Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Деца рисуваха върху асфалт във Видинското село Ясен

6
Снимка: Светла Бондова

Конкурс за рисунка върху асфалт събра деца и възрастни на площада в малкото село Ясен (община Ново село). В инициативата, наречена "Щастливо детство", участваха 15 деца на възраст от 3 до 14 години.  Те използваха цветните тебешири, за да нарисуват своята представа за щастливото детско лято. Конкурсът бе открит от Латинка Петрова - член на Читалищното настоятелство и секретар на Общинската комисия за борба с противообществените прояви сред малолетни и непълнолетни. Тя обяви темата и условията като обясни, че се приемат всички цветни фантазии, свързани с щастливото детско лято. В детските рисунки бяха изобразени любимото село, семейството, детската игра на криеница, любими герои и футболисти. Тричленно жури,с председател Вероника Витомирова и членове Надка Кръстева - председател на читалището, и Елеонора Бондова - гост от новоселското читалище, определи победителите. Първо място бе присъдено на Радостин Радославов за рисунката "Това е Ясен", второ място зае Денислав Илиянов за картината "Любими герои", а със своите "Цветя" Денислава Димитрова се нареди на трето място. Награди имаше и за всички участници - скицници, химикалки и пликове с лакомства, а членовете на Читалищното настоятелство, майките и бабите бяха отрупали маса със сладкиши за всички присъстващи.
 
Един от по-малките участници 6- годишният Кристиян, обясни, че много се е забавлявал:

"Още съм в детската градина. Ще ставам първи клас .Това е дърво, това е майка ми, баща ми, слънце с усмивка, облаци, къща, комин, който пуши и покрив. Преди ми беше скучно да рисувам. Сега да рисувам с децата ми е приятно."

Организаторите не скриха, че имат идеи и за други инициативи на открито, с децата през лятото. В момента те подготвят конкурс за най-добър разказвач. 

Конкурсът "Щастливо детство" бе спонсориран от Вероника Витомирова - местен земеделски производител.

Галерия

Вижте още

Снимката на 12 май 2021 година

Хората в област Враца са на второ място по заплати , показват данните на Националния статистически институт в края на 2020 година.  Живеещите в област Враца взимат средно по 1 397 лв..  Област Видин е на последно място по възнаграждения с 952 лв.  Специалистите по здравни грижи в отделенията на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана бяха..

публикувано на 12.05.21 в 18:05
Петрохан

Тунелът под "Петрохан" ще е почти 7 км?

Разработени са три варианта за изграждане на тунел под “Петрохан”. Два от тях предвиждат тунелът да е дълъг близо 4 км., а третият - почти 7 км. Агенция “Пътна инфраструктура” вече е започнала съгласуване с Министерството на околната среда за строителството на пътното направление София - Монтана с тунел под “Петрохан”. Това става ясно от писмен отговор на..

публикувано на 12.05.21 в 16:10

COVID-19 постави под карантина група в детска градина във Вършец

Заради положителна проба за коронавирус на служител на детска градина “Слънчице” във Вършец под карантина са поставени 20 души. Това са двама от персонала и 18 деца от градината, уточняват от Регионалната здравна инспекция в Монтана. Към 12 май 458 лица в област Монтана са с активна коронавирусна инфекция. От тях 120 са лекуват в болници...

публикувано на 12.05.21 в 16:05

Близо 1000 зрелостници ще държат матури в област Монтана

Зрелостниците, които ще се явят на Държавни зрелостни изпити в област Монтана са 981. През миналата година те са били 941, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Трайка Трайкова: "За учебната 2021 година, които ще се проведат по български език и литература на 19 май, а вторият Държавен зрелостен изпит - на 21..

публикувано на 12.05.21 в 14:30

Наградиха медицински сестри в Монтана за Международния ден на сестринството

Специалистите по здравни грижи в отделенията на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана   бяха наградени с грамота п о повод Международния ден на медицинските сестри - 12 май, съобщиха от лечебното заведение.  Със специален плакет бяха наградени три отделения - по инфекциозни болести, по пневмология и фтизиатрия и по анестезиология и интензивно..

публикувано на 12.05.21 в 13:40

Служебният кабинет встъпи в длъжност

Служебното правителство с премиер Стефан Янев, назначено от държавния глава Румен Радев, положи клетва на специална церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Какви очаквания имат от служебния кабинет,  попитахме видинчани: "Да направят едни честни избори... Ами, нещо хубаво да излезе с перспектива... Нищо не очаквам, добро... Да бъдат..

публикувано на 12.05.21 в 13:11

Още едно прекършено дръвче в центъра на Видин

Поредна вандалска проява  в центъра на Видин  възмути гражданите. Дни след като на площад "Бдинци" бе прекършена фиданка на метри от мястото е счупено още едно дръвче. От полицията във Видин казаха за Радио Видин, че не е постъпвал сигнал за въпросното дръвче, но обаждането ни бе повод за самосезиране на служителите на реда, които ще извършват..

публикувано на 12.05.21 в 11:30