Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Заловиха двама с алкохол зад волана в Монтанско

Снимката е илюстративна
Снимка: Радио Видин

Хванаха зад волана двама шофьори в нетрезво състояние през уикенда, съобщават от полицията в Монтана. 

При входа за бензиностанция на ул. "Александровска" в гр. Берковица служители на местното районно управление спрели за проверка лек автомобил с монтанска регистрация, собственост и управляван от 37-годишен берковски жител. При извършената проверка с техническо средсто е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 2,39 промила, отчетено чрез издишания от него въздух. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, приел е показанието на техническото средство и отказал да даде кръв за изследване. 

На бул. "Трети март" при кръстовището с бул. "Христо Ботев" в гр. Монтана служители на сектор "Пътна плиция" спират за проверка лек автомобил с монтанска регистрация, управляван от 32-годишен монтански жител. При извършената проба с техническо средство е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 2,46 промила, отчетени в издишания от него въздух. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, приел е показанията на техническото средство и отказал кръвна проба. 

По случаите са образувани досъдебни производства.

Вижте още

Снимката на 3 август 2020 година

Българският ултрамаратонец Владимир Ставрев започна 721 километров пробег по маршрута "Дунав Ултра". Тази сутрин в 3:40 ч. Владимир тръгна от видинското село Куделин и до края на деня, въпреки горещото време ще измине 167 км. до град Оряхово. Владимир Ставрев мина през Видин, Дунавци, Лом и Козлодуй, в рамките на седмица се очаква да бъде изминат целият..

публикувано на 03.08.20 в 18:10

С коронавирус са врачани, живеещи в старчески дом във Варна

Двама възрастни, които са обитатели на дома за стари хора във Варна, са носители на коронавирус във Врачанско, това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Към момента активните са 19, като 13 от тях са на домашно лечение. В информационната система е подадена информация за заразен мъж на 85 г. от Мездра, диагностициран с резултат на..

публикувано на 03.08.20 в 16:50

Държавният план-прием в област Видин е балансиран

630 ученици са се записали в 27-те паралелки в област Видин, показват  резултатите от изпълнението на държавния план-прием в 8 клас към момента. Това съобщи на пресконференция Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието - Видин.   "В момента има свободни места само в Професионалната гимназия по селско стопанство в град Дунавци..

публикувано на 03.08.20 в 16:29

Ремонтират улица, пострадала от наводнението в Мизия

Ремонтират ул."Петко Банков" в Мизия. Стойността на ремонта възлиза на 2 млн. лв ., каза Пресила Вълкова , експерт "Обществени поръчки и европейски проекти и програми" в община Мизия: "Приключват ремонтите по улица "Петко Банков", пострадала през 2018 година от поройното наводнение. Ремонтните дейности ще приключат в рамките на текущата..

публикувано на 03.08.20 в 16:19

"Женско царство" на театралната сцена в Монтана

"Женско царство" е новият спектакъл в афиша на Драматичен театър – Монтана. Пиесата е комедия от Ст. Л. Костов, режисьор е Юри Статков, а художник – Тодор Деков.  В ролите зрителите ще видят актьорите Любомир Бояджиев, Мила Топалова, Стефан Милков, Димитрина Проданова, Ивайло Симеонов, Ирина Димитрова, Иван Истатков, Тихомир Иванов, Асен..

публикувано на 03.08.20 в 16:00

Писменият трудов договор гарантира трудовите права

Всеки работник трябва да получи от работодателя екземпляр от подписан двустранно трудов договор. Така ще бъдат гарантирани правата му. От Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" /ГИТ/ съобщават, че  продължава практика работещи да подават сигнали за работа без трудов договор, след като вече са напуснали работните си места. От Агенцията..

публикувано на 03.08.20 в 15:05

"Огнени ритми" отново във Враца

Продължават атрактивните концерти на Симфониета-Враца под открито небе. На 5 август в двора на Етнографския комплекс ще гостуват  големите български китаристи - Цветан Недялков ("Ку-ку бенд") и Веселин Койчев ("Бели, зелени, червени") и диригента Константин Илиевски в "Огнени ритми".   В програмата са включени: Ж. Бизе - увертюра из операта..

публикувано на 03.08.20 в 14:10