Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пръскат по въздух срещу комари в Ломско

Снимка: Ася Пенчева, архив

Днес и утре ще се извърши авиационно пръскане срещу комари на територията на община Лом. Въздушното третиране ще обхване поречието на Дунав, в 5 километровата зона южно от брега на реката. Планирано е да бъдат обработени площите от село Долно Линево до местността "Долни Бахчи". Ще бъде използван препарат, които е включен в списъка на разрешените за предлагане на пазара продукти за ДДД дейности. При неблагоприятни метеорологични условия обработките ще бъдат отложени до стабилизиране на времето. Община Лом уведомява пчеларите да обезопасят кошерите си, за да не пострадат пчелите. 


Вижте още

Снимката на 7 август 2020 година

Младите художници Светослав Нинов и Анна Користашевская започнаха работа по създаването на стенопис, изобразяващ живота във водите на река Дунав. Проектът ще бъде реализиран върху една от стените на Народно читалище "Цвят". Двамата артисти творят в рамките на фестивала на изкуствата "Дунавски вълни". 4 са новите случаи на инфектирани с..

публикувано на 07.08.20 в 18:00

Затягат мерките за борба с COVID-19 в Мездра

Преустановява се достъпът на външни лица до сградите на социалните заведения на територията на община Мездра. Това решение бе взето по време на и звънредно заседание на Общинския оперативен щаб за борба с короновируса, съобщават от  Община Мездра .  Заседанието бе свикано във връзка със зачестилите случаи на констатирани положителни проби..

публикувано на 07.08.20 в 16:15

Тържествена сесия на Общински съвет се проведе във Вършец

Тържествена сесия по повод 170 години курорт Вършец се проведе днес като част от "Празника на курорта, минералната вода и Балкана".   Председателят на Общински съвет Вършец, инж. Анатоли Димитров откри сесията и поздрави всички присъстващи. Той припомни интересни факти от историята на курортния град и подчерта вярата си, че и след..

публикувано на 07.08.20 в 15:41

4 нови случая на коронавирус във Врачанско

4 са новите случаи на инфектирани с коронавирус във Врачанско, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. 28-годишна жена от Мездра няма симптоми, но се е изследвала по желание. Започнато е проучване, тъй като тя е подала данни за възможен положителен случай в работната й среда – в Ботевград. Вторият случай е на м ъж на 57 години от Враца,..

публикувано на 07.08.20 в 15:13

51 катастрофи през юли във Врачанско

През юли 2020 г. в област Враца са регистрирани 51 пътно-транспортни произшествия, от които 9 са тежки, се посочва в отчета на ОД на МВР, публикуван на сайта на дирекцията. При катастрофите са ранени 12 граждани. В сравнение със същия месец на предходната година, катастрофите са били с 28 по-малко, загиналите са с 1 по-малко, а ранените - със..

публикувано на 07.08.20 в 13:10

Над 30 души подкрепиха свободата на словото във Враца

Над 30 човека се включиха в мирното шествие във Враца под надслов " 111 търси 112 ", организирано от младежката медийна платформа " Слово 111 ". Причина за протеста, имащ за цел обединение на обществото в защита на правото му на свобода на словото, е сваленият от интернет репортаж на местна частна регионална телевизия, отразяващ визитата на..

публикувано на 07.08.20 в 10:58
Мостътъ при с. Арчар

Труп на жена намериха в река Арчар

Тяло на жена в напреднал стадии на разложение е открито в река Арчар, съобщават от ОД на МВР- Видин.  След получен сигнал в РУ-Видин за труп във водата на река Арчар, в землището на село Арчар, към мястото незабавно се насочили екипи на полицията и пожарната. Разследващите констатирали, че тялото в напреднал стадии на разложение, е на..

публикувано на 07.08.20 в 10:57