Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

67 студенти завършват филиала във Видин

Завърши първият випуск на Русенския университет във Видин

2
Снимка: Полина Тодорова

67 студенти завършват филиала на Русенския университет във Видин с образователна степен "Бакалавър", това е първият випуск, който получава висшето си образование след тригодишно обучение.  От новата учебна година предстои да бъдат въведени магистърски степени по специалностите - каза ректорът на Русенски университет проф Христо Белоев: 

"Предстои да бъдат проведени държавни изпити и дипломни защити. Те са в "Земеделска техника" - 10 випускника, "Технология и управление на транспорта" - 18, "Електроника" - 8, "Компютърни науки" - 12, "Индустриален мениджмънт" - 19. Надяваме се някои от тях да продължат в магистърски програми. От тази есен ще предложим магистърски програми по всички направления с бакалавърска степен. ....Основната ни задача е да отговорим на потребностите на пазара на труда...и отговаряме на нуждите на бизнеса в региона. ...От две години имаме и педагогическа специалност, тази година започваме с нова специалност "Педагогика на обучението по двойка специалности" ...Мога да кажа, че през изминалите години имаме един стабилен прием около 130 студенти приемаме във филиала...виждам много добра връзка с всички местни структури.."


Корнелия Иванова работи като секретар в читалището в село Старопатица. Преди три години тя решава да продължи образованието си и избира филиала на Русенския университет във Видин. Наскоро защити  дипломната си работа по специалността  "Индустриален мениджмънт" и вече е инженер-мениджър, степен бакалавър.

"Темата на дипломната ми работа беше "Управление на дигитални процеси в индустриално предприятие"....Това е една дългогодишна моя мечта.  В предишната си работа работех в производството 18 години и стигнах до извода, че в дългогодишния си опит  на работник в производството е хубаво да защитя и с документ собствената си мечта - да завърша за инженер. Главният мотиватор да започна да се обучавам, е семейството ми. Максимата, че човек се учи докато е жив, е много вярна. ...Стигам до извода, че дори и времето да не ми позволи, това няма как да ме откаже да потърся нови възможности..."


Галерия

Вижте още

Гласуваха рекорден в историята на община Видин бюджет

Бюджетът за 2021 година , който е в размер на 52 милиона лева , което е с близо 10 милиона повече от миналогодишния, приеха с 23 гласа "за", 5 "против" и 2 "въздържал се" общинските съветници във Видин днес.  Приходите с държавен характер са 33 950 879 лв., а приходите с общински характер - 18 763 618 лв. Общата субсидия за делегирани..

обновено на 26.02.21 в 17:59

Центърът за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация" във Видин поетапно отваря вратите си за потребители

Темите в "Едно" на 26 февруари 2021 година: В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин се готвят да започнат присъствено занимания с всички потребители. Продължават да търсят и нови възможности за работа и общуване, затова и екипът премина обучение за използване на дигитални мрежи за..

публикувано на 26.02.21 в 17:15

В саниран блок във Видин чакат строителите да поправят щетите от некачествен ремонт

По Радио Видин разказахме за неволите на живущи във вход "И" на блок 19 в жилищен комплекс "Крум Бъчваров", които се оплакаха от некачествен ремонт. Оказа се, че потърпевши са не само те, а проблеми има и в другите входове в блока. Ремонтът е извършен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  За..

публикувано на 26.02.21 в 16:30

Оборска тор и купища боклуци на един входовете на ромския квартал във Видин

В сметище  е превърнат един от входовете на видинския ромски  квартал "Нов път".  Боклуците, изхвърляни  от двете страни на улица "Стара планина", тормозят живеещите наоколо от години, сигнализира слушател на Радио Видин. Проблемът се задълбочава и от купчините кравешка тор от кравеферма, която се намира в квартала. Торта се изхвърля редовно с..

публикувано на 26.02.21 в 11:30

Най-красивата мартеница търсят в Мизия

Конкурс "Българската мартеница през Вашите очи" организира община Мизия. Инициативата е насочена към  всички жители на общината, без ограничение на възрастта. Така всеки един ще покаже как вижда мартеницата, каза за Радио ВИДИН Елица Руменова от местната администрация: "Целта е може би по-скоро развлекателна и всеки един гражданин да покаже как..

публикувано на 26.02.21 в 11:13

Подкрепа за заетост в условията на пандемия от COVID-19

Пандемията от коронавирус изправи пред сериозни изпитания икономиката и пазара на труда в цяла Европа. За да смекчат удара върху бизнеса и да запазят поминъка на хората, Европейският съюз и държавите членки въведоха извънредни мерки. България също въведе мерки в помощ на  запазване на работните места в условията на пандемия. Компанията, която..

публикувано на 26.02.21 в 10:50

РИК Видин работи добре въпреки, служебното ѝ назначаване

Районната избирателна комисия във Видин работи добре и няма проблеми между членовете ѝ , въпреки, че бе създадена служебно от ЦИК, тъй като по време на консултациите за създаването ѝ не бе постигнато споразумение между политическите партии. Това каза в интервю за Радио Видин председателят ѝ Даниел Боянов. По думите му няма регистрирани..

публикувано на 25.02.21 в 17:55