Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санирането в Белоградчик продължава

Снимка: Иванка Петрова

15 многофамилни сгради в град Белоградчик ще бъдат санирани по Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020, съобщиха от пресслужбата на общината. Общият размер на одобрената безвъзмездна финансова помощ е на стойност 4 186 107,87 лева

При санирането е предвидена подмяна на стара дограма с нова - PVC, полагане на топлоизолация по фасади, под и покрив, ремонтни дейности по покрив, конструктивни мерки и осигуряване на достъпна среда. Сградите се намират в ж.к. "Здравец" № 1-7 и № 8-11, ул. "Цар Иван Асен I" №14 и №27, ул. "Отец Паисий" №1-3, ул. "Любен Каравелов" №3 и №7, ул. "Княз Ал. Батенберг" №1, №2, №4 и №8, бул. "Съединение" №23, ул. "Белоградчишки проход" №2, №4 и №6.

От Общината допълват също, че проектът "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините", финансиран от Норвежкия финансов механизъм премина първия етап и е допуснат до техническа и финансова оценка. По тази процедура се осигуряват до 100 % финансиране за системи за външно изкуствено осветление на общините.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Работилница по дърворезба ще се проведе във Видин

Центърът за личностно развитие "Свободата да съм" във Видин организира работилница по дърворезба . В нея могат да се включат ученици на различни възрасти. Работи се основно с природни материали, казва Стоян Колев, преподавател по художествено обработване на дърво, майстор към Занаятчийската камара във Видин, който ще води работилницата:..

публикувано на 11.07.24 в 12:00
Комисар Стилиян Пешев, директор на РДПБЗН-Видин

Комисар Стилиян Пешев: Все още пожарната обстановка е нормална във Видинско

За момента няма усложняване на пожарната обстановка на територията на област Видин . Не трябва обаче да се пренебрегва опасността от пожари, каза директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Стилиян Пешев : "Все още пожарната обстановка на територията на областта е нормална. Имам предвид, че..

публикувано на 11.07.24 в 11:34

Три са жертвите на пътя в област Враца през юни

Трима души са загинали по пътищата във Врачанско през юни, личи от месечния анализ на пътния травматизъм . Средно по 2.5 пътно-транспортни произшествия (ПТП) са ставали всеки ден. Общо 71 са ПТП-тата през юни, като властите са отчели като тежки една трета от тях – 28. При катастрофите са загинали 3-ма и са били ранени 27 души. В сравнение..

публикувано на 11.07.24 в 11:16

Разследват убийство на възрастна жена в село Мокреш

Полицията в Лом работи по разкриването на убийство на 81-годишна жителка на село Мокреш , община Вълчедръм, съобщават от Областната дирекция на МВР. Тялото на починалата е открито на вчера, 10 юли, около 08:15 часа от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва.  При извършения оглед трупът е открит на легло в лятна кухня в къщата на..

публикувано на 11.07.24 в 11:08

Полицията предупреди младеж от Козлодуй след видео с рисково шофиране

18-годишен шофьор от Козлодуй получи протокол за полицейско предупреждение, след като публикува в социалните мрежи видео как кара кола със скорост над допустимата . Полицията е снела сведения от него и е образувала преписка за проява на хулиганство. Работата по случая продължава. 

публикувано на 11.07.24 в 10:06

Община Монтана раздава безплатна вода заради жегите

В Монтана раздават вода заради високите температури . Пунктът е на централния площад "Жеравица", пред сградата на Общината. Безплатна вода заради жегите раздават от Община Монтана. Служители на администрацията предлагат бутилирана минерална вода на пункта на площад "Жеравица". Любомир Пенков , заедно с колегите си, раздават вода в следобедните..

публикувано на 11.07.24 в 09:36

Провериха предприятия във Врачанско

Инспектори от Враца провериха 87 предприятия от различни отрасли на икономиката, като 7 от тях са инспектирани за първи път. Инспектирани са и 16 работещи чужденци в региона и едно непълнолетно лице. За периода са извършени и 12 проверки по постъпили сигнали от граждани и организации, и 23 проверки за изпълнение на дадени предписания. Общо..

публикувано на 11.07.24 в 07:55