Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 23 юли 2020 година

Снимка: Светослав Цветанов

По-малко катастрофи по пътищата в област Видин са станали през първите шест месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата. Броят на убитите и ранените обаче е по-голям. Това отчете на заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата началникът на сектор "Пътна полиция" Видин Владимир Герасимов.


По данни на РЗИ – Видин, за последното денонощие има регистрирани 2 случая на коронавирус в област Видин – мъж и жена, и двамата на 53 години от община Видин. Лицата не са били контактни помежду си. Мъжът е хоспитализиран е в МБАЛ "Света Петка". Жената е изследвана като контактно лице и към момента е под домашна карантина.


На 66 % е събраната такса смет на полугодието в община Монтана. На заседание общинските съветници разгледаха 35 точки. Съветниците промениха Наредбата за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби и одобриха увеличаване на таксите за детска млечна кухня и диетичния стол.


Усилен ремонт тече на уличната мрежа във Вършец. На 20 улици се извършва рехабилитация, съобщи кметът на общината инж. Иван Лазаров. Сред тях е и "Индустриална", която е важна пътна артерия.


В Козлодуй се монтират нови 20 подземни контейнери, съобщават от Общината. Ще бъдат монтирани 10 малки и 10 големи контейнери, които ще бъдат разположени на ключови места в града. Предимството на този тип контейнери е, че достъпът до тяхното съдържание е ограничен и не позволяват да се носи неприятна миризма на отпадъци.

Почистено от наносни отложения и тревна растителност е коритото на река Моравешка в Мездра, в участъка от бирената фабрика до моста при Кооперативния пазар. По този начин е осигурена нормална проводимост на водното течение, с цел намаляване на риска от наводнения.


Отпускат 10 000 лева за паметник в община Георги ДамяновоС решение на правителството са одобрени допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2020 г. за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници. Пред Министерството на отбраната община Георги Дамяново е поискала финансиране за изграждането на два паметника в селата Копиловци и Дива Слатина, съобщи кметът Нина Петкова.


Продължава облагородяването на Градския плаж във Видин. Възстановени са душовете и чешмичката между двете капии при крепостта "Баба Вида". Видинчани са доволни от направеното, но искат и чадъри. 


Радио ВИДИН се включи в кампанията по събиране на отпадъчна хартия за набиране на средства за изграждане на соларна пейка. Екипът ни предаде 100 килограма хартия. 


На територията на област Видин, обучени регистратори осъществяват предварителен обход, целящ събиране на информация за географските координати и характеристиките на сградите. Очаква се обхода да приключи до 15 септември.


Детските площадки във Видин бяха обработени отново срещу кърлежи и бълхи. След като вчера бе извършено поредното комбирнирано ларвицидно и аерозолно пръскане срещу комари, днес работата на фирмата изпълнител "Д.Д.Д-1" ООД продължи по график и на местата, където играят деца. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пияна шофьорка самокатастрофира край Бяла Слатина

Две жени пострадаха при катастрофа край Бяла Слатина, съобщиха от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи във Враца. Инцидентът е станал на пътя между Бяла Слатина и Търнак. Заради движение с несъобразена скорост е самокатастрофирал мощен лек автомобил.  При катастрофата са пострадали водачката на колата и спътничката й, които са..

публикувано на 11.08.24 в 12:40

Семеен скандал във врачанското село Тишевица завърши в болница

Мъж бе приет във врачанската болница с опасност за живота след семеен скандал , съобщиха от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи във Враца. В съботния ден е постъпило съобщение от жителка на Тишевица , според която възникнал спор между баща и син. При разправията младият мъж бутнал родителя си на земята, който при падането е..

публикувано на 11.08.24 в 11:30

Млада поетеса ще гостува в мездренската библиотека

Продължава "Забавно лято в библиотеката" в мездренската библиотека. Следващото събитие в програмата е среща с младата поетеса, художник и начален учител Рени Митева , която е члена на Съюза на българските писатели и носител на награда за детско творчество.  Децата ще се запознаят с нейните две книги за деца- "Копривени въженца" и "Две весели приказки"..

публикувано на 11.08.24 в 10:15

Електромобил ще извършва социални и административни услуги в Мизия

Община Мизия купи електрически автомобил за нуждите на администрацията, съобщиха от местната управа. Той ще бъде използван за обезпечаване на широк кръг от дейности в сферите на социални услуги, култура, спорт и административни дейности на територията на населените места в общината. Изградена е и зарядна станция, която скоро ще бъде достъпна за..

публикувано на 11.08.24 в 07:30

Председателят на "Шалом" посети културен център "Жул Паскин"

Председателят на организацията на евреите в България „Шалом“ доц. д-р Александър Оскар  посети  днес   културен център "Жул Паскин" .  Той беше посрещнат от зам. кмета на Видин Борислава Борисова . "За нас е удоволствие да Ви посрещнем в реновираната Синагога, вече Културен център "Жул Паскин“. Искам да изряза благодарността на кмета на..

публикувано на 10.08.24 в 14:35

Област Видин с най-висока безработица в страната за месец юни

През месец юни за едно свободно място у нас са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на агенцията по заетостта.  Видин отново е областта с най-висока безработица - 15 %, а в Монтана тя е 12 на 100.  Три от областите са с регистрирана безработица над 10 %, като една от тях е област Враца с 10,6 %. 

публикувано на 10.08.24 в 13:10

Министър обеща пътни ремонти във Врачанско

Пътни ремонти предстоят във Врачанско – това стана ясно от отговор на служебния министър Виолета Коларова на въпрос на местните депутати Красен Кръстев и Мартин Харизанов. За път II-11 Козлодуй-Гложене-Мизия Оряхово-Остров-разклона за границата с област Плевен, АПИ е провела обществена поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект..

публикувано на 10.08.24 в 12:00