Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Мизия възстановяват улици

Снимка: МРРБ

През 2018 г. и 2019 г. са отпуснати средства за рехабилитация на уличната мрежа в Мизия, която беше нарушена от поройните дъждове в периода 9-10 юли 2018 година, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. Откриването на обновени улици в рамките на проекта "Спешни и неотложни аварийно - ремонтни дейности по възстановяване на уличната мрежа в гр. Мизия" се състоя на новоремонтирания паркинг на улица "Георги Димитров". Присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кметът на Общината Валя Берчева и областният управител на област Враца Малина Николова.

Снимка:МРРБВ Мизия вече е възстановена част от инфраструктурата, която пострада тежко при силните дъждове през месец юли 2018 година. Подменени са 10 хил. кв. м асфалтова и тротоарна настилка по улица "Петко Банков" в града. Пред намиращата се на нея детска градина са монтирани обезопасителни парапети. Нови са пътните знаци. Положена е пътна маркировка с цел подобряване организацията на движение, както и намаляване риска от пътно-транспортни произшествия с моторни превозни средства и пешеходци. 

При изграждането на нов участък на открития канал са положени 450 куб. м бетон, а в нов участък са положени 300 линейни метра тръби. Изградени са 9 ревизионни шахти. Изцяло е ремонтиран паркингът на ул. "Георги Димитров" с площ 980 кв. м. Поставени са нови стълбове за осветление и нови осветителни тела, възстановена е пътната маркировка и са изградени 2 нови места за хора в неравностойно положение. 

През тази година е изпълнен проект за подмяна на вертикалната планировка пред Народно читалище "Просвета 1927". Продължава ремонтът на улиците "Перущица" и "Цветко Палибачийски", за които в края на миналата година правителството отпусна 1,2 млн. лв. Започнати са дейностите по други четири улици – "Сливница", "Косанска", "9-ти септември" и "Обслужваща".

Държавата предостави средства и за решаване на проблема с язовирите по поречието на р. Скът в общините Борован, Хайредин, Мизия и Оряхово. Освен спешната реакция, с която беше оказана помощ за бързото възстановяване на общината след бедствието, започна и модернизация на пътната инфраструктура в района. 

Снимка:МРРБВ резултат на проливните дъждове в периода 9-10 юли 2018 година голяма част от улиците в града бяха с унищожени платна, бордюри и тротоари, отнесени основи и пропадания. Разрушените улици "Петко Банков", "Георги Димитров" и "Лазар Драйчев", преминаването по които тогава бе невъзможно, затрудниха достъпа на хората до къщите им и до обществени места като детска градина и гробищния парк.  Още на 10 юли по разпореждане на МРРБ, Агенция "Пътна инфраструктура" и пътноподдържащи фирми изпратиха 24 тежки машини за разчистване на калта.

През октомври 2018 година правителството отпусна 2 млн. лв. за ремонт на трите засегнати от поройните дъждове улици и на канала, поемащ повърхностните води от "Селановско дере" с цел възстановяване на щетите в Мизия. През 2018 г. бяха ремонтирани малко над 20 км от третокласния път Хайредин - Крива бара - Бутан - Гложене, в който бяха вложени над 9,6 млн. лв. 

Работи се и по други пътни отсечки от републиканската пътна мрежа в област Враца. Ремонтират се участъците Алтимир – Търнава - Бяла Слатина, Търнак – граница Плевен, Селановци - граница Плевен, Мездра – Роман. Беше ремонтиран участъкът от Ребърково - Лютидол с цел преминаване на пътникопотока  във връзка с изграждането на така чакания от всички от Северозападна България скоростен път Мездра – Ботевград. 

От днес стартира рехабилитацията на 3-километрова пътна отсечка преди Враца, по пътя Монтана-Враца, която е в тежко състояние.

Агенция "Пътна инфраструктура" кандидатства за финансиране на рехабилитацията на близо 9 км от пътя Мизия - Оряхово – Крушовене. Индикативната стойност на проекта е почти 15.2 млн. лв. Предстои сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Региони в растеж" при одобряване на проектното предложение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 15 юли 2024 година

От днес започва вторият етап на класирането за прием в гимназии след 7 клас .  Учениците, класирани по първо желание след първия етап на класирането, от днес могат да се записват в училището, в което са приети. Срокът за записване е от днес до 17 юли, сряда.  Поискаха от Агенция "Пътна инфраструктура" да отдели средства за спешни ремонти на пътища..

публикувано на 15.07.24 в 18:00
Даниела Маринова, РУО-Монтана

В Монтана отчитат недостиг на ученици за две паралелки след 7-и клас

Отпадат две паралелки в приема след 7-и клас в област Монтана . 17 ученици не са приети никъде след първия етап на класиране. Общо 46 паралелки бяха заявени в държавния план-прием след 7-и клас в област Монтана. След първо класиране са реализирани 12 профилирани и 32 професионални, съобщи Даниела Маринова , председател на комисията по прием..

публикувано на 15.07.24 в 17:23

Фестивал събира почитатели на рибата в село Остров

Фестивал на рибата и рибаря ще се състои на 27 юли в с. Остров . Десетото юбилейна издание на форума ще събере отново почитатели на риболова и вкусната храна в оряховското село. Тази година празникът е посветен на сома, обясни секретарят на местното читалище Анелия Бенкина : "Фестивалът на рибата и рибарят тази година е посветен на рибата сом,..

публикувано на 15.07.24 в 15:32
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще посети Видин

Първото посещение на новоизбрания патриарх Даниил в епархиите от страната започва от Видин , съобщиха от Видинската света митрополия. Посещението е предвидено за 18 юли, четвъртък, от 18:00 часа. Негово светейшество Даниил ще бъде посрещнат с литийно шествие  по ул. „Цар Александър II“ от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг“ в посока пл...

публикувано на 15.07.24 в 14:58

Инфраструктурни ремонти се извършват във Вършец

Община Вършец успешно приключи реконструкция на улична мрежа на ул. "Христо Ботев" . Строежът е въведен в експлоатация. Обхватът на проекта е от кръстовището с ул. "Харалампи Генчев" до кръстовището с алея "12 септември", с обща дължина 240 линейни метра. Извършена е цялостна реконструкция на улицата, положени са нови бордюри, отделящи тротоарите от..

публикувано на 15.07.24 в 14:00

Културни прояви очакват врачани през лятото

Община Враца е подготвила богата културна програма за летните месеци.  През юли ще бъде посветен на българския фолклор и филми.  Подновяват се тематичните вечери в парка зад паметника на Христо Ботев. На 19 юли водното огледало ще се превърне в сцена на българския фолклор. От 21:00 часа ще се проведе открит урок по народни танци с..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Продължава облагородяването в община Ружинци

Нови пейки са поставени в Ружинци . Съоръженията за отдих ще бъдат монтирани и по селата в общината. Почистването на улиците и поливането на растенията е основна дейност в тези горещини, каза кметът на община Ружинци Александър Александров : "Първото, което започнахме - монтирането на пейки пред пазара в Ружинци и подобни неща ще бъдат направени..

публикувано на 15.07.24 в 12:30