Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

От Областния съвет на БСП във Видин с позиция срещу създаването на Инициативен комитет за председател на левицата

Искат сваляне на политическото доверие от Филип Попов

БСП Видин
Снимка: Радио ВИДИН

Категорично възмущение от организирания от народния представител Филип Попов Инициативен комитет в подкрепа на определен кандидат за председател на БСП изразиха членовете на Областния съвет на БСП - Видин на свое заседание, вчера.  Като причини за недоволството от Областния съвет изтъкват, че голяма част от участниците в ИК не са членове на БСП и са се явявали в различни формати на различни избори срещу кандидати на БСП, освен това щабът на ИК е в помещение, използвано за щаб на друга политическа сила. Посочва се също, че някои от включените в инициативния  комитет не са били напълно запознати със същността на мероприятието, както и че включването на председатели на общински съвети на БСП, опорочава равнопоставеността при провеждането на избора. Членовете на Областния съвет на БСП - Видин са констатирали пасивно отношение на Филип Попов в редица избори, както и в общата дейност в органи и организации, в които той членува. Представени са и примери за сговаряне с представители на други политически партии, срещу интересите на БСП, а отношението на депутата към общинската организация на БСП във Видин неглижирала труда на видинските социалисти.


На заседанието Областният съвет на БСП взе единодушно решение, каза за Радио Видин Димитър Велковпредседател на партийната структура:


"Настоява Националния съвет на БСП и  Общински съвет на БСП - Видин да предприемат конкретни мерки за партийно въздействие, включително и снемане на политическо доверие от Филип Попов. Настоява председателите на общински съвети да не вземат отношение в инициативни комитети, с оглед на запазване равнопоставеност и предпазване на организациите от вътрешно разделение. Настоява да не се допуска участие и вмешателство в изборния процес под каквато и да е форма на представители на други политически сили и хора, работили през годините срещу БСП, както и безпартийни такива."


Народният представител Филип Попов, когото също потърсихме, каза, че няма да коментира политическите напъни на председателя на Областния съвет на БСП Димитър Велков, както и на Михаил Миков. По думите му, позицията не изразява мнението на целия Областен съвет, защото голяма част от хората, които са се подписали за Инициативния комитет, са членове на Областния съвет като общински председатели на БСП в областта. Според Филип Попов, някои от тях не са присъствали на заседанието на Областния съвет вчера, а други са изразили отрицателно мнение. Той допълни още, че участва в Инициативен комитет в подкрепа на кандидат за председател, номиниран от видинската партийна организация. 

"Абсурдно е да се иска снемането на доверие за това, че подкрепям решението на видинската партийна организация", каза Филип Попов. Освен това такива Инициативни комитети според него има и на други места в страната, като например Враца и Ямбол. 

"Там също ли ще иска снемане на партийното доверие?", попита Попов.
Вижте още

Снимката на 5 август 2020

Исторически музей "Конака" отново посреща посетители, след ремонт и осъвременяване на част от експозиционните пространства. 255  са новозаразените с COVID-19 у нас при направени  5 325 PCR теста, показват официалните данни от единния информационен портал за денонощие.  Един е новият случай във Видин- мъж на 70 години от областния град.  По..

публикувано на 05.08.20 в 18:00

Двама заразени с коронавирус във Враца, съобщава РЗИ

По данни на РЗИ – Враца на 4 август, въпреки че от единния информационен портал не е подаден нито един нов случай на коронавирус, в областта са регистрирани два нови случая. Става дума за мъж на 63 години, който по лична карта е от Видин, но работи в Мездра. По неофициално потвърдена информация, става дума за общински съветник в железничарския..

публикувано на 05.08.20 в 14:41

Свищов е целта в третия ден от пробега в "Дунав Ултра"

100 км е предвидено да пробяга Владимир Ставрев в третия ден от 721-километровия пробег по маршрута "Дунав Ултра". У лтрамаратонецът   днес е тръгнал рано сутринта от село Байкал и се очаква да завърши в град Свищов. Това каза за Радио ВИДИН Борис Бегъмов, създател на маршрута:   "Днес се присъедини още един бегач, в момента няколко..

публикувано на 05.08.20 в 14:07

Берковица посреща "Мото рок фест 2020"

Берковица ще бъде разтърсена от "Мото рок фест" , който ще се проведе от 7 до 9 август в парк "Св. Георги Победоносец" в града под Ком. Организатор на събитието е мото клуб "Планински братя", а всички любители на високите скорости и рок музиката ще могат да се съберат отново заедно и да се насладят на концертите с участието на групите: SCARLET..

публикувано на 05.08.20 в 13:07

Наркотици и нелегални цигари иззеха видински полицаи

Голямо количество наркотици и нелегални цигари са иззели видинските полицаи в хода на спецоперация, проведена под надзора на прокуратурата, съобщават от ОДМВР във Видин. Специализираната операция стартирала вчера рано сутринта и продължила до 22 часа. Р азследващи извършили претърсване в частен имот, в село Жеглица, обитаван от 40-годишен. Там..

публикувано на 05.08.20 в 12:53

Награждават самодейци и ученици с принос за духовното развитие на община Кула

След като областния кризисен щаб забрани провеждането на панаири и сборове през август заради усложнената епидемична обстановка в страната, Община Кула прекрати подготовката за провеждането на 104-ия традиционен панаир, за да се избегне риска от заразяване с КОВИД-19 при струпването на повече хора на едно място, каквото предполагат събитията по..

публикувано на 05.08.20 в 11:15

Стопаджия обра жена

За кражба на портмоне със сумата от около 450 лева, лични документи и дебитни карти съобщила 45-годишна жителка на Берковица в местното РУ. На разклона за с. Боровци до Ж.П прелеза жената качила на автостоп свой 30-годишен познат, съобщават от ОДМВР в Монтана. Когато взела чантата си, от задната седалка на автомобила, където се возил мъжа, установила,..

публикувано на 05.08.20 в 10:47