Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Петров- 40 години в търсене на шампиони

4
Снимка: Радио ВИДИН

40- години треньорска дейност отбелязва тази година Пламен Петров- старши треньор на спортен клуб "Борба, самбо, джудо" във Видин. За спортните успехи, тренировките и житейските уроци е нашият разговор. 

"Вчера /бел. ред. - четвъртък/ бяхме на басейн. Всяко лято го правим, по веднъж на седмица. Това е първо- сплотяване на колектива. Когато са заедно, те се чувстват отбор. Повечето от тях ще бъдат близо 10 години заедно. 

Училището е задължително, а тренировките- по желание. Затова и всички деца, които идват в залата да тренират, го правят със желание.

"Аз съм 40 години треньор. Дипломирах се 1980 година, лятото. През тези години имам 4 души, които са станали световни шампиони. Някои от тях по няколко пъти. На 10 години се явява по едно супер качествено дете. Мисълта ми беше, че не всички деца ще станат световни шампиони. Разбира се, това е мотивът. Те са избрали този спорт и заради това нещо аз ги обожавам тези деца. Няма никакъв проблем да изберат какъвто и да е спорт, това е достойно за уважение."

В залата започнали тренировка веднага след като официално беше позволено да се провеждат такива занимания. 

Как се отрази дългата почивка на децата? 

"Това, което установих, беше шокиращо. Тези дечица, които тренират организирано от 3-4 години, са качили по 10 килограма за два месеца и половина. Дечица, които са свикнали по някакъв начин да се натоварват с тренировъчния процес и когато това се замрази и нищо не става, започва една ядене, лежане."

Преди дни отборът се върна от участие в републиканско първенство по самбо за мъже и жени в Панагюрище. 5 участници взеха 6 медала.

"Ние сме първата федерация, която направи това състезание. Никой не беше подготвен, но искаха да определят националния отбор, който евентуално ще защитава цветовете на страната в европейско първенство, което го отложиха от месец април за месец септември."

Още от интервюто с Пламен Петров може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16

В Криводол направиха турнир по тенис на маса

В Криводол проведоха турнир по тенис на маса за деца , съобщиха от общинската управа. Надпреварата премина под патронажа на кмета Христо Доков и беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В състезанието взеха участие деца от Криводол на възраст от 8 до 18 г. Победител в надпреварата е..

публикувано на 18.07.24 в 12:00

"Монтана" представи отбора срещу "Ком"

"Монтана" победи с 4:0 "Ком" /Берковица/ в приятелска среща. Преди мача на стадион "Огоста" бе представен отборът на монтанци за новия сезон на Втора лига. Кметът Златко Живков пожела успех и на двата тима.  Само на седмица тренировки футболистите на "Ком" не успяха да се противопоставят на съперника. В 31-та минута домакините поведоха с автогол на..

публикувано на 18.07.24 в 11:17

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10