Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Станция за зареждане на електрически велосипеди правят в Чипровци

2
Пламен Петков -кмет на Чипровци
Снимка: Любо Андреев

Изграждат станция за зареждане на електрически велосипеди  в Чипровци. Съоръжението ще бъде изградено в центъра на града. 

"По проект имаме 5 велосипеда, със средства на общината ще закупим още толкава", съобщи кметът Пламен Петков.

До 10-тина дни стартира амбициозната строителна програма. 300 000 лева са предвидени от капиталовите разходи на общината. В Горна Лука бе изградена модерна спортна площадка с фитнес уреди на открито. По-голяма ще е тази в село Железна, подчерта Петков.

"Започваме в Железна изграждането на комбинирана спортна площадка. Ще заградим и гробищния парк на село Железна. За около 10 000 лв. е оградата там. След това започваме Костачето под музея. Там реконструираме цялостно. Там ще изградиме и станция за зареждане на велосипеди, които вече имаме по един проект. Пет имаме, ще закупим още пет, заа да ги използват нашите туристи."

С 1 милион и 200 хиляди лева, отпуснати с Министерско постановление през миналата година, ще се преасфалтират улици в Чипровци.

 "Подменяме водопровода на няколко улици в Чипровци и след това започваме поетапно асфалтиране. В момента сме на процедура на изпълнение. тече ни и процедурата за избор на изпълнител за компостиращата инсталация."

Галерия

Вижте още

99 са регистрираните новозаразани с COVID-19 в Северозапада

2 198 са регистрираните нови случаи на коронавирус за денонощие у нас. Положителни са около 18% от направените 12 167 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.  Според тях в Северозапад най- много заразени има в област Враца - 65, в  Монтана те са 30, а в област Видин - 4. За последните 24 часа у нас са се излекували 1..

публикувано на 05.03.21 в 08:16

Заради много болни от COVID-19 затягат мерките във Враца

Заради значителния ръст на новозаразени жители на Враца и след предложение на общинския оперативен щаб директорът на РЗИ д-р Кети Ценова въведе допълнителни противоепидемични мерки. Затягането на противоепидемичните мероприятия влиза в сила от днес, 5 март и валидно през следващите 2 седмици, до 18 март включително, съобщиха от местната управа...

публикувано на 05.03.21 в 07:20

Снимката на 4 март 2021 година

Правителството осигури 1 млн. лева за  ремонт на улична и пътна мрежа  на територията на община Враца, приоритетно в малките населени места на общината.  Решението бе взето на днешното заседание на Министерски съвет.  Здравните власти препоръчаха спиране на плановите операции в 4 града, сред които и Враца.  Пролетното почистване  на..

публикувано на 04.03.21 в 18:05

Художнички с обща изложба в Монтана

Мартенският културен календар в Монтана започва с изложба базар на 14 художнички. Творбите им са подредени в галерия "Кутловица". Изложбата е посветена на Международния ден на жената - 8 март. Тя се организира за шеста поредна година, уточни Таня Василева от дружеството на художниците "Тенец": "Интересни са акварелите на Елена Жаблянова,..

публикувано на 04.03.21 в 13:48

Информационни срещи за подмяна на отоплителните уреди в община Видин

Разяснителна среща във връзка с проекта за п одобряването на атмосферния въздух в община Видин, чрез намаляване на емисиите на фини прахови частици от битовото отопление се проведе във  Видин. Тя е част от разяснителната кампания за подмяната на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни, обясни Цветанка Ценова -  ръководител на проекта:..

публикувано на 04.03.21 в 13:30

Над 2 500 са поставените ваксини във Видин

Имунизации срещу COVID-19 продължават да се извършват в болниците във Видин и Белоградчик, както и в двата най-големи медицински центъра в областния град, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински: "Ваксинират се лицата от първа до четвърта фаза с AstraZeneka. В инспекцията се ваксинират лицата, които са..

публикувано на 04.03.21 в 13:00

Кандидати от 30 листи ще се борят за гласовете на избирателите във Видинско

Приключиха регистрациите на кандидатските листи на партиите и коалициите в Пети Видински избирателен район. Общо 30 партии и коалиции са регистрирали кандидати за участие в предстоящите парламентарни избори на 4 април, обясни председателят на РИК Видин Даниел Боянов: "Към момента са назначени съставите на всички 238 секционни избирателни комисии...

публикувано на 04.03.21 в 12:25