Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започна Държавният шампионат по колоездене за юноши и девойки във Враца

Заради надпреварата се ограничава движението по пътя Криводол - Ракево

2
Снимка: Областна администрация - Враца

Започна Държавния личен и отборен шампионат по шосейно колоездене за юноши и девойки, чийто домакин е Област Враца, съобщиха от Областна администрация.  В първенството участват 44 деца на възраст от 15 до 17 години от клубовете по шосейно колоездене в страната. За двата дни на събитието, колоездачите ще изминат 62- километрово трасе в общините Криводол, Мизия и Хайредин. Първенството се провежда под патронажа на областния управител съвместно с Обществен дарителски фонд - Враца, Община Мизия, Община Криводол и Община Хайредин.


"Приветствам всички участници в надпреварата от клубовете в страната. За първи път Област Враца е домакин на състезание по шосейно колоездене от най-високо ниво, който ще излъчи шампион на България в категория юноши. Чест е, че тук сред нас е елитът на отборите по шосейно колоездене и съм сигурен, че всички те ще дадат най-доброто от себе си. Враца има своите спортни достижения, както във футбола, така и в различните области на спорта... Не на последно място искам да споделя с Вас, че трасето, предназначено за маршрут на колоездачите, в двата поредни дни, е в изключително добро състояние. В днешния ден стартът и финалът са в Община Криводол, по път, които е рехабилитиран с държавни средства, а в утрешния ден, нашите участници ще преминат по общинската пътна мрежа на общините Мизия и Хайредин, които отново са в отлично състояние. Област Враца предоставя оптимални условия за провеждането на Държавния шампионат и за мен е чест да пожелая успех на всички участници и на съдийската комисия", приветства в словото си при откриването заместник областният управител Мирослав КомитскиГлавен съдия е председателят на съдийската колегия на Българска федерация по Колоездене Валентин Първанов. 


Награждаването на победителите в отборното и лично първенство ще се състои на 11 юли в община Хайредин, където ще бъдат връчени купите на шампионите на България по шосейно колоездене в категория юноши.


Във връзка с шампионата днес от 16 до 18 часа движението по пътя Криводол - Ракево между 17-ти км и 24-ти км ще бъде ограничено. Въведен е обходен маршрут: Криводол - Крапчене - път I-1 Крапчене - Монтана - път III-816 Ерден - Мърчево - Бойчиновци - Ракево и обратно . 
Галерия

Вижте още

Снимката на 15 април 2021 година

От днес стартира приемът на заявления за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво, по проект "Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин".  До 15 май ще продължи приемът на заявления от всички граждани, които желаят да бъдат подменени отоплителните им уреди на твърдо гориво със съвременни и алтернативни такива, каза кметът на..

публикувано на 15.04.21 в 18:00

Наложени са наказания на мигранти, незаконно преминали българската граница

Наказания от по шест месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на по 100 лева за всеки, са наложени на сирийски граждани, незаконно преминали българската граница. Подсъдимите сирийски граждани са се признали за виновни за извършено от тях престъпление - преминаване на границата на страната без разрешение на..

публикувано на 15.04.21 в 17:40

Малки художници от цяла България участват в конкурс на читалището в Буковец

Деца от цялата страна участват в конкурса за рисунка на тема "Великден", организиран от читалището във видинското село Буковец. Големият интерес е изненадващ дори за организаторите, коментира секретарят Вероника Атанасова: "Все още ми изпращат рисунки и съм страшно изненадана. Имаме рисунки от цяла България - Димитровград, Русе, Плевен,..

публикувано на 15.04.21 в 17:20

Гората и биоразнообразието в детски игри и творчество

Последната за тази година "Чайна Европа" се проведе в Природозащитен център "Натура" - Враца.  Тя бе посветена на опазването на биоразнообразието на планетата и Световния ден на гората. Децата от  група "Пчеличка" на детска градина "Слънце", работещи по метода Монтесори донесоха и подредиха изработените от тях и техните родители био-пана от билки,..

публикувано на 15.04.21 в 17:13

Читалище търси най-красивата картичка за Великден

Онлайн конкурс "Най-красиво изработена Великденска картичка" организират от читалище "Ахинора-2003" във Видин. Това каза за Радио Видин председателят на читалището Боряна Бориславова:   "Всички желаещи могат да се включат като изработят картичка и ни изпратят снимка на нашата фейсбук страничка. След това ще бъдат качени в отделен албум и ще има..

публикувано на 15.04.21 в 16:49

Детска градина от Мездра с награда от Агенцията за закрила на детето

За трета поредна година Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) връчи Отличителен знак "Аз гарантирам щастливо детство". Отличието се връчва за постижения в четири категории: "Устойчиво развитие", "Успешна промяна", "Значима иновация" и "Значимо партньорство". В тазгодишното издание на конкурса бяха номинирани 193-ма кандидати, от които комисия,..

публикувано на 15.04.21 в 16:11

Кметът на Видин и посланикът на Китай обсъдиха възможностите за сътрудничество

Във видеоконферентна връзка кметът на Видин Цветан Ценков и посланикът на Китай  Негово Превъзходителство Дун Сяодзюн са обсъдили възможностите за икономическо и културно сътрудничество. Кметът подчерта както природните дадености на Видин, така и геостратегическото положение на града, през който минават два от големите европейски транспортни коридори..

публикувано на 15.04.21 в 15:43