Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видинската болница без просрочени задължения за полугодието

Снимка: Радио Видин

Въпреки непредвидените разходи в условията на пандемия през първите шест месеца на тази година, многопрофилната болница за активно лечение "Св. Петка във Видин е без просрочени задължения за полугодието и с 340 000 лева в наличност. Няма забавени плащания на персонала, каза прокуристът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова:

"Нито един ден не е забавена в тези месеци заплатата на персонала, макар и не голяма. Сега успяхме да съберем и тези дни това ще го направим - разпределим макар и малки допълнителни средства за получаване. Може би символична сума за ДМС на персонала, но пък това не е получавано от много години. Така че мисля, че ще бъде една благодарност от наша страна към персонала, който е заслужил в такава трудна ситуация, работейки с опасна инфекция не само в Covid- структурата, а и във всички отделения на болницата. Поне това, което може да получи, да получи допълнително към редовните си задължения."
Вижте още

Читалището в село Лик отворено за деца

Библиотеката в Народно читалище "Наука 1919" в мездренското село Лик не спира работата с деца през цялото лято . Библиотекарят Мариана Димитрова споделя, че децата не спират да идват всеки ден и тя не може да не отвори за тях. Темите всеки ден са различни, за да е интересно. По изготвената програма децата се запознават с историята на село Лик, с излети..

публикувано на 15.08.20 в 13:33

Голяма Богородица е!

Днес Българската православна църква чества един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица , известен и като Голяма Богородица. Света литургия се проведе от 9 часа в катедралния храм "Свети великомъченик Димитър Солунски" във Видин. Вярващи споделиха, че се молят основно за здраве: "За починалите и моята..

публикувано на 15.08.20 в 12:27

Отбелязваме Международния ден на бездомните животни

На 15 август се отбелязва Международния ден на бездомните животни.   Този ден се чества от 1992 година по предложение на Международното дружество за правата на животните. Отбелязва се винаги през третата събота на м. август в САЩ и в близо 20 други държави.  По този начин хората се призовават да покажат съпричастност и подкрепа на живеещите на улицата..

публикувано на 15.08.20 в 10:00

Няма новозаразени с COVID-19 в Северозапада

174 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас за последното денонощие при направени 5 934 PCR теста, показват официалните данни на Единния информационен портал. Това означава, че положителни проби са дали малко над 2.9 на сто от изследваните.   Няма нови случаи за Видин, Враца и Монтана сочат още официалните данни. Оздравелите са 213, 8 души..

публикувано на 15.08.20 в 08:15
Изворски манастир

Изворският манастир отбелязва храмов празник

Българската православна църква чества един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица.  Изворският манастир "Успение Богородично"  отбелязва своя х рамов празник .   Самото Богослужение започва в 8 часа, а Светата литургия в 9 часа, след което ще има тържествен водосвет , обясни игуменът на манастира  архимандрит..

публикувано на 15.08.20 в 08:00

Снимката на 14 август 2020 година

Образите на светите братя Кирил и Методий ще бъдат изсечени върху ствола на изсъхнало вековно дърво пред видинско училище, което носи техните имена. Автор на скулптурата е Марин Вардолов-Мичо. Три четвърти от заетите у нас сменят работното си място, заради ниския размер на възнагражденията, показва проучване. Текучеството на работна сила е..

публикувано на 14.08.20 в 18:00

Малкият Станимир от Видин се нуждае от средства за операция

7- годишният Станимир от Видин е с диагноза детска церебрална парализа, а семейството му очаква дата за операция на момчето в чужбина. За да замине, са необходими 7 500 евро , които са непосилни за близките му .   Преди година и половина Станимир, който е в инвалидна количка, претърпява операция в Австрия, с надеждата, че той ще може  да..

публикувано на 14.08.20 в 17:13