Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Summer Vibes Festival Vidin 2020 ще разтърси града

Снимка: Summer Vibes Festival Vidin 2020




Summer Vibes Festival Vidin 2020 очаква всички видинчани на 8 и 9 август.  Събитието се организира от Община Видин за първи път и ще се проведе край крепостта „Баба Вида“. Програмата е наситена, а основната мисия на фестивала - да изведе децата от виртуалния свят и ги върне към реалния живот. 


"Това е младежки фестивал, за първи път се организира от общината. Целта е да извадим децата от дигиталния свят и да им покажем как може да се забавляват без телефон и таблет, а именно със своето семейство и приятели. В същото време родителите да се върнат назад във времето. Водеща роля в събитието заема формата игрите на 90-те. С подбрани игри като дама, пиян морков, народна топка и други, децата ще преодолеят комуникационната бариера и липсата на реално общуване"- каза Борислава Борисова, заместник-кмет на Община Видин.


Сред гост изпълнителите на фестивала са Венцислав Чанов и Павел Николов или  по-известни като Pavell & Venci Venc‘ които са сред най-креативните, продуктивни и обичани и хип-хоп артисти на българската музикална сцена. Те имат много татуси, които „не са само за украса“, собствена философия, облечена в музика и споделяна от хилядите фенове.  През 2012 г. Павел и Венци се срещат и усещат веднага, че могат да творят заедно. Скоро след това получават покана за участие в клуб и започват да приемат правенето на музика доста по-на сериозно. Първата песен, която записват заедно, е "Бакшиш за лека нощ".


Павел прави първото си демо на касетка, когато е на 13 (вече татуирана на дясната му ръка), още записи с приятелите в Бургас, вдъхновени от Еминем, до Военноморското училище във Варна, което той напуска, за да се отдаде изцяло на музиката си. Пред Радио Видин Павел сподели че последното му идване в града е през март месец преди пандемията, когато е снимал части от клипа на песента "Булгари" , останал е с приятни чувства към дунавския град:


"Останах много очарован от хората и от начина на посрещане. Отделно от факта, че сме популярни личности, дори и хора, които идея си нямаха, ни посрещаха с отворени врати и са много услужливи. Може и на такива хора да съм попаднал, може и всички в този край да са такива. Всъщност променихме голяма част от програмата си с Венци, специално за фестивала. Нямаме търпение, вълнуваме се, това ще е нещо различно и интересно. Надявам се времето да е хубаво, да съберем много хора, да излезем и да се забавляваме един цял пълен ден. От рано рано сме във Видин. Ще останем до вечерта, възможно е и да спим там. Каня всички да дойдат и да се забавляваме заедно."


Венци прави първите си записи на касетофон и ги споделя с актуалните тогава имена на българската рап сцена, за да ги прослушват. След време се увлича по рекламата, следва и философия, но страстта към сцената надделява. За своите впечатления от Видин Венци разказа:


"Смятам, че Видин е един много хубав град, който заслужава младите хора да останат в него и да бачкат. Има потенциал и предпоставка за хубава икономика. Хората могат да очакват най-новото от нас, ще се качим на сцената с пълна енергия. Наши приятели са част от фестивала и основата на игрите на 90-те. Ще бъде интересно и двата дни. Ще се включа малко по-късно, директно за концерта, бързам от друго участие. Каним всички приятели от региона и от другите градове. Ще направим това лято пълно със спомени, каквото заслужава да бъде."

Summer Vibes Festival Vidin 2020 започва в събота от 10 часа, когато ще бъде даден старта на работилниците, те продължават през целия ден. От 20 часа започват концертите с подгряващи изпълнители, а от 21 часа с основните. На 8 август купон ще вдигат DARA, Monty & Petya Alexa, а на 9 август Pavell & Venci Venc’, Yoanna. Събитието е със вход свободен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проблем с приема на ученици във Врачанско училище

Най-старото и престижно професионално училище във Враца, Техникум "Никола Й. Вапцаров" е изправено пред проблем с приема на ученици. Все още има свободни места в паралелки, в които се изучават специалности, за които има недостиг в местни фирми. Професиите, по които се обучават учениците в гимназията, са търсени и в чужбина. Това показват..

публикувано на 30.07.24 в 13:05

Неандерталци са обитавали пещерно селище край Кунино

Красивия район на село Кунино е прекрасно място за културен и еко туризъм. Сред местните забележителности е праисторическото пещерно селище "Самуилица".  Намира се в местността Малък дол на 1.5 км северно от село Кунино. Находките от това селище са датирани към края на средния и началото на късния палеолит и са класифицирани като образци на..

публикувано на 30.07.24 в 08:41

"Niki R:ce": Зъболекарят е ваш приятел

Профилактиката е най-доброто, което може да направите за вашето денталното здраве. Не трябва да се страхувате от зъболекаря, той е ваш приятел. Това казаха в "Час при зъболекаря" младите изпълнители Никол Ризова и Цветан Маринов от "Niki R:ce". Двамата са заедно и  на сцената, и в живота, даже и в зъболекарския кабинет, защото посещават един и същ..

публикувано на 29.07.24 в 17:41

Кръстиха улица в София на името на Видинския митрополит Неофит

Улица в София вече носи името на Видинския митрополит Неофит. Предложението е на професор Вили Лилков от "Синя София", заместник - председател на Столичния общинския съв ет, който е родом от Видин.  "Софийският Общински съвет гласува едно мое предложение за преименуване на 11 улици в район "Люлин", по-точно микрорайон "Люлин - 1". В този..

публикувано на 29.07.24 в 15:55

Ще се превърне ли Рабишкото езеро в блато?

Състоянието на езерото "Рабиша" край Белоградчик е проблем, който много скоро може да се превърне и в екологичен. От няколко години се наблюдава заблатяване, а нивото все повече намалява.  Александър Александров е от Враца, но често посещава езерото, изкарвайки около месец на брега му. Освен запален къмпингар и приключенец, Александър..

публикувано на 29.07.24 в 15:04

Настолни игри на английски език организират във Враца

За осми път във Враца ще се проведе инициативата  "English Board game night" -   "Настолни игри на английски език".  Събитието е организирано от клуба по настолни игри към " Младежкия център" във Враца, а целта е да се усъвършенства езикът,   каза Никола Живков , младежки работник в Младежкия център. " Целта на събитието е да позволи..

публикувано на 29.07.24 в 14:26

Господ никого не подтиска и на никого не налага тежко бреме

Петата Неделя след Петдесетница , която отбелязваме днес, Евангелското четиво ни напомня за Божието величие и Неговата любов към човешкия род. “И ето, цял град излезе да посрещне Иисуса, и като Го видяха, молиха Го да си отиде от пределите им” /Мат.8:34/. "Иди си от нас, махни се от нашите предели! – така говорел народът, който..

публикувано на 28.07.24 в 08:00