия. Искам да я поздравя за нейната упоритост, да ѝ пожелая успех в нейните начинания по-нататък, в стремежа ѝ да се развива и в образованието, и професионално и да обявя началото на тазгодишното издание "Подкрепи една мечта 2020", да призова всички щедри  българи да мислим заедно и да подкрепяме нашите прекрасни деца, защото те имат нужда от увереност, че всички в нашето общество сме едно голямо семейство и подкрепяме нашите таланти и нашето бъдеще."


Вержиния, която е стипендиант за миналата година, тренира във футболен клуб "Атлетико" Монтана. Тази година тя ще кандидатства в Националната спортна академия. За участието в кампанията я подтиква ръководителката на Центъра за настаняване от семеен тип за деца в Белоградчик, където е сега Вержиния. Тя е сред 35 стипендианти за миналата година и отново ще кандидатства, за да продължи образованието си. Тя също отправи призив за участие в кампанията:


"Ще помоля да помогнете с каквото можете за кампанията "Подкрепи една мечта", ако желаете."  


Президентът, който посети Белоградчик за празника на града, връчи на Вержиния грамота за постигнати успехи в спорта и участие в културния живот на общината.

Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства в подкрепа на инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01
BIC BNBGBGSD
Банка БНБ

Вижте още

Снимката на 9 юли 2020 година

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира  огнище  на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обекта – лично стопанство, в с. Гюргич, общ. Ружинци, обл. Видин. Затягат се мерките срещу разпространение на коронавируса у нас. Драстичен скок на новозаразените с коронавирус за денонощие у нас. 240..

публикувано на 09.07.20 в 18:05

В Белоградчик се проведе обучение за предстоящото преброяване

В Белоградчик се проведе обучение на регистраторите, които ще извършат предварителния обход на територията на региона във връзка с предстоящото преброяване на населението, което ще стартира през месец януари 2021 г. Наетите регистратори подписаха договорите с Териториалното статистическо бюро. Обучителите разясниха работата със специалната програма,..

публикувано на 09.07.20 в 16:25

Установиха огнище на Нюкясълска болест по птиците във Видинско

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обекта – лично стопанство, в с. Гюргич, общ. Ружинци, обл. Видин. Болестта беше потвърдена в две съседни стопанства за лични нужди, в които се отглеждат смесено кокошки, пилета, пуйки и гъски след възникнало..

публикувано на 09.07.20 в 15:58

Онлайн платформа ще популяризира нематериалното културно наследство от региона

Онлайн платформа ще популяризира нематериалното културно наследство от областите Видин и Зайчар. Събрани са 100-те най- добри елемента, каза Красимир Кирилов- представител на Асоциацията за насърчаване на туризма - Видин: "Направена е по един модерен начин. Използвани са елементи, които и самият аз досега не бях виждал. Стана доста..

публикувано на 09.07.20 в 15:13

Трима новозаразени с COVID 19 в област Враца

Трима са новите инфектирани с коронавирус в област Враца през изминалото денонощие. Интересен е фактът, че и тримата са мъже, съобщиха от регионалната здравна инспекция.  Установените случаи са при 29-годишен жител на Мездра, както и врачани, съответно на 23 и на 18 години.  За последните 24 часа здравните власти не са тествали нови жители на..

публикувано на 09.07.20 в 14:43

Талант от Монтана с четири награди от Международен конкурс

12-годишната Магдалена Александрова от Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Монтана спечели 4 награди от Международния конкурс "Junior's Hope online" - Молдова. Това каза Миглена Георгиева от Обединен детски комплекс " Ние Врабчетата": "Изключително сме щастливи от наградите, които спечелиха..

публикувано на 09.07.20 в 14:19

Спомени за събора на "Кадъ боаз"

Второто по мащабност събитие след празника на Белоградчик е Международният събор на пограничните райони в местността "Кадъ боаз". За съжаление тази година той няма да се проведе, поради мерките за безопасност във връзка с разпространението на COVID - 19. Това е първото прекъсване след 2001 година, когато по инициатива на община Белоградчик и сръбските..

публикувано на 09.07.20 в 14:00