Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Станция за зареждане на електрически велосипеди правят в Чипровци

2
Пламен Петков -кмет на Чипровци
Снимка: Любо Андреев

Изграждат станция за зареждане на електрически велосипеди  в Чипровци. Съоръжението ще бъде изградено в центъра на града. 

"По проект имаме 5 велосипеда, със средства на общината ще закупим още толкава", съобщи кметът Пламен Петков.

До 10-тина дни стартира амбициозната строителна програма. 300 000 лева са предвидени от капиталовите разходи на общината. В Горна Лука бе изградена модерна спортна площадка с фитнес уреди на открито. По-голяма ще е тази в село Железна, подчерта Петков.

"Започваме в Железна изграждането на комбинирана спортна площадка. Ще заградим и гробищния парк на село Железна. За около 10 000 лв. е оградата там. След това започваме Костачето под музея. Там реконструираме цялостно. Там ще изградиме и станция за зареждане на велосипеди, които вече имаме по един проект. Пет имаме, ще закупим още пет, заа да ги използват нашите туристи."

С 1 милион и 200 хиляди лева, отпуснати с Министерско постановление през миналата година, ще се преасфалтират улици в Чипровци.

 "Подменяме водопровода на няколко улици в Чипровци и след това започваме поетапно асфалтиране. В момента сме на процедура на изпълнение. тече ни и процедурата за избор на изпълнител за компостиращата инсталация."

Галерия

Вижте още

Снимката на 2 декември 2020 година

Ледената  пързалка  възобновява дейността си. Това става от днес – 2 декември, като решението е на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска, съобщават от Община Видин. Материалната база на основно училище "Иван Вазов" ще бъде разширена по проект на Община Видин.  От днес сдружение "Северозапазване" от Кула стартира кампанията..

публикувано на 02.12.20 в 18:20

Кампания събира средства за ремонт на театралния салон в Търнак

Народно читалище "Васил Левски 1899" от белослатинското село Търнак се включи в инициативата "Щедрият Вторник 2020" с дарителска кампания за ремонт на покрива и тавана на театралния салон . Кампанията ще продължи до края на месеца, обясни председателят на читалището Виолета Кръстева: "Нашето читалище кандидатства към акселератора "Щедрият..

публикувано на 02.12.20 в 16:33

Метеоролог: Без сняг ще изпратим 2020 година

Без сняг ще изпратим настоящата година. По Коледа също не се очаква да има снежинки. За Никулден ще бъде слънчево и топло.  Средната месечна температура за равнинната част на област Монтана през декември ще е между 0 и 1 градуса, а за планинската от минус 8 до минус 3, прогнозира Леночка Ангелова, началник на Хидрометеорологична обсерватория в..

публикувано на 02.12.20 в 16:06

82 са новите случаи на коронавирус във Врачанско

Три жени, заразени с коронавирус, са починали във Врачанско през изминалото денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция . Става въпрос за 78-годишна врачанка, която е загубила битката за живота си в МБАЛ "Христо Ботев", в МБАЛ "Свети Иван Рилски" - Козлодуй" е издъхнала 85-годишна жена от Мизия, а 73-годишна жена от Малорад е починала в..

публикувано на 02.12.20 в 15:41

Разширяват базата на училище "Иван Вазов" във Видин

Материалната база на основно училище "Иван Вазов" ще бъде разширена по проект на Община Видин. Това ще позволи на най-голямото основно училище в града да премине към едносменен режим на обучение.   Проектното предложение на Общината е одобрено по програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване,..

публикувано на 02.12.20 в 15:35

Видинска детска градина спечели конкурс за здравословно хранене

Видинската детска градина "Зорница" спечели първа награда в конкурс, организиран по национална детска програма за балансирано хранене. Програмата "Нестле за по-здрави деца" премина в 6 модула, свързани със здравословното хранене, обясни директорът на детското заведение Светлана Петкова: "Първият модул беше "Хапвай питателна и разнообразна..

публикувано на 02.12.20 в 13:37

Призови места за солистки на "Шоколадче" от Лом

Микаела Коцева и Лияна Любенова от вокална група "Шоколадче" в град Лом спечелиха съответно първо и  второ място от музикален конкурс в Италия- International Contest "All colours of art". "В този конкурс в Италия участваха две от солистките на вокална група "Шоколадче". Микаела е на 12 години, Лияна е на 10 години. Те участваха в..

публикувано на 02.12.20 в 13:01