Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Риболовци ще стопанисват язовир "Долна вода" до 2030 година

Снимка: Радио ВИДИН, Архив

 

Сдружение ловно-рибарско дружество "Огоста"- Монтана ще може да стопаниства язовир "Долна вода" при село Студено буче за още 5 години. Общинския съвет удължи срока до 2030 година. По такъв начин членовете на Сдружението ще могат да реализират идеите си. Една от инициативите бе "Синьо лято", припомни председателят на Общинския съвет в Монтана инж. Иво Иванов. Над 100 деца от града получиха първи стъпки в риболова, желаещи има и за тази година:

"Преди пет години дадохме на Ловно-рибарско дружество "Огоста" този язовир. Те се справиха добре, искат да работят с перспектива и удължихме договора с още пет години. Миналата година имаше "Синьо лято" и деца ходиха като скаути там и се учеха да ловят риба и да връзват кукички... Това е част от живота на Монтана".

 

Писменото предложение за удължаване на срока бе на председателя на сдружението Борис Цветков, с мотив, че това е най-подходящия язовир в общината за практикуване на любителски риболов. Благодарение на  решението на общинските съветници придобилата популярност инициатива "Синьо лято" ще се организира и през следващите 10 години.


Вижте още

Установиха огнище на Нюкясълска болест по птиците във Видинско

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обекта – лично стопанство, в с. Гюргич, общ. Ружинци, обл. Видин. Болестта беше потвърдена в две съседни стопанства за лични нужди, в които се отглеждат смесено кокошки, пилета, пуйки и гъски след възникнало..

публикувано на 09.07.20 в 15:58

Онлайн платформа ще популяризира нематериалното културно наследство от региона

Онлайн платформа ще популяризира нематериалното културно наследство от областите Видин и Зайчар. Събрани са 100-те най- добри елемента, каза Красимир Кирилов- представител на Асоциацията за насърчаване на туризма - Видин: "Направена е по един модерен начин. Използвани са елементи, които и самият аз досега не бях виждал. Стана доста..

публикувано на 09.07.20 в 15:13

Трима новозаразени с COVID 19 в област Враца

Трима са новите инфектирани с коронавирус в област Враца през изминалото денонощие. Интересен е фактът, че и тримата са мъже, съобщиха от регионалната здравна инспекция.  Установените случаи са при 29-годишен жител на Мездра, както и врачани, съответно на 23 и на 18 години.  За последните 24 часа здравните власти не са тествали нови жители на..

публикувано на 09.07.20 в 14:43

Талант от Монтана с четири награди от Международен конкурс

12-годишната Магдалена Александрова от Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Монтана спечели 4 награди от Международния конкурс "Junior's Hope online" - Молдова. Това каза Миглена Георгиева от Обединен детски комплекс " Ние Врабчетата": "Изключително сме щастливи от наградите, които спечелиха..

публикувано на 09.07.20 в 14:19

Спомени за събора на "Кадъ боаз"

Второто по мащабност събитие след празника на Белоградчик е Международният събор на пограничните райони в местността "Кадъ боаз". За съжаление тази година той няма да се проведе, поради мерките за безопасност във връзка с разпространението на COVID - 19. Това е първото прекъсване след 2001 година, когато по инициатива на община Белоградчик и сръбските..

публикувано на 09.07.20 в 14:00
Снимка: Ели Цветанова

Продължава акцията по събиране на хартия във Видин

Днес е третия четвъртък от общо 5, в който се събират хартиени отпадъци за подпомагане на инициативата за изграждане на соларна пейка във Видин. Акцията се провежда всеки четвъртък от 14.00 до 16.00 ч. пред Медико-денталния център до площад "Ташкюприя", обясни Ели Цветанова , учител в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин и представител на..

публикувано на 09.07.20 в 13:47

Отново затягат противоепидемичните мерки

Затягат се мерките срещу разпространение на коронавируса у нас. Причината е увеличения брой заразени през последните дни и преминаването на критичната точка от 200 души. На брифинг в Министерството на здравеопазването министър Кирил Ананиев обяви, че груповите празненства на открито и закрито ще могат да се провеждат с максимум 30 участници. Дискотеките..

публикувано на 09.07.20 в 13:33