Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пускат на концесия 4 минерални извора във Видинско

Снимка: Радио ВИДИН, Архив


До една година се очаква да бъдат пуснати на концесия четири минерални извора в община Видин. Това са минералните извори в Градец, Сланотрън, Кошава и "Вида" във Видин. Това каза общинският кмет Цветан Ценков:

"...Вече сме на последната финална права, чакаме само сертификат от министерството на здравеопазването. Ще пуснем на концесия четирите минерални извора- и Алботин в Градец, 34 градуса температура, 5 % минерализация. Ще пуснем и Сланотрън, там отиваме на 45 градуса и много по-висока минерализация. Кошава и разбира се "Вида", при "Баба Вида". Надявам се минералните извори да дадат друг статут на града ни. Независимо, че тези минерални са с регионално значение, те са национално богатство и смятам, че ще развият туризма много."

Вижте още

Ледената пързалка във Видин възобновява дейността си

Ледената пързалка възобновява дейността си.  Това става от днес – 2 декември, като решението е на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска, съобщават от Община Видин.  Мотивите са, че зимната атракция е разположена на открито, както и това, че е създадена нужната организация за спазване на всички противоепидемични мерки, което е..

публикувано на 02.12.20 в 10:57

Засилени проверки на търговците на риба преди Никулден

Дни преди Никулден Българската агенция по безопасност на храните започна засилени проверки във всички обекти, където се предлага риба. Обявен е и горещ телефон за сигнали за нередности.  "Ще бъдат проверявани всички места, където се предлагат риба и рибни продукти, а именно: големите търговски вериги, други хранителни магазини, пазарите и..

публикувано на 02.12.20 в 09:49

53-годишен загина при пожар в дома си в Роман

53-годишен мъж е загинал при пожар в дома си в Роман. Сигнал за пожара е подаден в 15:54 часа вчера, в Районно управление - Роман, съобщават от полицията.  Пожарът е загасен от служители на Управление "Пожарна безопасност и защита на населението"  - Роман. При извършения оглед е намерен обгорял трупът на 53-годишен мъж, живущ сам на същия адрес...

публикувано на 02.12.20 в 09:40

Уеб изложба- базар организират за Коледа в Кула

Коледни празници в Кула в традиционния смисъл няма да има . По време на пандемия са нежелателни всякакви събирания на хора и многолюдни увеселения. Децата и учениците, които са най-големите почитатели на празника, са затворени по домовете си. Но все пак, Коледа наближава и не можем да пренебрегнем факта, че все пак има някакво празнично..

публикувано на 02.12.20 в 08:30

В Криводол набират кандидати за "Топъл обяд"

В община Криводол започнаха да набират кандидати за включване в проекта за предоставяне на топъл обяд. Социалната услуга е финансирана със средства от държавния бюджет в условията на пандемия, а желанието е, чрез предоставяне на топла храна да се помогне на хора от уязвими групи. Според изискванията, право на топъл обяд имат лиа с доходи..

публикувано на 02.12.20 в 08:22

Доброволци даряват обяд на Спешното в Кула

От днес сдружение "Северозапазване" от Кула стартира кампанията "Подари топъл обяд" за работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в града.  Екипите обслужват 4 общини- Кула, Бойница, Макреш и Грамада. "Нашите екипи са почти 24 часа на работа. На ден петима работят- един лекар, двама фелдшери, шофьор и един санитар. Решихме да ги зарадваме..

публикувано на 02.12.20 в 08:05

162 са новозаболелите от Северозапада за последното денонощие

162 са новозаболелите от коронавирус в Северозапада за последното денонощие.  82 са положителните проби за коронавирус в област Враца, сочат данните от Единния информационен портал. Новозаразените във Видинска област за същия период са 21. Установените новозаболели във Монтанско са 59. Новите случаи на коронавирус у нас са 3 475 при направени 9 056..

публикувано на 02.12.20 в 07:56