Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава приемането на разкази и стихове за конкурса "Яна Язова"

Снимка: Уикипедия, Колаж на Радио ВИДИН

Националният литературен конкурс "Яна Язова" продължава. Организатор на традиционната инициатива е библиотеката при читалище "Постоянство" в Лом. В в конкурса могат да участват творци на възраст от 14 до 35 години. Условието е да се изпращат до три разказа или стихотворения в три екземпляра, които не са награждавани в други конкурси. Разказите трябва да са до пет машинописни страници, а стихотворенията - до една. За първото място са предвидени  200 лв., за второто 150 лв., а за третото място - 100 лв. До 30 септември т.г. библиотеката ще приема творбите на автори от цялата страна. В рамките на литературния конкурс е обявен и конкурс за есе на тема "Моят роден град Лом”. В него могат да се включат ученици от община Лом на възраст до 18 години.

Творбите се изпращат в плик на адрес: гр.Лом, п.к. 3600, ул. Славянска № 1, Йорданка Тушанска - главен библиотекар в НЧ "Постоянство 1856"- Лом. Резултатите ще бъдат обявени на 22 октомври 2020 г. на сайта на Община Лом


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 9 октомври 2024 година

Тържествено връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2024 на видинския филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев" се проведе във Видин. Официалната церемония започна с шествие от площад "Бдинци", което продължи до сградата на драматичния театър "Владимир Трандафилов". Там бяха раздадени дипломите на абсолвентите. Близо 350 000..

публикувано на 09.10.24 в 18:00

Ученици се срещнаха с инспектори по труда в Мездра

Колективът на ПГ ”Васил Левски” в Мездра организира среща на ученици от 16 до 18-годишна възраст с представители на Инспекция по труда във Враца. Темите на срещата бяха "Видове трудови договори" и "Трудовият договор ни пази". Така учениците получиха полезни съвети за отношенията между работодател и работник, с които скоро им предстои да се сблъскат в..

публикувано на 09.10.24 в 16:29

Кула отбеляза Световния ден на ходенето

В Кула отбелязаха Световния ден на ходенето с поход до местността Салореца. Инициативата е по проект на спортния клуб „Кула-спорт за всички“ и на Общинската организация на инвалидите в града, под мотото „Спортуваме, пеем, танцуваме“. Дейностите са съфинансирани от фондация „Софийска платформа“ по програма „PROTEUS” на Европейския съюз, съобщи..

публикувано на 09.10.24 в 15:34

Прокуратурата проверява 3 сигнала за буферния паркинг край Дунав мост 2

Прокуратурата във Видин проверява три сигнала, свързани с буферния паркинг край Дунав мост 2 . През последните месеци шофьори на тирове се оплакаха, че са принуждавани да се отбиват на въпросния паркинг, а ако не го направят, биват преследвани и заплашвани. От журналистически разследвания стана ясно, че цената за еднодневен престой на..

публикувано на 09.10.24 в 15:25

Движението по пътя Ботево-Арчар е ограничено заради катастрофа

Временно е ограничено движението по пътя Ботево – Арчар поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се пренасочва по обходен маршрут: път I-1 Видин – Монтана – Враца и се регулира от "Пътна полиция". Днес, в 13.05 часа на тел.112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие преди село Арчар –..

публикувано на 09.10.24 в 15:18

Съветниците в Кула одобриха заем от 100 000 лева за училището в града

Общинските съветници в Кула приеха  на извънредно заседание  отпускането на заем от 100 000 лева за местното училище . Докладът на кмета  д-р Владимир Владимиров е за отпускане на заем от Общината на СУ „Васил Левски“ за погасяване на натрупани задължения. „Училището иска от Общината временен безлихвен заем в размер на 100 000..

публикувано на 09.10.24 в 15:10

„Кошмарна комедия” забавлява публиката в Белоградчик

Кирил Ефремов, Антоанета Добрева - Нети, Поли Недкова, Ралица Ковачева - Бежан и Петър Данов от Драматично-куклен театър - Враца препълниха залата на Народно читалище „Развитие – 1893” в Белоградчик. Зрителите се насладиха на "Кошмарна комедия" от Жан Поаре - забавна пиеса, която разказва историята на петима възрастни, чиито животи се..

публикувано на 09.10.24 в 13:45