Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отвориха офертите за рекултивация на депото за отпадъци в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

Две фирми, от Видин и София, кандидатстват по обявената от Община Белоградчик обществена поръчка за извършване на строително – монтажни работи за депото за отпадъци. Заседанието бе открито от юриста на община Белоградчик Рени Длъгнекова: 

"Със Заповед №610 от днес е открита процедура за възлагане на обществена поръчка за закриване и рекултивация на съществуващото общинско депо за битови отпадъци на територията на община Белоградчик. Комисията е в състав Рени Длъгнекова – председател, членове – Иван Каменов, Анелия Кирилова, Милена Иванова и Николай Димитров."


Съществуващото общинско депо за твърди битови отпадъци се намира в землището на с. Дъбравка в местността "Фусино сеище". В момента то е разположено на площ от 16 289 м2 и е собственост на община Белоградчик. За изпълнението на дейностите е изготвен проект, в който е посочен начина за извършване на техническа и биологична рекултивация на сметището. Площта, предвидена за рекултивация, е с нарушена структура и почвено плодородие в резултат на дългогодишното натрупване на отпадъци. Прогнозната обща стойнос е 867 001 лв. без ДДС. 


Обществената поръчка за обекта "Закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци на територията на общината" е във връзка с проект "Техническа рекултивация на депо за битови отпадъци в землището на с. Дъбравка, община Белоградчик" по ОП "Околна среда 2014 – 2020г." Настоящата обществена поръчка ще бъде възложена въз основа на икономически най-изгодната оферта по критерий "оптимално съотношение качество / цена". Фирмите, кандидатстващи по офертата, са от Видин и София.


Вижте още

Два случая на починали с COVID-19 във Врачанско

Двама жители на Врачанско, заразени с COVID-19 , са починали през изминалото денонощие. Това са  мъже на 80 и 82 години от Мездра и Бяла Слатина. Те са били настанени в местните болници. С тях жертвите на опасната зараза стават 437. През изминалото денонощие в Единния нформационен портал са регистрирани нови 34 случая на заразени. Към..

публикувано на 11.04.21 в 14:40
МБАЛ

Нова медицинска апартура в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца

Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца вече разполага с две  нови операционни LED-лампи, както и с вакуум-аспиратор. Специализираната медицинска техника е купена със събраните 2 462.84 лв. от благотворителния базар "Дари любов" , който се осъществи в началото на март с подкрепата на община Враца.  Съоръженията..

публикувано на 11.04.21 в 14:12
Гората.бг раздава дръвчета във Видин

Стотици видинчани получиха дръвчета от Гората.бг

Стотици видинчани се включиха в  инициативата Гората.бг. Инициативата е от хората за хората и се осъществява от доброволци в цялата страна. Целта е да се засаждат максимален брой дървета - каза организаторът  Никола Рахнев:  "Много е хубаво, че буквално хиляди души са се наредили и чакат на опашка, спазвайки всички противоепидемични мерки, за..

публикувано на 11.04.21 в 12:33
НЧ

165 години - Народно читалище „Постоянство” град Лом

Една от най-старите културни институции в България, основана през далечната 1856 година, е тази на Народно читалище „Постоянство”. Повече от век и половина читалището в Лом е символ на крайдунавския град и негов храм на културата и духовността. Недялка Трайкова, председател на читалищното настоятелство, отбеляза още три важни..

публикувано на 11.04.21 в 10:51

Днес е Международният ден на бившите концлагеристи и на пострадалите от фашизма и войните

 Днес се отбелязва Международният ден на бившите концлагеристи и на пострадалите от фашизма и войните . Обявен от Международната федерация на борците от съпротивата и пострадалите от фашизма.  През месец април 1945 г. са освободени затворниците от германските концлагери. През 1943 година видинчанката Софи Пинкас научава ,че евреите от..

публикувано на 11.04.21 в 08:40

Враца с най-много новозаразени с COVID-19, най-малко във Видин

1 352 са новите случаи на коронавирус у нас през изтеклото денонощие - или близо 15 процента от направените 9 118 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Най- много заразени в северозапада има в област Враца - 34, следвана от Монтана с 3 и област Видин - 1 новозаболели. Ваксинираните във Враца са 65, в Монтана - 105, във..

публикувано на 11.04.21 в 08:00

10 000 фиданки раздава Гората.бг във Видин

Инициативата Гората.бг ще дари още 10 000 дървета на хората от Видин и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ. Това обясни за Радио Видин Никола Рахнев от Гората.бг.: "Целта е  до 2025 г. в България да бъдат раздадени и засадени 4 милиона дървета (вече сме засадили 1.3 милиона). Фиданките ще се раздават в неделя от 11 часа, на мястото..

публикувано на 11.04.21 в 09:00