Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОФК Локомотив (Мездра) загуби с 2:5 от Първа атомна (Козлодуй) в контрола

7
Снимка: Община Мездра

ОФК Локомотив загуби с 2:5 от Първа атомна (Козлодуй) в контролна среща, която се игра на градския стадион в Мездра. Проверката бе осма за мездренските "железничари" по време на лятната им подготовка за новия сезон в Северозападната Трета лига. Поради контузии или лични ангажименти двубоя пропуснаха трима футболисти на домакините - Светослав Валериев, Явор Янков и Лионел Матадос.

Най-активният в редиците на гостите Антонио Йорданов откри резултата в 12-ата мин. на мача, възползвайки се от извеждащ пас зад отбраната на „червено-черните“ на Пламен Венелинов за 0:1. 15 мин. по-късно Петър Димитров засече от движение центриране от десния фланг на Николай Ковачев и възстанови равенството - 1:1.

В 32-ата мин. с техничен изстрел по диагонала капитанът Николай Ганчев отново изведе тима от крайдунавския град напред, а в 40-ата мин. след самостоятелен пробив Пламен Трифонов покачи на 1:3.

През първото полувреме козлодуйчани създадоха още две чисти голови положения - вратарят на локомотивци Кристиян Дяков обаче отрази опасните удари на Антонио Йорданов. 

В 59 мин. Десислав Атанасов се разписа с глава след центриране отдясно и направи преднината на гостите комфортна - 1:4. В 65-ата мин. капитанът на домакините Браиан Стоянов стреля от пряк свободен удар, стражът на „зелено-белите“ Ивайло Върганов изби и с добавка от непосредствена близост Васислав Димитров намали на 2:4.

Десет минути преди последния съдийски сигнал на главния рефер Росен Гановски от Враца Владимир Найденов можеше да върне домакините в мача, но - останал сам срещу вратаря - стреля високо над вратата.

Крайното 2:5 оформи Дейвид Асенов в заключителните секунди на срещата след асистенция на Благовест Иванов.

ОФК Локомотив игра в състав: Кристиян Дяков, Александър Костадинов, Мартин Михайлов, Давид Стоянов, Михаил Михайлов, Гроздан Илиев, Васислав Димитров, Николай Ковачев, Петър Димитров (63 мин. Владимир Найденов), Браиан Стоянов (кап.) и Методи Янков.

Следващата контрола на Локо (Мездра) в сряда, 29 юли, когато момчетата на треньора Николай Нинов ще гостуват на юношите старша възраст (U19) на втородивизионния Локомотив (София).

Последната проверка на „железничарите“ е в събота, 1 август, срещу Чавдар (Етрополе), като на този етап двата отбора все още не са уточнили къде ще се играе спарингът.

Жребият за новото първенство в Северозападната Трета лига ще бъде теглен служебно на 1 август, информира секретарят на Зоналния съвет на БФС - Велико Търново Игор Бакьов. Шампионатът стартира на 9 август (неделя).   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Мездренският "Локомотив" доминира над "Партизан" в Червен Бряг

"Локомотив" /Мездра/ без проблеми успя да победи в Червен бряг, местния "Партизан" с класическото 3:0, в срещата  от втория кръг на Северозападната Трета лига. Железничарите играха уверено, бяха по-добрия отбор на терена и заслужено спечелиха. Васил Калоянов даде преднина за гостите  32-ата минута, когато реализира с глава след центриране на..

публикувано на 08.09.24 в 09:31

С човек по-малко "Бдин" Видин се пребори за първа победа през новия сезон

"Бдин" Видин победи с 2:1 "Левски 2007" в среща от втория кръг на Северозападната Трета лига. Това бе първи мач за бдинци през новия сезон, защото по програма почиваха на старта на шампионата. Видинчани играха повече от едно полувреме с човек по-малко, но заслужено спечелиха трите точки след голове на Николов и Иванов. Мачът започна с домакински натиск,..

публикувано на 07.09.24 в 20:26

Цанко Цанков със световен рекорд по плуване в река Дунав

Световен рекорд на 108 километра непрекъснато плуване в река Дунав постави плувецът Цанко Цанков вчера в деня на Съединението на България. Той стартира в 03:17 часа от брега на село Кошава и финишира на брега на град Козлодуй в 21:31 часа. Времето, което той постигна с плуване беше 18 часа и 12 минути,  никъде няма такова постижение, което да е над 50..

публикувано на 07.09.24 в 14:32

Цанко Цанков със световен рекорд по плуване в река Дунав

Световен рекорд на 108 километра непрекъснато плуване в река Дунав постави плувецът Цанко Цанков вчера в деня на Съединението на България. Той стартира в 03:17 часа от брега на село Кошава и финишира на брега на град Козлодуй в 21:31 часа. Времето, което той постигна с плуване беше 18 часа и 12 минути,  никъде няма такова постижение, което да е над 50..

публикувано на 07.09.24 в 14:32

Атлети от Мездра са шампиони на Международен маратон

Възпитаниците на треньора Йоло Николов от Спортен клуб "Атлет" Мездра-  Иво Балабанов при мъжете и Милица Мирчева при жените, спечелиха 48-мото издание на Международния мемориален маратон "Съединение".  Двамата защитиха успеха си от миналогодишното издание на надпреварата, когато също триумфираха с рекордни времена на 22-километровото трасе от град..

публикувано на 07.09.24 в 13:45
Държавно първенство по лека атлетика за ветерани

Врачанските ветерани завоюваха 9 медала във Варна

Представители от Враца спечелиха 9 медала от 34-ото Държавно първенство по лека атлетика за ветерани. Надпреварата се проведе във Варна. В шампионата участваха 110 атлети от страната.  Врачанските ветерани завоюваха общо 9 отличия. Живко Беремски /65+ г./ грабна златото в скока височина, а на скок дължина се окичи със сребърния медал. Росица..

публикувано на 07.09.24 в 08:27

"Локо" /Мездра/ гостува на "Партизан" /Червен бряг”

В среща от втори кръг на Северозападната трета лига "Локомотив" /Мездра/ гостува на "Партизан" /Червен бряг” в събота от 17.00 часа .  След първия кръг без точки и голова разлика 0:1 „партизаните” са на девета позиция, а "железничарите" са  втори с 3 точки и голова разлика 5:1.  Срещата ще бъде ръководена от плевенска бригада – главен съдия ще е..

публикувано на 06.09.24 в 16:24