Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уникални ретро автомобили показаха на парад във Видин

7
Снимка: Радио Видин

Над 100 любители на старите коли направиха парад във Видин. Събитието се провежда за четвърти път, като тази година участниците са най-много, обясни организаторът Иван Цолов:

"Изненадаха ме, блокирахме улицата, блокирахме целия път и паркинга, много приятно ме изненадаха. Мисля, че това ни е парадът шедьовър. Имаме участници и от чужбина - от Букурещ трима румънци и един италианец."

Парада поведе военен автомобил "Феномен Гранит 30". Това е единствената възстановена кола от този модел, обясни собственикът Найден Марков:

"Това е единствената възстановена "Феномен Гранит 30", няма друга оцеляла, поне по нашата информация. Машината е от 1936 година."



Стефан Стефанов от Монтана участва със "Застава", която открива захвърлена и успява да възстанови:

"Колата е "Застава R51" от 1951 година. Парадът е много интересно изживяване, дано всяка година да продължи, като миналата беше още по-хубаво, като ходихме в Калафат. Надявам се организаторите да го направят до Калафат, през Сърбия и пак във Видин."


Володя Горанов от Враца премина по видинските улици с американски "Буик":

""Буик Центурион" от 1973 години. Дошъл е от Америка, не е правен още, най-големият двигател 7,5. Беше внесен от колега - фен от Варна и от него я купих."

Ретро парадът стартира в центъра и продължава край крепостта "Баба Вида". Осигурени са 25 специални награди и грамоти за всички участници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Беседа за изначалното родово познание ще се проведе във Видин

Беседа за изначалното родово познание и пазенето на традициите ще се проведе в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" във Видин днес, 7 май. Лектор ще бъде родовият терапевт Росица Гергова, която се определя и като родолог, пазител на българщината, и обучител:   "Идвам във Видин за трети път и моето посещение е..

публикувано на 07.05.24 в 13:00

Пътни полицаи задържаха пил шофьор след преследване в Берковица

Шофьор на 41 години от село Горна Лука, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол , е задържан след преследване в берковската местност „Йончови ханове“ , съобщават от полицията в Монтана. Водачът отказал да се подчини и да спре на подаден сигнал от служители на сектор "Пътна полиция“. При извършената проверка на шофьора са отчетени 2,00..

публикувано на 07.05.24 в 12:00

Двама жители на Градец влязоха в ареста за кражба на автомобил

Двама жители на село Градец са били задържани в полицейския арест за противозаконно отнемане на автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Деянието е установено на 4 май. Колата била паркирана пред нощен клуб в кв. „Калето“ във Видин. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия към 8.30 часа служители на Районно..

публикувано на 07.05.24 в 11:23

Партии заложиха на познати кандидати във Враца

Красен Кръстев е водач на листата от кандидати за депутати на коалицията ГЕРБ-СДС за област Враца . От регистрацията на претендентите на фаворита за най-много места в следващото Народно събрание личат познати имена – втори е досегашният депутат Мартин Харизанов, а трети е Мирослав Аспарухов. От БСП вече обявиха, че бившият кмет на Мездра..

публикувано на 07.05.24 в 09:52
Кандидатите за народни представители от листата на коалицията се регистрираха в Районната избирателна комисия във Видин.

Михаил Миков е водач на листата на "ЛЕВИЦАТА!" във Видин

Коалиция от партии "ЛЕВИЦАТА!" подаде документи за регистрация на пълна листа с кандидати за народни представители в 5-и многомандатен избирателен район във Видин , съобщават от формацията. В нея влизат: Михаил Миков, юрист; Димитър Велков, икономист; Зоя Василева, фармацевт; Калоян Борисов, застраховател; Йоанна..

публикувано на 07.05.24 в 09:45

Лом почете паметта на загиналите във войните

Пред паметника на Втори конен полк в Лом се състоя възпоменателна церемония за героите, загинали за обединение на Отечеството и по повод Деня на българската армия и храбростта . Майор Васил Василев, председател на Военния клуб в Лом, произнесе слово за историята на легендарния ломски конен полк, воювал в Сръбско-българската война, Балканската,..

публикувано на 07.05.24 в 09:40

Започнаха Празниците на културата "Мездра май"

След официалното откриване на 50-ите Празници на културата „Мездра май” с „Дихание“ - концерт на Орлин Горанов и на Симфоничния оркестър на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ - Велико Търново , тази седмица предстоят множество събития: На 7 май 2024 г. (вторник) от 19:30 ч. - Концерт на Аристос Константину & Live band...

публикувано на 07.05.24 в 08:37