Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До септември стартира реалното строителство на отсечката Видин-Ружинци

Снимка: АПИ


До началото на септември ще започне реалното строителство на магистралата Видин-Ружинци. Това съобщи областният управител на Видин Момчил Станков, като се позова на изказване на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова:

"Една от хубавите новини е на министъра на регионалното развитие и благоустройството, че най-късно в началото на септември ще започне реалното строителство на магистралата Видин-Ружинци, в този участък тя ще е магистрала. Това е хубава новина, днес е съобщена от министърката, премиерът го е потвърдил, което аз го приемам за 100% даденост."

Продължава отчуждаването на терените по трасето на бъдещия магистрален път, каза още областният управител:

"Над 90% от уведомителните писма са връчени на собствениците, които трябва да бъдат отчуждени. Другите 10% са хора, които не живеят на територията на Република България, извън територията на Република България, затова те ще бъдат уведомени чрез "Държавен вестник". Това е процедура, която е по закон. И след като бъдат уведомени, имаме избрана фирма- изпълнител, имаме сключен договор, предстои разрешителното за строеж, което се издава от министъра на регионалното развитие и благоустройството."

Припомняме, че отсечката Видин-Ружинци е с дължина 54 км. Тя е част от проекта за модернизация на пътя Видин-Ботевград, който е с обща дължина 167 км.  


Вижте още

260 са активните случаи на COVID-19 във Видинско

20 души с положителни проби за коронавирус са регистрирани през последното денонощие в област Видин, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. От тях 7  души са изследвани в частни лаборатории, а 13 са диагностицирани след потърсена лекарска помощ със симптоматика. 14 от тях са от община Видин, 3-ма - от община Кула и по един от Белоградчик,..

публикувано на 02.12.20 в 11:49

190 литра ракия задържаха край Дунав мост 2

Митнически служители задържаха 190 литра ракия в товарен микробус, напускащ страната в района на ГКПП Дунав мост II Видин-Калафат,  съобщават от Агенция "Митници".   На 28 ноември инспектори спрели за проверка товарен микробус. Сред групажна стока са открити 10 туби за минерална вода, които се оказват пълни с етилов алкохол с мирис на ракия...

публикувано на 02.12.20 в 11:36

Ледената пързалка във Видин възобновява дейността си

Ледената пързалка възобновява дейността си.  Това става от днес – 2 декември, като решението е на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска, съобщават от Община Видин.  Мотивите са, че зимната атракция е разположена на открито, както и това, че е създадена нужната организация за спазване на всички противоепидемични мерки, което е..

публикувано на 02.12.20 в 10:57

Засилени проверки на търговците на риба преди Никулден

Дни преди Никулден Българската агенция по безопасност на храните започна засилени проверки във всички обекти, където се предлага риба. Обявен е и горещ телефон за сигнали за нередности.  "Ще бъдат проверявани всички места, където се предлагат риба и рибни продукти, а именно: големите търговски вериги, други хранителни магазини, пазарите и..

публикувано на 02.12.20 в 09:49

53-годишен загина при пожар в дома си в Роман

53-годишен мъж е загинал при пожар в дома си в Роман. Сигнал за пожара е подаден в 15:54 часа вчера, в Районно управление - Роман, съобщават от полицията.  Пожарът е загасен от служители на Управление "Пожарна безопасност и защита на населението"  - Роман. При извършения оглед е намерен обгорял трупът на 53-годишен мъж, живущ сам на същия адрес...

публикувано на 02.12.20 в 09:40

Уеб изложба- базар организират за Коледа в Кула

Коледни празници в Кула в традиционния смисъл няма да има . По време на пандемия са нежелателни всякакви събирания на хора и многолюдни увеселения. Децата и учениците, които са най-големите почитатели на празника, са затворени по домовете си. Но все пак, Коледа наближава и не можем да пренебрегнем факта, че все пак има някакво празнично..

публикувано на 02.12.20 в 08:30

В Криводол набират кандидати за "Топъл обяд"

В община Криводол започнаха да набират кандидати за включване в проекта за предоставяне на топъл обяд. Социалната услуга е финансирана със средства от държавния бюджет в условията на пандемия, а желанието е, чрез предоставяне на топла храна да се помогне на хора от уязвими групи. Според изискванията, право на топъл обяд имат лиа с доходи..

публикувано на 02.12.20 в 08:22