Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Освещават нови придобивки

Работниците по чистотата във Видин ще са в ремонтирани помещения вместо във фургони

Снимка: Община Видин

Всички фургони, които досега се ползваха от хората в звеното по чистота  във Видин са заменени с подходящи помещения, съобщиха от местната управа. Днес с нова придобивка се поздравиха работниците от 2-ри район, който обхваща жилищен комплекс "Бонония" и кварталите "Акджамия" и "Кумбаир". Помещението се намира в сграда, разположена на пресечката на улици "Цар Симеон Велики" и "П.Р.Славейков". На неговото освещаване присъстваха кметът Цветан Ценков, представители на общинското ръководство, председателят на Общинския съвет Генади Велков, ръководителят на звено "Чистота" Емилиян Евтимов и експерти от общинската администрация.

Видинският кмет поздрави работниците с придобивката: "Наша задача беше да намерим подходящо място във всеки един район, за да могат тези хора, които се грижат за чистотата на града, да почиват в свободното си време при нормални условия". 

Кметът Цветан Ценков отбеляза, че предстои изграждането на общинско предприятие по чистота, озеленяване и строително-ремонтни дейности. До края на годината то ще бъде оборудвано с машини и съоръжения.

За освещаването кметът на Видин връчи  на отговорника на групата във 2-ри район дърворезба, изобразяваща крепостта "Баба Вида", дело на видински автор.

За нуждите на работниците, които обслужват всеки един от 5-те района в града, са предоставени общински помещения.Вижте още

Враца е домакин на Европейско състезание по картинг

Над 200 състезатели от 17 държави дадоха началото на Европейското състезание по картинг във Враца.  Състезание от този ранг се провежда за първи път в града и събира 37 отбора от Стария континент.  Това е възможно, благодарение на добрата съвместна работа между общинската управа и Картинг писта Враца. Преди 8 години имаше друг наемател на..

публикувано на 30.09.23 в 14:21

Удължиха приема за заявления по важен проект във Враца

Продължава приемът на заявления за подмяна на отоплителни уреди , съобщиха от общинската управа на Враца. До момента над 500 домакинства са подали необходимите документи за участие в проекта за подмяна на старите отоплителни уреди. Поради големия интерес към програмата срокът за подаване на заявления се удължава до 13 октомври.  Офисът на..

публикувано на 30.09.23 в 13:33

В село Дъбова махала се изгражда водопроводна мрежа

Водопроводна мрежа на стойност над 1 милион лева се изгражда в село Дъбова махала, община Брусарци. Средствата са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това е единственото село в общината, останало без водоснабдяване, казва кметският наместник Цеко Цеков: "Преди няколко години, когато се правеше ремонта се..

публикувано на 30.09.23 в 13:28

Ловците трябва да предават проби за изследване от отстреляните диви свине

Във връзка с откриването на сезона за групов лов на дива свиня в неделя, 1 октомври, Българската агенция по безопасност на храните напомни на ловците , че е задължително предаването на проби за изследване за заболяванията Африканска чума по свинете и трихинелоза.  Вирусът на Африканска чума по свинете не засяга здравето на хората, но..

публикувано на 30.09.23 в 14:05

Подписка за референдум за националния празник започна във Видин

Подписка за референдум за запазване на 3-ти март като национален празник стартира във Видин с гостуване на проф. Искра Баева, обявиха от местна политическа формация. Според професор Баева, с предложението за промяна на националния празник на България  от 3-ти март на 24-ти май се отклонява вниманието от по - важни теми. "Мисля, че това..

публикувано на 30.09.23 в 10:30

С книжен базар продължава фестивалът "Враца - книжен град"

Продължава петото издание на литературния фестивал "Враца - книжен град", организирано от Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца. Програмата на фестивала съчетава събития както за малките читатели, така и за възрастните почитатели на литературата. Тази вечер на фестивала ще гостува писателят Галин Никифоров. Днес отворя врати..

публикувано на 30.09.23 в 08:40

Възстановка край Берковица пресъздава героични събития от Междусъюзническата война

Историческа възстановка на събития от Междусъюзническата война ще бъде представена днес в местността Стежи край Берковица . Организатори на родолюбивата проява са Община Берковица и проф. Иван Гаврилов. Подобно събитие се организира за пръв път в Берковица, обясни експертът в общинската администрация Бойка Попова , която разказа за..

публикувано на 30.09.23 в 08:10