Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Училището в село Рабиша ще получи безплатно дърва за огрев

Снимка: БГНЕС

Решение за осигуряване на 45 куб.м. дърва за огрев за Основно училище "Васил Априлов” село Рабиша прие Общинският съвет в Белоградчик. То е продиктувано от писмо на ръководството на училището, изпратено до кмета на Община Белоградчик и до председателя на Общинския съвет. В него директорът мотивира искането си с факта, че училището е малко и средствата, които получават по стандарт, са крайно недостатъчни. В момента притесненията на ръководството са свързани със закупуването на дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон.

Кметът на Общината Борис Николов даде положително становище и съгласие на училището да бъде доставено необходимото количество дърва за огрев, както и осигуряването на средствата от бюджета на общината за заплащане на разходите за техния добив и  транспорт.

Кметът даде положително становище и на искането на председателя на Общинския съвет Боян Минков да бъдат предоставени при същите условия дърва за огрев и на децата в неравностойно положение. Общинският съвет взе решение да се предоставят по 3 куб.м. на деца с един починал родител и по 5 куб.м. на деца с двама починали родители. 12 са децата с един родител и едно дете е останало без родители.

В решението на местния парламент е залегнало и съставянето на комисия с представители на общинската администрация за установяване на количеството дърва за огрев, които да се предоставят на децата или на техните законни представители.


Вижте още

56 нови случая на болни от COVID-19 в област Враца

В област Враца са регистрирани  нови 56 случая на болни от COVID-19 за последното денононщие. Всички те са диагностицирани за домашно лечение и наблюдение. 31 от регистрираните положителни на COVID-19 са от  Враца. Касае се за 11 мъже и 20 жени, на възраст от 2 до 64 години. 9 лица – 4 мъже и 5 жени, на възраст от 11 до 68 години, са от..

публикувано на 30.10.20 в 16:28
д-р Хрисим Чучков

Стипендии за 22 талантливи деца от Враца

 22 талантливи деца в неравностойно положение  ще получат средства за годишни стипендии от Сдружението с нестопанска цел "Вестители 2007"  в навечерието на Деня на будителите – 1 ноември. Средствата са събрани от членовете на сдружението. Единственото условие е учениците да имат отличен успех, припомни председателят на неправителствената..

публикувано на 30.10.20 в 15:12

Сградата на театъра във Видин влиза в конкурса "Сграда на годината"

Обновената сграда на видинския драматичен театър участва в националния конкурс "Сграда на годината". Това съобщи директорът на културната институция Дейвид Славчев: "Вероятно повечето хора във Видин знаят, че това наистина е първата сграда, строена за целите на театър в България, че е паметник на културата. Това, което може би не знаят, че тази..

публикувано на 30.10.20 в 14:58

Удължиха срока на "Топъл обяд" в община Георги Дамяново

До края на годината удължиха програмата "Топъл обяд" в Георги Дамяново. 200 социално слаби жители на балканската община ще продължават да се хранят, съобщи кметът Нина Петкова: "Това е една от най-добрите мерки на правителството, която се приема много добре в общината. Заради COVID всички порции ги слагаме в еднократни съдове, което..

публикувано на 30.10.20 в 14:46

Започват ремонтите по инфраструктурата в община Ново село

Първата копка бе направена днес в село Неговановци и с това бе даден стартът на ремонтните дейности по уличната мрежа в община Ново село. Договорът с Държавен фонд "Земеделие" е сключен през 2019 година. Той е за  основен ремонт на пет улици в общината. Най-дълга е отсечката в село Неговановци. 830 м асфалт ще се положат върху "Пета" улица, която..

публикувано на 30.10.20 в 14:15
Елвис Иванов , началник сектор

Започва традиционната акция “Зима”

Акцията  стартира от 1 ноември, ще продължи до края на месеца и ще премине през три етапа, съобщи главен инспектор Елвис Иванов, началник сектор "Пътна полиция" в Монтана.  Първият етап е от 1 до 10 ноември "Безопасно пътно превозно средство през зимата".  "Тя е насочена към водачите на пътни и превозни  средства, водачи на велосипеди,..

публикувано на 30.10.20 в 14:07

Удължават срока за набиране на преброители

 До 16 ноември 2020 г. се  удължава срокът за набиране на преброители и контрольори за предстоящото Преброяване на населението и жилищния фонд.   Към момента общо за страната са набрани 53.3% от предварително планирания брой преброители и 61.7% от контрольорите, като ситуацията е различна в отделните общини. В 103 общини..

публикувано на 30.10.20 в 13:20