Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Театърът във Видин закрива сезона с подарък за публиката

Снимка: Радио Видин

Видинският драматичен театър закрива сезона с безплатно представление на най-новото заглавие в репертоара си - комедийното шоу "Извънредно положение". Спектакълът е игран 4 пъти пред видинска публика и има 15 представления в населени места от община Видин, а публиката се забавлява изключително много на това уникално по рода си шоу, каза за Радио Видин директорът на театъра Дейвид Славчев:

"Не бих казал, че има еквивалент друг подобен в България. То хем не е пиеса, хем е театър, хем е тип естрада от отдавна забравени години, но е адски забавно. Ние визираме взаимоотношенията на хората по време на извънредното положение. Акцентът не е върху коронавируса, а върху човешките отношения и абсурдните ситуации, в които хората могат да попаднат, а това са вечни теми... Елате на театър. Каним всеки, който пожелае. Заповядайте! Ще се смеете много, ще ви бъде много забавно."

В комедийното шоу участват Дейвид Славчев, Николай Янев, Божидар Даков, Ирина Флорова - Капелова, Фиданка Рангелова, Цветана Дакова и новите попълнения в трупата Вероника Ханджиева и Иван Рангелов. 
Комедийното шоу ще бъде представено на  сцената на Баба Вида в сряда (22 юли), от 19 часа. Входът е свободен.
*Снимката е от премиерата на комедийното шоу.
Вижте още

Снимката на 18 юни 2021 година

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят -  "Jerusalema Dance Challange" , се проведе във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика.  Пациенти инициираха благотворителна кампания в подкрепа на отделението по неврология на видинската болница. Идеята е да бъдат събрани средства за закупуване на нова апаратура и за..

публикувано на 18.06.21 в 18:10

"Лятно детско обучение" отново в Мездра

След едногодишно прекъсване поради пандемията от COVID-19, Местната комисия за борба с противообщественитепрояви на малолетни и непълнолетни в  Мездра започна реализирането на програма "Лятно детско обучение", съобщават от местната управа. Както и в предходните издания, в нея ще бъдат обхванати четвъртокласници от градските ИОУ "Св. св. Кирил и Методий",..

публикувано на 18.06.21 в 17:41

Флашмоб "Jerusalema Dance Challange" и във Видин

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят - "Jerusalema Dance Challange", ще се проведе и във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика.    "Отдавна мечтаем да се случи и в нашия град и вярваме, че с ваше участие ще стане реалност. На 18-и предстои да се случи "Jerusalema Dance Challange", като продължение на една..

обновено на 18.06.21 в 16:16

Консултации за мобилните работници организира Инспекцията по труда в Монтана

Разяснение за трудовите и осигурителните права на българските граждани при заетост в страните - членки на Европейския съюз, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария ще направят експерти в Монтана , съобщи директорът на местната инспекция по труда инж. Димитър Петров: "С цел консултиране на работници, работодатели за техните..

публикувано на 18.06.21 в 14:30

Студенти от Националната музикална академия с концерт във Видин

Студентите на проф. Иванка Нинова от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" ще представят годишния си концерт днес във Видин. Сътрудничеството на проф. Нинова и Симфониета Видин продължава повече от 25 години. Съвместните изяви са много голям шанс за всеки бъдещ певец, обясни преподавателят по оперно пеене за радио Видин:..

публикувано на 18.06.21 в 14:30

Полицаи пострадаха при катастрофа във Врачанско

Катастрофа с полицейска кола е станала на третокласен път във Врачанско. Инцидентът е станал тази сутрин около 10 часа на шосето между Роман и село Хубавене. В полицейската кола е имало двама униформени, които са били на обход. Внезапно върху тях връхлетял джип, управляван от  мъж  на около 50- години, от Хубавене. При удара патрулката е излязла..

публикувано на 18.06.21 в 14:30

Над 100 000 лева просрочени задължения платиха за седмица длъжници от Монтана

Почти 137 000 лв. са платени от длъжници от област Монтана за данъци и осигурителни вноски, съобщават от приходната агенция. Още 350 000 лв. се очаква да постъпят от тях до края на този месец. Събрани са над 4 млн. лв. просрочени задължения само за седмица, се казва още в съобщението.  Териториалните директори са разговаряли лично с 95 души в рамките..

публикувано на 18.06.21 в 13:46