Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Продължава приемането на разкази и стихове за конкурса "Яна Язова"

Снимка: Уикипедия, Колаж на Радио ВИДИН

Националният литературен конкурс "Яна Язова" продължава. Организатор на традиционната инициатива е библиотеката при читалище "Постоянство" в Лом. В в конкурса могат да участват творци на възраст от 14 до 35 години. Условието е да се изпращат до три разказа или стихотворения в три екземпляра, които не са награждавани в други конкурси. Разказите трябва да са до пет машинописни страници, а стихотворенията - до една. За първото място са предвидени  200 лв., за второто 150 лв., а за третото място - 100 лв. До 30 септември т.г. библиотеката ще приема творбите на автори от цялата страна. В рамките на литературния конкурс е обявен и конкурс за есе на тема "Моят роден град Лом”. В него могат да се включат ученици от община Лом на възраст до 18 години.

Творбите се изпращат в плик на адрес: гр.Лом, п.к. 3600, ул. Славянска № 1, Йорданка Тушанска - главен библиотекар в НЧ "Постоянство 1856"- Лом. Резултатите ще бъдат обявени на 22 октомври 2020 г. на сайта на Община Лом
Вижте още

Снимката на 7 август 2020 година

Младите художници Светослав Нинов и Анна Користашевская започнаха работа по създаването на стенопис, изобразяващ живота във водите на река Дунав. Проектът ще бъде реализиран върху една от стените на Народно читалище "Цвят". Двамата артисти творят в рамките на фестивала на изкуствата "Дунавски вълни". 4 са новите случаи на инфектирани с..

публикувано на 07.08.20 в 18:00

Затягат мерките за борба с COVID-19 в Мездра

Преустановява се достъпът на външни лица до сградите на социалните заведения на територията на община Мездра. Това решение бе взето по време на и звънредно заседание на Общинския оперативен щаб за борба с короновируса, съобщават от  Община Мездра .  Заседанието бе свикано във връзка със зачестилите случаи на констатирани положителни проби..

публикувано на 07.08.20 в 16:15

Тържествена сесия на Общински съвет се проведе във Вършец

Тържествена сесия по повод 170 години курорт Вършец се проведе днес като част от "Празника на курорта, минералната вода и Балкана".   Председателят на Общински съвет Вършец, инж. Анатоли Димитров откри сесията и поздрави всички присъстващи. Той припомни интересни факти от историята на курортния град и подчерта вярата си, че и след..

публикувано на 07.08.20 в 15:41

4 нови случая на коронавирус във Врачанско

4 са новите случаи на инфектирани с коронавирус във Врачанско, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. 28-годишна жена от Мездра няма симптоми, но се е изследвала по желание. Започнато е проучване, тъй като тя е подала данни за възможен положителен случай в работната й среда – в Ботевград. Вторият случай е на м ъж на 57 години от Враца,..

публикувано на 07.08.20 в 15:13

51 катастрофи през юли във Врачанско

През юли 2020 г. в област Враца са регистрирани 51 пътно-транспортни произшествия, от които 9 са тежки, се посочва в отчета на ОД на МВР, публикуван на сайта на дирекцията. При катастрофите са ранени 12 граждани. В сравнение със същия месец на предходната година, катастрофите са били с 28 по-малко, загиналите са с 1 по-малко, а ранените - със..

публикувано на 07.08.20 в 13:10

Над 30 души подкрепиха свободата на словото във Враца

Над 30 човека се включиха в мирното шествие във Враца под надслов " 111 търси 112 ", организирано от младежката медийна платформа " Слово 111 ". Причина за протеста, имащ за цел обединение на обществото в защита на правото му на свобода на словото, е сваленият от интернет репортаж на местна частна регионална телевизия, отразяващ визитата на..

публикувано на 07.08.20 в 10:58
Мостътъ при с. Арчар

Труп на жена намериха в река Арчар

Тяло на жена в напреднал стадии на разложение е открито в река Арчар, съобщават от ОД на МВР- Видин.  След получен сигнал в РУ-Видин за труп във водата на река Арчар, в землището на село Арчар, към мястото незабавно се насочили екипи на полицията и пожарната. Разследващите констатирали, че тялото в напреднал стадии на разложение, е на..

публикувано на 07.08.20 в 10:57