Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23 медала спечели "Бдин 77" от Държавния индивидуален шампионат по кану-каяк (СНИМКИ)

23 медала спечелиха състезателите на видинския клуб по кану-каяк "Бдин 77" от Държавния индивидуален шампионат на гребния канал в Пловдив. Треньорът Цветан Иванов заведе само 14 състезатели, сред които и утвърдените гребци от СК "Ванто-Видин", който все още няма лиценз за състезателна дейност, но те показаха изключително добри резултати.

"Много тежко състезание, имайки предвид горещините, но нашият клуб се справихме повече от добре, дори бих казал отлично. Извоювахме 23 медала във всички възрастови групи, в които участвахме. Бяхме с малко състезатели, за да покажем, че коефициентът на полезно действие при нас е много по-висок от всички останали в страната. Участвахме с 14 състезатели, като почти всички спечелиха медали. Лично аз и старши-треньорът Искрен Георгиев сме удовлетворени максимално от представянето на нашите състезатели. Съсредоточихме се почти изцяло на едноместните лодки, защото това е най-големият престиж за един клуб и за един състезател. В едноместните лодки имаме 18 медала- при девойки старша възраст, мъже и жени, юноши старша възраст, юноши младша възраст", обясни Иванов.



Йоана Георгиева спечели четири златни медала. Завоюва и два сребърни медала, където отстъпи на Наташа Янич- трикратна олимпийска шампионка, само с две десети на 200 метра и с 1 секунда на 500 метра. Ванеса Димитрова спечели три златни медала в нейната възраст и два сребърни медала в по-горната възраст, където финишира след съотборничката си Йоана. Отлично се представиха още Веселин Вълчов, Николай Николов, Захари Виденов.


Паралелно с индивидуалния шампионат се проведе и селекцията за попълване на националните отбори за предстоящите международни състезания.

"Всички наши състезатели, които участваха в селекцията, я спечелиха. Веселин заминава за Унгария, Ванеса и Йоана- също, като Йоана спечели и селекцията за Световната купа, но преценихме да не участва, защото още е много малка- тя е девойка, а там трябва да участва срещу жените. По-добрият вариант е да учства в "Олимпийски надежди". Продължаваме да се борим, искаме нашият град да просперира и да покажем, че мястото му винаги е в челото на нашия спорт- на кану-каяка", допълни Цветан Иванов, който е и треньор на националните отбори за юноши и девойки.



Националните състезатели продължават подготовка за международните първенства.

"На 21 септември ще сме си във Видин, защото децата вече от три месеца не са се прибирали, тъжно им е за родителите. Благодаря на семействата им за разбирането и че ни подкрепиха в Пловдив. Огромни благодарности на старши-треньора на СК "Бдин 77" Искрен Георгиев за оказаната морална, методична и всякаква друга подкрепа", заяви Цветан Иванов.

Повече- в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" Мездра посреща утре "Дреновец"

В събота от 17:00 часа „Локомотив” Мездра ще посрещне на своя терен „Дреновец” в среща от 25 кръг на Северозападната трета лига. Позицията, която „железничарите” заемат в класирането – 5-ти с актив от 40 точки и голова разлика 43:27 ги задължава да вземат 3-те точки убедително. Гостите са 11-ти със скромен актив от 21 точки и голова разлика 43:27...

публикувано на 26.04.24 в 16:01

"Монтана" подаде жалба срещу съдиите от петия мач с "Берое"

Ръководството на "Монтана" е изпратило видео запис на федерацията по баскетбол с моментите на отсъжданията на съдиите от петия мач с "Берое" /Стара Загора/. Треньорът Преслав Пешев сподели, че според него е имало неправилни отсъждания срещу "Монтана": "Няма със сигурност да оставим нещата така. Искаме, ако има някаква грешка, човекът, която я е..

публикувано на 26.04.24 в 14:38

Златко Живков към баскетболистките на "Монтана": За мен вие сте победители

Кметът на Монтана Златко Живков прие баскетболистките, които взеха сребърните медали в шампионата при жените. Титлата спечели Берое /Стара Загора/ след пети мач у дома: "Благодаря, момичета, за участието и за шампионата, който приключихме. За съжаление, не можем да сложим една звезда в залата. Не ни стигна една точка и няколко секунди, за да..

публикувано на 26.04.24 в 14:29

Приключи Първият шахматен турнир за Купата на Община Ружинци

Първи турнир по шахмат за Купата на Община Ружинци се проведе в село Дреновец. Турнирът е организиран от сдружение "Достоен живот 22". От Общината е осигурен награден фонд за участниците. 36 се включиха в турнира.  С първи шахматен ход на масата кметът на Ружинци Александър Александров даде началото. Купата спечели Петър Цаков от Козлодуй, съобщи..

публикувано на 25.04.24 в 15:18

Съдии от столицата за мача на "Бдин" в събота

Съдийска бригада от София ще ръководи срещата от 30-ия кръг на Втора футболна лига между отборите на "Бдин" Видин и "Литекс" Ловеч. За главен съдия е определен опитният арбитър Димитър Буров, който е служител на НСО, ще му помагат Мартин Ангелов и Владимир Велев. Четвърти съдия Валентин Стефанов, съдийски наблюдател Иво Боев. Срещата е в събота, 27 април,..

публикувано на 25.04.24 в 14:21

Денислав Сталев ще ръководи дербито във Варна

Денислав Сталев бе назначен да бъде главен съдия на дербито на 30-ия кръг на Втора лига във Варна. В събота, от 13:15 часа, арбитърът ще изведе футболистите на лидера "Спартак" и гостите от "Монтана", които са на четвърто място в класирането. Негови помощници ще бъдат Желязко Пилатов и Месут Ахмедов. Четвърти арбитър е Георги Стоянов, а делегат на..

публикувано на 25.04.24 в 14:05

"Монтана" губи защитник за гостуването във Варна

Централният защитник на футболния "Монтана" Костадин Илиев е със спрени състезателни права за един мач, реши Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз. Бранителят получи червен картон в домакинската среща с "Беласица" /Петрич/ и ще изтърпи наказанието си този кръг, когато "Монтана" гостува на "Спартак" /Варна/. Илиев ще трябва да заплати и..

публикувано на 25.04.24 в 13:30