Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Част от улица "Неофит Бозвели" в Монтана е основно ремонтирана

Снимка: Община Монтана


Готова е отсечката от реконструираната улица "Неофит Бозвели" в Монтана. Отсечката от 720 метра е с нов асфалт и подмени комуникации. Това е улица "Неофит Бозвели" между улиците "Панайот Хитов" и "Свети Патриарх Евтимий". 540 000 лева са заделени за основен ремонт на четири улици в града. Ремонтът на "Неофит Бозвели" е един от най-тежките, каза кметът на Монтана Златко Живков:


"Защо улицата беше толкова сложна? Три подменени водопровода, които и ВиК не знаеше как изглеждат. Дотук беше водопровода, който захранва фонтаните, нова канализация в тези 100 метра, повдигнати пешеходни пътеки срещу училището и детската градина. Всичкото това нещо е само едната част на медала. След като всички аварии се движеха все по това трасе на Бозвели, сега се преместиха на "Ропотамо". "


На улица "Неофит Бозвели" се намират две професионални гимназии и една детска градина. В района са  направени паркинги. Предстои да бъде построена подпорна стена в двора на детската градина. Всяка седмица се косят зелените площи в кварталните градинки и междублоковите пространства.


Четири преки улици има "Неофит Бозвели". По цялото трасе са почистени незаконни постройки и междублокови пространства. Хората са доволни, че ремонтът е направен и улицата е проходима:


"Улицата беше много лоша. Сега е прекрасна. От 30 години и повече не беше променяна, пътувахме по платното, тротоарите бяха невъзможни. Сега важното е, че всичко е много добре. Благодарим на Общината и на всички, които са работили на обекта... Беше безумно, след този ремонт е идеално. Не мога да повярвам, че може да стане това нещо, благодарение на кмета."Малчуганите от детска градина №10 поздравиха със стихотворение кмета и пуснаха балони в небето над Монтана:


"Успяхме да изпълним годишната си програма и града ни да заприлича на европейски град, благодаря на всички вас", каза Златко Живков.  

Вижте още
Музей

Снимката на 23 септември 2020 година

Започна кампания за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване   н а населението и жилищния фонд в страната. В област Видин в преброяването ще участват 360 преброители и около 110 контрольори. Желаещите е необходимо да имат поне средно образование, да са комуникативни и да имат достатъчно свободно..

публикувано на 23.09.20 в 18:05

Децата на Моравица влязоха в ремонтирана детска градина

С празнична програма днес официално беше открита новата учебна година в детската градина в Моравица, а енорийският свещеник отец Дилян Иванов отслужи водосвет за здраве. Това лято забавачницата, която е филиал на ДГ "Роза" - гр. Мездра, беше ремонтирана основно за пръв път от построяването на сградата преди близо половин век, съобщиха от..

публикувано на 23.09.20 в 17:00

Безплатно измерват белодробната функция на преболедували COVID-19 във Видин

Измерване на белодробна функция на хора, излекувани от коронавирусна инфекция, ще бъде извършено безплатно във Видин. Инициативата е посветена на Световния ден на белия дроб- 25 септември . Прегледите ще бъдат извършени в кабинета на специалиста по белодробни болести д-р Иво Илиев от 8:00 до 13:00 часа на 25 септември, като няма предварително записване...

публикувано на 23.09.20 в 15:31
Мерки за недопускане на африканска чума по свинете обсъдиха на заседание на Областната епизоотична комисия във Видин.

Африканска чума по свинете в Сърбия, проверяват видински села

Областната епизоотична комисия във Видин заседава извънредно заради регистрирани случаи на Африканска чума по свинете на територията на с. Александровац, Република Сърбия. Екипи на Областната дирекция за безопасност на храните са обходили четирите села Делейна, Ракитница, Косово и Раброво , намиращи се най-близо до сръбското селище. Всички..

публикувано на 23.09.20 в 15:10

Три нови случая на коронавирус във Враца

Три нови случая на болни от Коронавирусна инфекция в област Враца са регистрирани към дата 22.09.2020 г. в Единния информационен портал. Диагностицирани за домашно лечение след положителен резултат от лабораторни изследвания са трима мъже от гр. Козлодуй, съответно на 34, 36 и 50 години. Предприети са всички противоепидемични и..

публикувано на 23.09.20 в 14:05

С юбилейна изложба художникът Тодор Деков отбеляза 80-тата си годишнина

Сценография, театрален шарж, пространствено оформление, скулптура- вече 60 години това са част от творческите страсти на Тодор Деков.  Той е автор на сценографията на 160 театрални спектакъла, има десетки изложби и участия в международни фестивали на шаржове и карикатури в страната и чужбина. Много хора го познават именно с неговите..

публикувано на 23.09.20 в 12:30

Още една положителна ковид-проба в детската градина "Слънце" в Монтана

Още един положителен тест за COVID-19 е получен от изследваните лица от детска градина №6 "Слънце" в Монтана. Това е лице от помощния персонал. Така в огнището на заразата с ковид инфекция стават общо 11 души – 7 учители, двама от помощния персонал и две деца. В градината бе направена пълна дезинфекция. Тя продължава да работи с две групи, а три..

публикувано на 23.09.20 в 12:11