Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Басейнът в Кула отваря в края на месец юли

2
Снимка: Христела Александрова

Лятото е в разгара си, все по-често децата и възрастните имат желание да се разхладят в горещите юлски дни.  От няколко години град Кула има прекрасно място за отдих, отмора и разхлаждане. За съжаление, басейнът в град Кула все още не работи - сигнализира Пенко Велков, жител на Кула

"Много хора го ползват, хубав е, направен е, но не се поддържа. Това дето се коси е добре, но вече сме края на юли месец и не е пуснат. Има проблеми с чистенето... хваща се котлен камък. Не знам слагат ли се препарати, но не е почистен..."

Басейнът ще отвори врати в края на тази седмица, обясни кметът на община Кула Владимир Владимиров:
"Причината да не започне досега е, че нямаше спасител. ...Иначе няма проблем, технически е изправен, закъсня курса на БЧК за водно спасяване. Едно момче, което завършва курса,  ще бъде назначено... Ще го пуснем в петък, така че за почивните дни ще работи... Не ни затруднява поддръжката, всички знаят какво е необходимо, препарати, РЗИ уведомяване и др... Ще се прави дезинфекция против Covid-19..."


Цената за посещението на басейна в Кула остава непроменена - за възрастни 3 лв, за деца - 1 лв. Почивният ден е понеделник.

Галерия

Вижте още
Градски духов оркестър - Видин

Градският духов оркестър на Видин представя музика от 80-те и 90-те години на 20 век

Тази вечер  Градски духов оркестър - Видин ще представи свой концерт, част от Десетия фестивал  на изкуствата "Дунавски вълни", каза диригентът Диляна Цанкова: "Концертът е озаглавен "Музиката на 80-те и 90-те години". Това е показателно за музикалната програма, която ще представим. Ще има изпълнения от този период, има произведения, адаптирани за..

публикувано на 27.07.21 в 16:30

Защо не се ползва басейнът в Ново село

Басейнът в Ново село е изграден по проект, заедно със спортния комплекс, през 2015 година. Миналото лято, заради пандемията и противоепидемичните мерки басейнът не е работил. Това лято също остава затворен. Плажуващи на река Дунав при Ново село, които се оказа, че не са и местни жители казаха, че предпочитат реката: "Ако е по-добре и по-хубаво.....

публикувано на 27.07.21 в 16:06
летен планински лагер в Очин дол, Врачански Балкан

Летен планински лагер в Очин дол

Летният л агер "Духът на Балкана"  се провежда  във Врачанския Балкан.  В Младежкия еко лагер, в село Очин дол,  летуват  16  деца и 10 възрастни.  Лагерниците вече направиха своя първи преход в планината, каза Елена Татарова, директор на фондация "Пламнина":  "Ние пристигнахме в събота, имахме игри за запознанство и създаване на начин..

публикувано на 27.07.21 в 15:50

80 са свободните места в учебните заведения за прием след 7. клас в област Видин

Около 80 свободни места в 20 паралелки  има в  област Видин. У чениците в областта имат възможност да избират между 27 паралелки в 16  професионални гимназии и средни училища. Към момента, в края на третия етап,  са записани 598 ученика, каза Анета Кирилова, ст. експерт по Професионално образование и обучение в РУО Видин: "За град Видин..

публикувано на 27.07.21 в 15:00
Зара и майка й Йорданка Стефанова

Лечението на Зара от Видин продължава

Продължава кампанията за събиране на средства в помощ на 9- годишната Зара от Видин. След дарителската акция преди 3 години  бяха събрани необходимите средства за операция и резултатите се оказаха обнадеждаващи. Лечението продължава, както и събирането на средства за него.  "Нашата слънчева усмивка" - така  майка ѝ и баба ѝ  наричат своето..

публикувано на 27.07.21 в 13:40

Актуализираха бюджета на община Видин

Общинските съветници във Видин актуализираха бюджета на общината за 2021 г., по време на проведеното днес извънредно заседание на Общинския съвет. В дневния ред бяха разгледани 23 точки, като последната точка, относно упълномощаване на представител на община Видин за участие в заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация..

публикувано на 26.07.21 в 15:52

С нова концепция и богата програма е Празникът на курорта във Вършец

Празникът на курорта, минералната вода и Балкана - Вършец 2021 бе открит на 24 юли. Програмата е изключително наситена, със събития всеки ден до края на месец август и включва няколко нови инициативи, обясни за Ради ВИДИН Даниела Лилова, специалист "Туризъм" към Туристически център Вършец: "Тази година концепцията е съвсем различна от..

публикувано на 26.07.21 в 13:57