Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Наплив от кандидати за работа в центрове за деца с увреждания в Белоградчик

3
Снимка: Иванка Петрова

Над 150 са подадените заявления за кандидатстване за работа в новооткриващите се центрове за деца с увреждания в Белоградчик. Предстои да заработят "Дневен център за подкрепа на младежи с увреждания и техните семейства" и "Център за обществена подкрепа". Те са изградени по проект "Осигуряване на дългосрочна грижа и подкрепа за деца и младежи в риск" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Целта е разкриване и функциониране на двете социални услуги, в които чрез въвеждането на комплексна подкрепа и интегрирани социално-здравни, консултативни и терапевтични услуги да се създадат необходимите условия за подобряване на начина и качеството на живот на децата в риск и техните семейства, както и на децата с увреждания и техните семейства.

Изграждането на нови социални услуги е свързано с изпълнение на Националната стратегия за деинституционализация. За двата центъра са обявени общо 32 свободни позиции. Ще бъдат наети управители, социални работници, психолози, сътрудник социална работа, медицински сестри, хигиенисти, детегледачи, рехабилитатори, кинезитерапевти, логопеди, трудотерапевти, педагози, счетоводител, домакин и снабдител/шофьор. На кандидатите ще бъде направен подбор на два етапа - по документи и събеседване. Кандидатите за участие ще бъдат оценявани по разработена процедура за подбор на персонал за предоставяне на социални услуги в общността. Специална комисия  ще извърши подбора по документи до 18 август включително. 

Към края на месеца ще започнат и интервютата с одобрените на първия етап кандидати. Те ще се извършват по предварително изготвен график по длъжности. 

Одобрената сума за проекта е 2 145 332.97 лева.


Галерия

Вижте още

В село Пудрия отново ще избират кмет

Отново ще има избори за кмет на криводолското село Пудрия, реши Централната избирателна комисия. На 15 октомври са прекратени предсрочно пълномощията на Найден Димов като кмет селото. Той е подал оставка два дни по-рано. Датата на частичните местни избори трябва да бъде насрочена от президента Румен Радев.

публикувано на 21.10.20 в 16:20
изложба на 4 ОУ

Ученическа изложба на домашни проекти показаха в Монтана

Изложба, подготвена от екипа на 4-то основно училище "Иван Вазов", оцвети алеята пред Младежкия дом в Монтана. Разнообразните кътове са създадени от учениците от първи до седми клас, с подкрепата на родителите им през учебната 2019/2020 г, когато учебните занятия бяха онлайн, а децата си бяха у дома, разказа заместник - директорът Даниела..

публикувано на 21.10.20 в 14:08

Започна гласуването за Будител на годината

Кампанията "Будител на годината 2020", която се организира за трети път от Българското национално радио, навлиза във финалната си фаза. От 15 до 31 октомври  в сайта bnr.bg  може да се гласува за човека, който Ви вдъхновява.   Десетте финалисти в кампанията са определени от жури сред 117 номинирани. Това са: Виктор Иванов – "Просвета за..

публикувано на 21.10.20 в 12:35

Духовият оркестър във Видин подарява концерт с произведения от миналия век

Популярна музика от 20-ти век ще изпълнят музикантите от Градския духов оркестър на Видин тази вечер. Концертът "Музиката на века"  е   част от събитията, посветени на празника на града. Гост- вокалист ще бъде Кирил Василев, който ще изпее песни от репертоара на Франк Синатра и Ела Фицджералд,  каза Диляна Цанкова , диригент на духовия..

публикувано на 21.10.20 в 12:16

Ученици ще са солисти в пъстър концерт на Симфониета Враца

Млади музикални таланти гостуват на Симфониета Враца в рамките на 34-то издание на традиционния Младежки музикален форум.  Концертът ще е пъстър, ще гостуват солисти, лауреати на наши и международни конкурси, ученици в Националното музикално училище "Любомир Пипков" София,  каза за Радио ВИДИН диригентът Никола Петров:..

публикувано на 21.10.20 в 12:05
Търнава

Залесяват терени в Търнава

Залесяване с фиданки и цветя организираха в белослатниското село Търнава . Дейностите са по проект, каза  Габриела Раловска, кмет на   населеното място :  "Имахме проект по ПУДОС. Довършихме озеленяването в Трояновския парк, посадихме цветя, храсти, дървета." В терен под гробищния парк на селото са засадени орехови фиданки, които са..

публикувано на 21.10.20 в 11:10

Крупен обир в Монтана

Сума в размер на 15 200 лв. и златни накити, с общо тегло около 50 грама, са откраднати от частен дом в Монтана , съобщават от дирекцията на полицията. Жилището е собственост на 44-годишен жител на град Монтана, а парите и ценностите са били съхранявани в гардероб в спално помещение.  В дома е проникнато с подправен ключ през входната врата, като не са..

публикувано на 21.10.20 в 11:00