Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23 медала спечели "Бдин 77" от Държавния индивидуален шампионат по кану-каяк (СНИМКИ)

23 медала спечелиха състезателите на видинския клуб по кану-каяк "Бдин 77" от Държавния индивидуален шампионат на гребния канал в Пловдив. Треньорът Цветан Иванов заведе само 14 състезатели, сред които и утвърдените гребци от СК "Ванто-Видин", който все още няма лиценз за състезателна дейност, но те показаха изключително добри резултати.

"Много тежко състезание, имайки предвид горещините, но нашият клуб се справихме повече от добре, дори бих казал отлично. Извоювахме 23 медала във всички възрастови групи, в които участвахме. Бяхме с малко състезатели, за да покажем, че коефициентът на полезно действие при нас е много по-висок от всички останали в страната. Участвахме с 14 състезатели, като почти всички спечелиха медали. Лично аз и старши-треньорът Искрен Георгиев сме удовлетворени максимално от представянето на нашите състезатели. Съсредоточихме се почти изцяло на едноместните лодки, защото това е най-големият престиж за един клуб и за един състезател. В едноместните лодки имаме 18 медала- при девойки старша възраст, мъже и жени, юноши старша възраст, юноши младша възраст", обясни Иванов.



Йоана Георгиева спечели четири златни медала. Завоюва и два сребърни медала, където отстъпи на Наташа Янич- трикратна олимпийска шампионка, само с две десети на 200 метра и с 1 секунда на 500 метра. Ванеса Димитрова спечели три златни медала в нейната възраст и два сребърни медала в по-горната възраст, където финишира след съотборничката си Йоана. Отлично се представиха още Веселин Вълчов, Николай Николов, Захари Виденов.


Паралелно с индивидуалния шампионат се проведе и селекцията за попълване на националните отбори за предстоящите международни състезания.

"Всички наши състезатели, които участваха в селекцията, я спечелиха. Веселин заминава за Унгария, Ванеса и Йоана- също, като Йоана спечели и селекцията за Световната купа, но преценихме да не участва, защото още е много малка- тя е девойка, а там трябва да участва срещу жените. По-добрият вариант е да учства в "Олимпийски надежди". Продължаваме да се борим, искаме нашият град да просперира и да покажем, че мястото му винаги е в челото на нашия спорт- на кану-каяка", допълни Цветан Иванов, който е и треньор на националните отбори за юноши и девойки.



Националните състезатели продължават подготовка за международните първенства.

"На 21 септември ще сме си във Видин, защото децата вече от три месеца не са се прибирали, тъжно им е за родителите. Благодаря на семействата им за разбирането и че ни подкрепиха в Пловдив. Огромни благодарности на старши-треньора на СК "Бдин 77" Искрен Георгиев за оказаната морална, методична и всякаква друга подкрепа", заяви Цветан Иванов.

Повече- в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мездренските грации спечелиха поредните отличия

Състезателките от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" - гр. Мездра взеха участие в първия Международен турнир "Gymnastics for all - Festival and Challenge" , провел се в София в частта за турнирна програма. В състезанието имаше много силно участие на 23 клуба от Гърция, където масовият спорт е изключително разпространен. Грациите..

публикувано на 09.07.24 в 13:13

Футболен клуб "Ботев" търси таланти на кастинг

Футболен клуб "Ботев" (Враца) обяви кастинг за деца , родени през 2010, 2011 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г., които да се присъединят към детско-юношеската школа на клуба.  Подборът ще се проведе през почивните дни, на 13-и и 14-и юли, на стадион „Христо Ботев". Началото на пресяванията на талантите е от 9:00 часа. В клуба обещават..

публикувано на 09.07.24 в 13:05

"Монтана" привлече баскетболистка с богат опит в американските колежи

Юлияна Вълчева е новото попълнение на женския баскетболен тим на Монтана.  25-годишната състезателка е висока 184 см и играе на позиции гард-крило.  През последните четири години Вълчева е била част от отбори в различни университети в САЩ като Тексаския Университет в Сан Антонио и Уестърн Небраска Колидж.  За последно в България е била част от състава..

публикувано на 08.07.24 в 15:54

"Монтана" е сред допуснатите участници в новото елитно първенство по волейбол

11 клуба от имащите право на участие в Ефбет Супер Волей бяха допуснати до новия сезон.  Това стана ясно, след като комисия от лигата разгледа документите на всички, които подадоха документи за лицензиране.  Новият член на елита е Дунав /Русе/.  Отборът на Добруджа /Добрич/ за сега е под въпрос, заради неизпълнени финансови задължения. На клуба е..

публикувано на 07.07.24 в 15:50

"Монтана" продължава лятната си подготовка

Футболистите на Монтана подновяват от утре тренировки в спортен комплекс „Огоста".  В четвъртък тимът се прибра от лагер в Банско.  По време на подготовката там стана ясно, че Тенчо Калпаков ще бъде старши треньор.  Президентът на Монтана Румен Панайотов разкри как се е стигнало до привличането на Калпаков начело на отбора: "Така се случи нещата..

публикувано на 07.07.24 в 15:25

Ботев (Враца) и Локомотив (София) не се победиха

Ботев /Враца/ записа нулево равенство във втората контрола от лятната си подготовка.  Елитният тим и Локомотив София завършиха 0:0 в приятелска среща, играна на стадион „Христо Стоичков" в Етрополе. Проверката, която беше втора за врачани под ръководството на Тодор Янчев, не впечатли с положения. Преди няколко дни врачани отнесоха Марек /Дупница/ с..

публикувано на 07.07.24 в 15:05

Наградиха победителите в благотворителния футболен турнир във Видин

Отборът на Кула спечели първото място в благотворителния футболен турнир на малки врати под надслов "Старши полицай Пламен Вълков". Те победиха с резултат 5:2 отборът на Грамада във финалната среща. Общо 20 отбора взеха участие в инициативата, провела се спортен комплекс "Колодрума", а кметът на Община Видин Цветан Ценков връчи наградата на..

публикувано на 07.07.24 в 14:18