Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Във Враца има 107 свободни работни места

107 вакантни работни места са обявили работодатели във Враца, личи от справка в дирекция "Бюро по труда". Едно на всеки пет свободни позиции е за работник в кухня, като за тази длъжност се търсят 20 души. Изискванията към тях са да имат основно образование.

На трудовата борса се търсят и петима шофьори за управление на камион с цистерна, като освен средно образование кандидатите трябва да притежават необходимите категории за шофьори "В", "С", "С+" и "Е".

Има няколко свободни работни места за готвачи, сервитьори и продавач-консултант за търговия на закуски. Търсят се спедитори, куриери и бармани, миячи на чинии и камериерки.

В началото на август прави впечатление многото свободни работни места за учители – търсят се преподаватели по музика, по математика и информатика, както и по практика, и технически науки.


Вижте още

ПМГ Враца премина на онлайн обучение

Природо-математическата гимназия във Враца е в онлайн режим от днес, след като вчера предложението на директора Татяна Василева за спиране на присъственото обучение до регионалното управление по образованието е било прието от началника Лорета Колева . Това е второто училище, което преминава в обучение от разстояние, след като преди около месец..

публикувано на 27.01.22 в 09:00
враца бюро по труда

Всеки трети безработен във Враца и Криводол е на 50 и повече години

Голяма част от хората без постоянни трудови доходи, регистрирани официално като безработни, са на възраст над 50 години. По данни на бюрото по труда във Враца, което следи процесите на пазара на труда в общините Враца и Криводол, през декември на борсата имало 1 763-има без постоянни доходи. Почти всеки трети от тях е на 50 г. или над тази възраст –..

публикувано на 27.01.22 в 07:42

471 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

9916 са новите случаи на COVID-19 у нас, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал. Това са над 26 процента от направените 37 587 теста. Новите случаи в Северозапада са 471, като най-много новозаразени има отчетени в област Враца - 233, следвана от Монтана със 150 и Видин с 88 новозаразени.  70 са починалите за последните 24 часа...

публикувано на 27.01.22 в 06:43

Снимката на 26 януари 2022 година

Част от дарението, изпратено в Община Видин от проф. Валентин Джонов преди коледните празници, днес бе предоставено и на останалите общини в областта. Около 200 кашона с дрехи, обувки и играчки за деца бяха раздадени в сградата на бившето училище "Христо Ботев". Петата вълна на Covid-19 вече е и в област Видин. Случаите на ден с..

публикувано на 26.01.22 в 18:10

Метеоролозите притеснени- просветното министерство не ги иска

Преди три години Националния институт по метеорология и хидрология се отдели от  БАН и премина към Министерството на образованието и науката. Сега просветния министър предлага метеоролозите да преминат към екоминистерството. Не виждаме конкретни аргументи за новата промяна, каза Леночка Ангелова , началник на ХМО-Монтана : "Усещаме,..

публикувано на 26.01.22 в 17:47
Индустриална зона Видин

Водят се разговори във Видин да има индустриална зона

Една от планираните индустриални зони да бъде изградена във Видин- за това ще настоява кметът  Цветан Ценков.  В последния публично достъпен вариант на проекта на Националния план за възстановяване и устойчивост е заложено реализирането на "Програма за публична подкрепа за развитие на индустриални зони, паркове и сходни територии и..

публикувано на 26.01.22 в 17:16

Сдружение помага на бедстващ мъж от Враца

С пореден зов за помощ се обърнаха към Сдружение "Бъди добър! Прави добро!" . Подаден е сигнал за бедстващ мъж, без храна и отопление от седмица, който живее под наем в една стая. В нея няма нито печка, с която да се отоплява, нито каквито и да било други уреди. За инициативата в помощ на мъжа разказа за радио Видин Мая Методиева от сдружението:..

публикувано на 26.01.22 в 15:40
Подкасти от БНР