Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 10 000 души кандидатстват за енергийна помощ във Врачанско

Снимка: Жоро Александров

10 700 жители на област Враца са подали от началото на месеца до 20 юли заявления-декларации за целева помощ. Тя е за отопление през следващия отоплителен сезон. Документите се подават в дирекциите за социално подпомагане, съобщиха социалните власти.

Издадените заповеди за отпускане на целевата помощ са наполовина - 5 058, а отказите към момента са 248. Останалите заявления-декларации са в процес на обработка, поясняват от регионалната дирекция "Социално подпомагане“. 

Най-честите причини за отказ на целевата помощ за отопление са мотивирани с по-висок средномесечен доход от определения диференциран доход за отопление на лицата или семействата, липса на необходимата 6-месечна регистрация в бюрото по труда, продажба на недвижим имот през последните 5 години, като материалният интерес от сделката за лицата надвишава 4 500 лв. и др.

Крайният срок за подаване на заявленията е 31 октомври.


Вижте още

Полицията с мерки за сигурност по време на абитуриентските балове във Видинско

Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред , осигуряване на пожарната безопасност и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май.  Планирано е засилено полицейско присъствие в районите на училищата.  Всички празнични мероприятия ще..

публикувано на 18.05.21 в 16:25

Зооизлжба показва 44 вида екзотични животни в Монтана

Екзотични животни могат да видят жителите на Монтана в зооизложба в Младежкия дом. Отровни змии, гущери, паяци и други видове са сред екземплярите, каза организаторът д-р Красимир Христов: "Традиционно провеждаме такива изложби със земноводни влечуги, като променяме основно видовия състав на животните, които пристигат и които представяме. Сега ще..

публикувано на 18.05.21 в 16:13

Нова машина мие улиците във Видин

Започна миенето на улици във Видин. Специализираната машина, с която то се извършва, е най-новата придобивка в автопарка на общинското предприятие по чистотата. Тя дава възможност за миене на пътното платно както със струйници, така и с маркуч. "Целта ни е да се намали запрашаването. Видин е сред градовете с най-висока концентрация на фини..

публикувано на 18.05.21 в 15:04

Врачанският съд даде ход на дело срещу мъчители на таксиметров шофьор

Във врачанския окръжен съд се проведе разпоредително заседание по наказателното дело срещу   Милен Младенов и Евстати Евстатиев , които са обвинени в това, че на 18 декември 2016 г. от парка в село Хайредин са отвлекли таксиметровия шофьор Венцислав Тодоров от село Манастирище. В обвинителния акт пише, че деянието е извършено от двамата по..

публикувано на 18.05.21 в 12:13

Изложба на учители по изобразително изкуство откриха в Монтана

Дружеството на художниците "Тенец" в Монтана представя изложба на творби на учители по изобразително изкуство в галерия  "Кутловица" . Експозицията, която беше открита вчера, е посветена на 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Това е първа такава изложба,  казва..

обновено на 18.05.21 в 11:34

Близо 3000 са карантинираните в област Враца

2 377 са активните носители на коронавирусната инфекция във Врачанско, като от тях 50 са в болници, а останалите се лекуват в домашни условия, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  11 са новозаразените жители на областта. Най-младата от тях е 22-годишна от Мездра, а най-възрастният – 85-годишен жител на село Вировско. Според данните..

публикувано на 18.05.21 в 11:08

116 са активните случаи на COVID-19 във Видинско

22-ма души с положителни проби за COVID-19 са регистрирани в област Видин  през последното денонощие, по данни на Регионалната здравна инспекция.  12 от новозаболелите са от община Видин, четирима са в Брегово. по двама в Кула и Ружинци и по един нов случай има в Белоградчик и Бойница. Още 14 човека, положителни за коронавирус, са..

публикувано на 18.05.21 в 10:30