Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Установиха автомобил на монтанска фирма с нелегално гориво

Снимка: ОДМВР-Монтана

След подаден сигнал, вчера органите на реда са задържали автомобил, пренасящ нелегално гориво, на  на КПП Лом в град Монтана.  

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР Монтана със съдействието на служители от сектор "Пътна полиция” са спрели за проверка товарен автомобил със софийска регистрация, собственост на монтанска фирма. Установено е, че автомобилът транспортира 1 000 литра дизелово гориво, без документ за произход и обозначителни табели, както и без наличие на съответен документ за професионална компетентност и такъв за превоз на опасни товари от страна на водача. 


По случая са предприети административно наказателни мерки от страна на Териториална дирекция "Дунавска" към Агенция "Митници" и ДАИ. Съставени са общо 5 акта за установени административни нарушения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Възрастен мъж е в критично състояние след нападение на паркинг във Враца

Възрастен мъж е настанен в болница след нападение на паркинг във Враца. Инцидентът е станал снощи, около 21:30 часа, съобщина от Областната дирекция на МВР.  Жителка на областния град подала сигнал на спешния телефон 112, след като забелязала непознат възрастен мъж между паркираните автомобили. Смятайки го за крадец, жената го нападнала, нанасяйки му..

публикувано на 08.09.24 в 11:23

Българският патриарх Даниил ще благослови жители на Берковица за празника им

Българският патриарх Даниил ще благослови жители на Берковица за празника им. Това ще стане в днес, от 19:00 часа, в деня на Рождество Богородично. "Голяма чест, много се радваме, щастливи сме, защото 8 септември е датата, избрана от предишния видински митрополит Дометиан за празник на град Берковица. Тогава е Рождество на пресвета Богородица и..

публикувано на 08.09.24 в 10:00

Строителството на ритейл парка край Враца може да започне до два месеца

До два месеца ще бъде направена първа копка на ритейл парка във Враца , съобщи кметът на общината Калин Каменов, според когото до дни инвеститорът ще внесе проекта за обекта и ще стартират останалите процедури. Новият търговски комплекс ще бъде изграден в пространството до съществуващите вече магазини на изхода към София в Източна промишлена зона...

публикувано на 08.09.24 в 08:42

Празнуваме Малка Богородица

Днес е Малка Богородица. Така се нарича днешният празник, в който православната църква почита Рождението на Дева Мария. Църковното предание свидетелства, че Бог чул молитвите на възрастните й родители и ги дарил с дъщеря след дълги години бездетие. За нея било благовестено, че тя е благословение за хората и ще послужи за спасението на..

публикувано на 08.09.24 в 08:18

ВиК авария в Покрайна превърна овощна градина в река

Спукана тръба наводнява вече голяма част от овощни насаждения, затова сигнализира Стела Стойкова,  земеделски производител от видинското село Покрайна пред кореспондента на Радио Видин Наско Цанов: „Аз съм земеделски производител, отгле ждам 15 декара овощни насаждения: 13- ябълки и 2- сливи. Проблемите започнаха през 2023 година месец октомври...

публикувано на 07.09.24 в 10:33

Даниела Николаева е новият заместник председател на Районната избирателна комисия в Монтана

Движението за права и свободи на Пеевски се пребори за заместник председателско място в Районната избирателна комисия в Монтана. Централната избирателна комисия назначи служебно Районна избирателна комисия Монтана. Това се наложи, след като на консултациите при областния управител партиите не се разбраха. Тогава представители на двете крила в ДПС..

публикувано на 07.09.24 в 10:30

Фестивал на древните култури откриха край Враца

Откриха фестивала за древни култури "Слънцето на Тодорка", съобщиха от общинската управа на Враца.  За осма година местността "Валога" край врачанското село Оходен е сцена на древните култури. Атрактивният фестивал откри заместник-кметът  Петя Долапчиева , която поздрави организаторите и присъстващите от името на кмета Каменов.  Директорът на..

публикувано на 07.09.24 в 10:00