Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Видинската библиотека получи скенер като дарение

4
Снимка: Регионална библиотека Михалаки Георгиев

Видинчани, работещи в чужбина дариха скенер на видинската библиотека "Михалаки Георгиев", с който да могат да се  дигитализират книги. Идеята се родила при разговор между завърналият се от САЩ Едуард Тодоров и приятелите му Кристиян Драгомиров, който живее в Сан Франциско и Красимир Веселинов, който живее в Лондон, сподели Еди:

"Обсъждахме идеи, с какво можем да бъдем полезни на Видин и Кристиян предложи да закупи скенер за книги. При едно от посещенията му във Видин искал да прочете книга от приятел, но за съжаление той имал само едно копие и му е било неудобно да вземе това копие, затова казал ако имаше скенер, тази книга можеше да се сканира и да се сложи в интернет и така се роди идеята."

Директорът на библиотеката Десислава Иванова, благодари на тримата видинчани за дарението:

"Смятам, че този скенер ще ни е много полезен, особено във време, когато ни карат да ограничаваме личните си контакти. Ще можем да сканираме, да дигитализираме копия от документи, части от книги, които да изпращаме на наши читатели по електронен път."
Средствата са дарени от Кристиян, организацията е направил Красимир, а Едуард е координатор на инициативата

Галерия

Вижте още

Белоградчик и Враца със седем номинации за годишни награди за туризъм

Белоградчик и Враца са сред номинираните за годишните награди за туризъм. Е лектронното гласуване за седмите Годишни награди в туризма - 2022 започна. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория, като може да се..

публикувано на 29.11.22 в 08:53

Снимката на 28 ноември 2022 година

По искане на общински съветници от групата на ГЕРБ във Видин от дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет отпаднаха четири предложения за продажба на  общински имоти .  Местната администрация трябва да подхожда по-отговорно към такива продажби и те да се извършват, когато наистина това се налага, каза председателят на общинската структура..

публикувано на 28.11.22 в 18:10

Кукленият театър във Видин представя премиера

Държавен куклен театър - Видин ще представи премиерата на "Морковена приказка" . Сюжетът на постановката ще пренесе публиката в пъстра градина с моркови, зелки и ряпа, където безстрашен вълк и малка зайка ще търсят отговори за приятелството, посочват от театъра. В главните роли са Пламен Кънев - дългогодишен актьор във видинския куклен театър и Яна..

публикувано на 28.11.22 в 17:12
Читалището в село Синаговци

Деца ще правят сурвачки в Синаговци

Деца ще изработват сурвачки и коледни сувенири в Народно читалище "Наука -1925" във видинското село Синаговци . Родители, баби и дядовци ще помагат в  инициатива, която е традиционна, обясни за Радио ВИДИН Даниела Георгиева , секретар на културното средище: "Нашето читалището от няколко години през месец декември изработваме сурвачки с децата..

публикувано на 28.11.22 в 16:00

Продажби на имоти отпаднаха от дневния ред на видинските съветници

По искане на общински съветници от групата на ГЕРБ във Видин от дневния ред на заседанието на Общинския съвет отпаднаха четири предложения за продажба на общински имоти . Местната администрация трябва да подхожда по-отговорно към такива продажби и те да се извършват, когато наистина това се налага, каза председателят на общинската структура на..

публикувано на 28.11.22 в 15:50

Конкурсът "Шарена трапеза" в Монтана отличи най-добрите кулинари

Над 20 души от Монтана , Мездра и село Благово взеха участие във второто издание на кулинарния конкурс „Шарена трапеза“ , организиран от Младежкия дом в областния град. Участниците бяха приветствани от директорката Мариета Христова : "Сърдечни благодарности на участниците, които приеха кулинарното предизвикателство и се включиха в..

публикувано на 28.11.22 в 15:32
Петър Младенов от Смоляновци

Ученици върнаха пари и документи на краевед от Смоляновци

Петър Младенов , краевед и общественик от монтанското село Смоляновци , изказа благодарност към двама младежи, които му върнаха лични документи и пари. В петък вечерта Младенов работил на полето край селото и при качването в колата документите изпаднали. На другия ден на път за Монтана му се обадили, че са намерени. Хората отказали да вземат..

публикувано на 28.11.22 в 13:45