Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Млади художници пресъздават подводния свят на Дунав

3
Снимка: Община Видин

Подводния свят на река Дунав е темата, по която двама млади художници работят в рамките на деветото издание на фестивала "Дунавски вълни". Студентите от Националната художествена академия Светослав Нинов и Анна Користашевская, които са родом от Видин, творят усилено. 


Двамата художници рисуват върху стената на читалище "Цвят". Днес заместник-кметът на Общината Борислава Борисова отиде при тях, за да види как се изпълнява амбициозния проект: 


"Решихме да се заиграем с нещо интересно, цветно и свежо, което да привлече вниманието и да накара хората да се почувстват по-добре“ – казва Светослав. 


Художниците работят с ацетонови спрейове и скоро творбата ще бъде готова.  "Очаква се скоро да се насладим на цялата композиция в завършен вид. Така още една талантлива творба ще преобрази част от Видин, благодарение на фестивала „Дунавски вълни“ и на младите хора, отдадени на изкуството и обичащи своя град"- отбелязват от Общината.


Приключи работата на художниците, които рисуваха в парк "Владикина бахча". Теодора Георгиева изрисува електрическите табла на улица "Дондуков“, като темата й бе свързана с екологичното възпитание на младите. По таблата на ул.  "Градинска“, където се намира административната сграда на Симфониетата, брала да рисува на тема "Музика". 

Галерия

Вижте още

Три нови случая на коронавирус във Враца

Три нови случая на болни от Коронавирусна инфекция в област Враца са регистрирани към дата 22.09.2020 г. в Единния информационен портал. Диагностицирани за домашно лечение след положителен резултат от лабораторни изследвания са трима мъже от гр. Козлодуй, съответно на 34, 36 и 50 години. Предприети са всички противоепидемични и..

публикувано на 23.09.20 в 14:05

Още една положителна ковид-проба в детската градина "Слънце" в Монтана

Още един положителен тест за COVID-19 е получен от изследваните лица от детска градина №6 "Слънце" в Монтана. Това е лице от помощния персонал. Така в огнището на заразата с ковид инфекция стават общо 11 души – 7 учители, двама от помощния персонал и две деца. В градината бе направена пълна дезинфекция. Тя продължава да работи с две групи, а три..

публикувано на 23.09.20 в 12:11

Симфониета Видин с оперно-оперетна гала вечер

Симфониета Видин представя тази вечер оперно-оперетна програма от 19.00 часа на терасата пред зала "Филхармония" в крайдунавския град. Специални гости на концерта са диригентът  Георги Патриков , Доротея Доротеева (сопран), Михайл Михайлов (тенор) и Сие На (сопран, Китай). Екипът включва в програмата едни от най-популярните и обичани..

публикувано на 23.09.20 в 11:30

Извънредната епидемична обстановка остава до 30 ноември

Удължава се срокът на обявената  извънредна епидемична обстановка- това прие  Министерският съвет на Република България. Решението е в сила от 1 октомври 2020 г. до 30 ноември 2020 г. Мотив за удължаването на срока е това, че п андемията от COVID-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в..

публикувано на 23.09.20 в 10:30

Задържаха неправоспособен дрогиран шофьор в Лом

Неправоспособен водач, шофирал след употреба на наркотици, е задържан в Лом, съобщават от ОД на МВР- Монтана.  Около 03,40 ч. вчера на ул. "Хан Аспарух" в гр. Лом служители на "Пътен контрол" при РУ Лом спрели за проверка лек автомобил с монтанска регистрация, управляван от 19-годишен неправоспособен водач от крайдунавския град.   При..

публикувано на 23.09.20 в 10:20

Верижна катастрофа без тежко пострадали в Лом

Несъобразена скорост е причината за верижна катастрофа в Лом, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Инцидентът е станал вчера около обяд на ул. "Цар Симеон" в гр. Лом. 32-годишен водач от крайдунавския град управлявал с несъобразена скорост лекия си автомобил с монтанска регистрация към ул. "Цар Петър", когато на прав участък към ул. "Цар Петър" не спазва..

публикувано на 23.09.20 в 10:15

За два часа са възможни затруднения при продажбата на е-винетки

Възможни са затруднения при продажбата на е-винетки и маршрутни карти  между 19 ч. и 21 ч.  от терминалите за самотаксуване на Националното тол управление и сайта  www.bgtoll.bg , информират от  Агенция "Пътна Инфраструктура". Причината е профилактика на системата.   Възможни са затруднения в продажбите и в партньорската мрежа на Агенция „Пътна..

публикувано на 23.09.20 в 09:05