Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите във Видин продължават, макар и малобройни

3
Снимка: Радио Видин

Точно от седмица във Видин граждани протестират с искания за оставките на министър-председателя и главния прокурор. Протестите претърпяха множество промени - първоначално протестиращите бяха малобройни и се движеха хаотично. В средата на седмица излезлите да протестират бяха наистина внушителен брой, а пътят на протеста доби свой маршрут - от площад "Бдинци" хората поемаха към централата на ГЕРБ, след което шествието се отправяше към Прокуратурата, преди отново да се върне на площада. Менеше се броя на хората, но исканията им остават същите:

"За моите деца надявам се да има по-добър живот, защото вече ножа е опрял до кокала, както се казва. Искрено се надявам да се случат нещата. Аз разчитам на хората в София, защото ние тук, както виждате не можем да се организираме. Явно тук живеота е прекрасен на хората... Аз се срамувам, че имам такъв министър-председател... Искаме оставка на цялата мафия, която ни управлява, затова сме тук. Искаме промяна... Искаме по-добро бъдеще за децата ни, за да не емигрираме главно."

На осмия ден от протестите в 18:30 на площад "Бдинци" беше само Ненчо Нешев, който протестира от първия ден на протестите във Видин, той не се притеснява от малкия брой протестиращи във Видин:

"Ние сме на протест, както виждате. Може да сме малко, но сме на протест. Изразяваме човешкото си право, изразяваме нашето негодувание и искаме оставката точно тези две фигури - на министър-председателя и на главния прокурор."

Постепенно се появиха и други желаещи да се включат в протеста. Тази вечер протестиращите просто постояха на площада, преди да се разотидат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 9 юли 2024 година

С традиционен  поход  "По стъпките на Вазов" жители на Берковица отбелязаха днес 174 години от рождението на Иван Вазов.   Патриархът на българската литература е черпил вдъхновение от красивата природа по време на престоя си тук. Здравната каса реши да плаща на аптеките със задна дата допълнителни 15% от стойността на всяко лекарство,..

публикувано на 09.07.24 в 18:05

Мездра се готви за международен фолклорен фестивал

Четвъртото издание на Международния фестивал "Фолклорната магия на Мездра" ще започне на 21 юли. Участниците са 12 групи, от различни краища на света и ще се изявяват  до 25 юли на сцените в селата Моравица, Брусен, Зверино и и в Мездра. Организатори на фестивала са Ансамбъл "Мездра" и Народно читалище "Просвета 1925 - Мездра", с подкрепата на..

публикувано на 09.07.24 в 16:43

Жители на Берковица отбелязаха 174 години от рождението на Вазов

С традиционен поход "По стъпките на Вазов" жители на Берковица отбелязаха днес 174 години от рождението на Иван Вазов. Патриархът на българската литература е черпил вдъхновение от красивата природа по време на престоя си тук. Иван Вазов живее в Берковица в периода от 1879 - 1880 година. Бил е председател на окръжния съд. В Берковица Вазов..

публикувано на 09.07.24 в 16:13

Започна археологическият сезон в Кула

Археологическите разкопки  в района на  крепостта "Кастра Мартис"  в град Кула започнаха. Проучванията се провеждат за втора поредна година.  Разкопките са финансирани от Община Кула. Осигурени са 18 хиляди лева, каза археологът  доцент Здравко Димитров : „Новият археологически сезон е втори поред от новите разкопки на..

публикувано на 09.07.24 в 15:22

Избрани творби от фонда на галерията представят във Враца

Изложба живопис "Избрани творби от фонда на ХГ "Иван Фунев"  е подредена в Художествената галерия във Враца . Представени са предимно пейзажи и фигурални композиции, каза завеждащият културния институт при Регионалния исторически музей във Враца Христо Божков .  "Подредили сме 24 творби в голямата зала на художествената галерия и седем..

публикувано на 09.07.24 в 15:19

110 служители на МВР в област Монтана с награди за празника на вътрешното министерство

За поредна година в Областната дирекция на МВР-Монтана бе спазена традицията за връчване на награди на отличени служители по случай професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли и по повод 145-ата годишнина от създаването на вътрешното министерство. Гости на тържественото събрание в полицейската дирекция бяха директорът..

публикувано на 09.07.24 в 15:14
Областният управител Ани Арутюнян (вдясно) поздрави Ирена Николова за назначаването ѝ на поста.

Нов заместник областен управител на Видин встъпи в длъжност

Назначиха нов заместник областен управител във Видин . Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев, за длъжността е назначена Ирена Николова . Тя е бакалавър по Социална педагогика и магистър по Предучилищна и начална педагогика, придобити от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Професионалната ѝ кариера е преминала в..

публикувано на 09.07.24 в 14:55