Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Уникални ретро автомобили показаха на парад във Видин

7
Снимка: Радио Видин

Над 100 любители на старите коли направиха парад във Видин. Събитието се провежда за четвърти път, като тази година участниците са най-много, обясни организаторът Иван Цолов:

"Изненадаха ме, блокирахме улицата, блокирахме целия път и паркинга, много приятно ме изненадаха. Мисля, че това ни е парадът шедьовър. Имаме участници и от чужбина - от Букурещ трима румънци и един италианец."

Парада поведе военен автомобил "Феномен Гранит 30". Това е единствената възстановена кола от този модел, обясни собственикът Найден Марков:

"Това е единствената възстановена "Феномен Гранит 30", няма друга оцеляла, поне по нашата информация. Машината е от 1936 година."Стефан Стефанов от Монтана участва със "Застава", която открива захвърлена и успява да възстанови:

"Колата е "Застава R51" от 1951 година. Парадът е много интересно изживяване, дано всяка година да продължи, като миналата беше още по-хубаво, като ходихме в Калафат. Надявам се организаторите да го направят до Калафат, през Сърбия и пак във Видин."


Володя Горанов от Враца премина по видинските улици с американски "Буик":

""Буик Центурион" от 1973 години. Дошъл е от Америка, не е правен още, най-големият двигател 7,5. Беше внесен от колега - фен от Варна и от него я купих."

Ретро парадът стартира в центъра и продължава край крепостта "Баба Вида". Осигурени са 25 специални награди и грамоти за всички участници.


Галерия

Вижте още

На мирно шествие във Враца излизат млади журналисти

Mирно шествие на пешеходните алеи във Враца под надслов " 111 търси 112"  организира младежката медийна платформа " Слово 111 ". Протестът цели обединение на обществото в защита на правото му на свобода на словото, каза младият журналист Михаил Митев .  Конкретната причина е сваленият от интернет репортаж на местна частна регионална..

обновено на 06.08.20 в 11:42

Видинска църква е с нов покрив

Завърши ремонтът на покрива на църквата "Свети Теодор Тирон" във Видин . Извършена е цялостна подмяна на керемидите и на някои от носещите греди със средства, събрани от самата църква, от аренда на земи и с помощта на Видинска митрополия. В момента се събират средства за измазване на външните стени и ремонтирането на тавана, каза за Радио Видин..

публикувано на 06.08.20 в 11:41

Един нов случай на заразен с COVID-19 в област Видин

По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие има регистриран 1 случай на коронавирус в област Видин, това е жена на 60 години от град Видин. Тя е потърсила лекарска консултация със симптоматика в Ломската болница, където е изследвана за COVID-19. След потвърдения положителен резултат за коронавирус е хоспитализирана за..

публикувано на 06.08.20 в 10:47

15-годишно момиче загина при катастрофа край Враца

Момиче на 15 години от врачанското село Баница загина снощи при тежка катастрофа, станала към 20.00 часа на пътя между Враца и Оряхово. Тийнейджърката е била в немски автомобил, който се е преобърнал, ударил в дърво и обърнал по таван в крайпътната канавка.  Автомобилът е бил управляван от 19-годишен жител на село Баница, който също е пострадал..

публикувано на 06.08.20 в 10:29
Тест за Covid-19

Двама души с COVID-19 се лекуват в Монтанско

Двама мъже в активна възраст са новозаразените с COVID-19, установени пред изминалото денонощие в област Монтана. Хоспитализирани са в инфекциозните отделения на болниците в Монтана и Лом, в добро състоание. Няма никаква връзка между двамата, обясни директорът на  Регионалната здравна инспекция д-р Елена Борисова . Мъжът, настанен в ломската болница..

публикувано на 06.08.20 в 10:16

"Опера на върховете" за пети път в Белоградчик

От 21 до 23 август жителите и гости на Белоградчик ще имат удоволствието за пети път да се насладят на представленията на Софийската опера и балет. На 21 август фестивалът "Опера на върховете- Белоградчишки скали" ще започне с юбилеен оперен концерт, посветен на 170 години от Белоградчишкото въстание. Той е по произведения на известни български и..

публикувано на 06.08.20 в 08:57

Стратегия за намаляване на отпадъците разработи Община Белоградчик

Общинският съвет в Белоградчик одобри на последното си заседание годишния отчет на „Програмата за управление на отпадъците в общината за 2019 г.” В нея на първо място се отчита, че количеството смесени битови отпадъци трайно се движи около 1 250 тона годишно. Затова една от поставените цели в Програмата е предотвратяване и намаляване на образуването на..

публикувано на 06.08.20 в 08:40