Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои подобряване на материалната база на филиала на Русенския университет във Видин

2
Филиалът на Русенския университет във Видин
Снимка: Радио ВИДИН

Около 2 млн лв са отпуснати на филиала на Русенския университет във Видин за модернизиране и обновяване на сградата, в която се провеждат учебните занятия - каза ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев:

" Средствата са изцяло за подобряване на материалната база, ..да обзаведем с техника, да се поставят презентационни системи, климатична техника, бели дъски, и пособия, които ще бъдат необходими в нашето обучение. И ,разбира се, с някои фирми в региона за материална база за провеждане на лабораторни упражнения, особено за инженерните специалности. Средствата ще бъдат за подобряване на материалната база."
 

 Специалностите, които се предлагат във филиала във Видин са пет : Земеделска техника и технологии, Електроника, Технология и управление на транспорта, Индустриален мениджмънт, Компютърни науки и Български език и история. Срокът на обучение е четири години, а завършилите придобиват образователно-квалификационна степен "бакалавър" с професионална квалификация съответстваща на изучаваната специалност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 14 август 2024 година

За рекордни приходи от  данъци  през юли съобщават от Община Монтана. Почти 1 милион лева са влезли в хазната. Според кмета Златко Живков, високата събираемост се дължи на непрекъснатия натиск към фирмите и лицата длъжници с годината на данъци към общината.  76 улици в град Монтана са изкърпени, като за целта са платени 360 000 лева от бюджета на..

публикувано на 14.08.24 в 18:05

Огнеборец получи топлинен удар край Брусарци

Огнеборец получи топлинен удар при гасене на пожар край Брусарци , където са спасени къщи край жп линията.  Във Вършец горяха 1000 декара сухи треви и храсти, отново над квартал "Изток". Пожарникарят е пострадал при гасенето на огъня край Брусарци. В следствие високата температура в огнището и 40 градусовата жега, отчетена вчера, е получил..

публикувано на 14.08.24 в 16:37

Авторка гостува на "Забавно лято в библиотеката" в Мездра

Началният учител, художник и автор на две стихосбирки за възрастни и две книги с приказки и стихове за деца Рени Митева   гостува на проявата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра . Тя предложи едно предизвикателство на децата - раздаде им маски с изобразени герои от книгата "Две весели приказки", за да драматизират случки от изданието. Рени..

публикувано на 14.08.24 в 16:31

В Кула пръскаха срещу комари, кърлежи и бълхи

Пръскане срещу комари, кърлежи и бълхи бе извършено на тревните площи в панаирен комплекс, парк, игрища и детски площадки на територията на град Кула, информираха от общинската управа. Дезинсекцията е извършена с аерозолен генератор. Използваният препарат е Цитрол 10 ULV и не представлява опасност за живота и здравето на хора и..

публикувано на 14.08.24 в 15:31

Брегово ще отбележи традиционния си празник

Програмата за празника на Брегово започва утре, 15 август. Той е традиционен и тази година съвпада с честването на 50-ата годишнина от обявяването на населеното място за град, информира Жасмина Генчева , председател на Народно читалище "Развитие". "На 15 август, от 10:00 часа ще е тържествената сесия на Общинския съвет, а следобед от 17:00 часа ще..

публикувано на 14.08.24 в 15:08

Курбан за здраве ще бъде раздаден в манастир край Враца

По традиция, на големия християнски празник – Успение на Пресвета Богородица, в манастира „Св. Иван Рилски“ (Пусти) ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве, съобщиха от общинската управа на Враца. Събитието ще се проведе на 15 август (четвъртък) от 11:30 часа. За желаещите да присъстват на празника има осигурен транспорт, който ще се..

публикувано на 14.08.24 в 14:54

Вандали нанесоха щети в Кула

Неизвестни извършители са съборили новите скамейки на стадиона в Кула само два месеца след поставянето им, съобщи председателят на Общинския съвет Димитър Цанков. Това е поредният вандалски акт , насочен към общинската собственост, който не само нанася материални щети, но и е израз на неуважение към труда и усилията на много хора, допълниха от..

публикувано на 14.08.24 в 14:26