Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Училището в село Рабиша ще получи безплатно дърва за огрев

Снимка: БГНЕС

Решение за осигуряване на 45 куб.м. дърва за огрев за Основно училище "Васил Априлов” село Рабиша прие Общинският съвет в Белоградчик. То е продиктувано от писмо на ръководството на училището, изпратено до кмета на Община Белоградчик и до председателя на Общинския съвет. В него директорът мотивира искането си с факта, че училището е малко и средствата, които получават по стандарт, са крайно недостатъчни. В момента притесненията на ръководството са свързани със закупуването на дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон.

Кметът на Общината Борис Николов даде положително становище и съгласие на училището да бъде доставено необходимото количество дърва за огрев, както и осигуряването на средствата от бюджета на общината за заплащане на разходите за техния добив и  транспорт.

Кметът даде положително становище и на искането на председателя на Общинския съвет Боян Минков да бъдат предоставени при същите условия дърва за огрев и на децата в неравностойно положение. Общинският съвет взе решение да се предоставят по 3 куб.м. на деца с един починал родител и по 5 куб.м. на деца с двама починали родители. 12 са децата с един родител и едно дете е останало без родители.

В решението на местния парламент е залегнало и съставянето на комисия с представители на общинската администрация за установяване на количеството дърва за огрев, които да се предоставят на децата или на техните законни представители.


Вижте още

Един нов случай на COVID-19 във Врачанско

През последните 24 часа са взети 62 проби от дома за стари хора в Попица, 20 на контактни лица в Мездра и 1 контролна проба на положителен за коронавирус в село Крушовица, сочат данните на регионалната здравна инспекция във Враца.  За вчера /5 август/ в Единния информационен портал и съгласно Единната информационна система има само 1 регистриран..

публикувано на 06.08.20 в 14:39

Започва лятно училище по народно пеене

Лятно училище по народно пеене "Клисура 2020" стартира на 10-ти август, понеделник . Инициативата се провежда за 11-ти път от Общински младежки дом Монтана и е под ръководството на проф. д-р Светла Калудова-Станилова. Лятното училище ще се проведе  в град Клисура за втора поредна година. Две седмици ще се обучават малки и големи почитатели на..

публикувано на 06.08.20 в 13:58

Проучват два археологически обекта в Лом

Два археологически обекта ще бъдат проучвани това лято в община Лом. Това са античната крепост Алмус в Лом и малък укрепен обект Помодиана в село Станево. С финансовата подкрепа на Министерството на културата и Общината, работата в Алмус ще започне на 17 август, обясни археологът от местния музей Валери Стоичков : "Тази година се надявам да..

публикувано на 06.08.20 в 13:25
Ева Янакиева

Солистка от "Пъстренец Jr" с първа награда от конкурса "Пендара"

Ева Янакиева от Певческа група "Пъстренец Junior" e победителка в Националния конкурс за Северняшка и Добруджанска песен "Пендара" , който се проведе онлайн. Това е поредното отличие в колекцията на талантливата ученичка. Тя пее в групата от 5-годишна възраст, каза Асен Асенов , директор на Общински младежки дом - Монтана: "Формата беше онлайн..

публикувано на 06.08.20 в 13:23

На мирно шествие във Враца излизат млади журналисти

Mирно шествие на пешеходните алеи във Враца под надслов " 111 търси 112"  организира младежката медийна платформа " Слово 111 ". Протестът цели обединение на обществото в защита на правото му на свобода на словото, каза младият журналист Михаил Митев .  Конкретната причина е сваленият от интернет репортаж на местна частна регионална..

обновено на 06.08.20 в 11:42

Видинска църква е с нов покрив

Завърши ремонтът на покрива на църквата "Свети Теодор Тирон" във Видин . Извършена е цялостна подмяна на керемидите и на някои от носещите греди със средства, събрани от самата църква, от аренда на земи и с помощта на Видинска митрополия. В момента се събират средства за измазване на външните стени и ремонтирането на тавана, каза за Радио Видин..

публикувано на 06.08.20 в 11:41

Един нов случай на заразен с COVID-19 в област Видин

По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие има регистриран 1 случай на коронавирус в област Видин, това е жена на 60 години от град Видин. Тя е потърсила лекарска консултация със симптоматика в Ломската болница, където е изследвана за COVID-19. След потвърдения положителен резултат за коронавирус е хоспитализирана за..

публикувано на 06.08.20 в 10:47