Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Станция за зареждане на електрически велосипеди правят в Чипровци

2
Пламен Петков -кмет на Чипровци
Снимка: Любо Андреев

Изграждат станция за зареждане на електрически велосипеди  в Чипровци. Съоръжението ще бъде изградено в центъра на града. 

"По проект имаме 5 велосипеда, със средства на общината ще закупим още толкава", съобщи кметът Пламен Петков.

До 10-тина дни стартира амбициозната строителна програма. 300 000 лева са предвидени от капиталовите разходи на общината. В Горна Лука бе изградена модерна спортна площадка с фитнес уреди на открито. По-голяма ще е тази в село Железна, подчерта Петков.

"Започваме в Железна изграждането на комбинирана спортна площадка. Ще заградим и гробищния парк на село Железна. За около 10 000 лв. е оградата там. След това започваме Костачето под музея. Там реконструираме цялостно. Там ще изградиме и станция за зареждане на велосипеди, които вече имаме по един проект. Пет имаме, ще закупим още пет, заа да ги използват нашите туристи."

С 1 милион и 200 хиляди лева, отпуснати с Министерско постановление през миналата година, ще се преасфалтират улици в Чипровци.

 "Подменяме водопровода на няколко улици в Чипровци и след това започваме поетапно асфалтиране. В момента сме на процедура на изпълнение. тече ни и процедурата за избор на изпълнител за компостиращата инсталация."

Галерия

Вижте още

Снимката на 21 януари 2021

17 години от смъртта на писателя Йордан  Радичков  отбелязаха в Монтана. На паметника на писателя венци и цветя поднесоха ученици от СУ "Йордан Радичков", Регионалната библиотека "Гео Милев" и общината. Без  тържество , но с поздравления  отбелязаха Бабинден  във Видин. Парична помощ  в размер на 500 лв. за нуждите на Акушеро-гинекологичното..

публикувано на 21.01.21 в 18:05

Личните лекари в Монтана записват желаещите за имунизация срещу COVID-19

Желаещите да си поставят ваксина срещу коронавирус в Монтана могат да се запишат при личния си лекар. До 15 февруари джипитата трябва да предадат списъците в Регионалната здравна инспекция в Монтана. Изрично условие е желаещите да са здравноосигурени. Хората с  нарушени здравни права ще се ваксинират в имунизационния кабинет на хигиенната..

публикувано на 21.01.21 в 16:49

Електронни рецепти и ваксинацията на фармацевти във Видин - от февруари

Само един от фармацевтите във Видин досега е пожелал да бъде ваксиниран . Това съобщи председателят на фармацевтичната колегия във Видин, Николай Тодоров: "За Видин само един засега е дал официална заявка, за Фармацевтичния съюз, тъй като през него минават - засега минават през съюза. За да започне ваксинирането, първо трябва..

обновено на 21.01.21 в 15:41

В Ново село отпразнуваха бабинден през фейсбук (видео)

Във видинското Ново село отбелязаха обичания за селото празник Бабинден по нетрадиционен начин, заради условията на пандемия. Самодейци от местното читалище " Земеделец-1874" посетиха  д-р Наташа Петкова,   единствения лекар в общината, който се грижи и за възрастни, и за деца. Те изпълниха традиционния за деня ритуал " Поливане на бабата", а д-р..

публикувано на 21.01.21 в 14:45

Нова услуга за хора с увреждания предлага Община Видин

Нова социална услуга "Асистентска подкрепа"  стартира  Община Видин.  Тя предвижда ежедневна почасова грижа в домашна среда, предоставяна от социални асистенти. От специализираната социална услуга могат да се възползват деца и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа. Услугата е и за..

публикувано на 21.01.21 в 14:15

Четирима с COVID са приети в болница във Врачанско за денонощие

Новите заразени с  коронавирус във Врачанско  са 20, съобщават здравните власти. Потвърдените случаи са от общините  Борован,  Бяла Слатина,  Враца,  Козлодуй и Криводол. Четирима са хоспитализираните в болнични заведения. Двама мъже с са починали през изминалото денонощие.  От общо 4771  регистрирани случаи в област Враца, 768 са..

публикувано на 21.01.21 в 14:15

Почетоха паметта на Радичков в Монтана

17 години от смъртта на писателя Йордан Радичков отбелязаха в Монтана. На паметника на писателя венци и цветя поднесоха ученици от VII СУ "Йордан Радичков", Регионалната библиотека "Гео Милев" и общината.  "Трябва да не забравяме, че нашият региони край раждат талантливи хора, родолюбци, сериозни хора, за които родното място по един или друг..

публикувано на 21.01.21 в 13:35