Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Продължава събирането на средства за соларна пейка във Видин

4
Снимка: Йорданка Петрова

380 килограма пластмасови капачки предадоха днес от инициативна група СМЕ.БГ. Голяма част от капачките са събрани от видинската библиотека "Михалаги Георгиев". В помощ на набирането на средства, за изграждането на соларна пейка във Видин, са дарени и събраните пластмасови капачки в металното сърце, за което се грижи екипът на библиотеката, каза директорът Десислава Иванова:


"Няколко пъти вече изпразваме сърцето от капачки, а какво количество предстои да предадем сега, все още не знаем, но сме нетърпеливи да разберем. Каузата, на която се спряхме този път е монтирането на соларна пейка във Видин. Смятаме, че това е една добра кауза, нещо ново за Видин и се надявам по-бързо да се съберат парите за пейката..."   


През юли и август бяха проведени няколко акции за събиране на хартия, днес кампанията продължи с предаването на пластмасови капачки, каза Ели Цветанова от инициативната група:

"За септември плануваме също една акция за хартия и пак пластмасови капачки, които съхраняваме на друго място. Така че продължавайте да събирате, продължавайте да чакате новини за деня и часа на акциите, и ще се радваме на вашето участие..."

Събрани са около 70% от необходима сума за изграждането на соларната пейка. Инициаторите се надяват да бъде поставена за празника на Видин- Димитровден.


Галерия

Вижте още

Община Брегово се класира за втория етап на Национален конкурс

Община Брегово е сред избраните да продължат във втория етап на Националния конкурс "Нестле за Живей Активно!".  В инициативата през 2020 година участваха 22 общини. От тях в предварителния етап на конкурса бяха избрани 7-те най-активни. С какъв проект се е представила Община Брегово обясни секретарят й Росица Попърданова : "Проектът цели..

публикувано на 17.01.21 в 09:23

В Лом възразяват срещу изграждането на компостираща инсталация в града

Кметът на Община Лом Георги Гаврилов е направил възражение пред РИОСВ– Монтана срещу инвестиционното намерение на софийската фирма "Хелиас" за изграждане на "Инсталация за производство на индустриален компост" в Лом. Причината е намерението на фирмата да произвежда не по екологичните правила компост от животински екскременти, урина и тор,..

публикувано на 17.01.21 в 09:12
криводол

Нов автобус за учениците от община Криводол

Учениците от община Криводол ще се возят с нов автобус, след като от министерството на образованието и науката удовлетвориха частично молбата на кмета Христо Доков да предоставят едно возило. Тъй като автопаркът е в окаяно състояние, градоначалникът беше изпратил писмо до министър Красимир Вълчев с настояване за отпускането на поне две превозни..

публикувано на 17.01.21 в 08:48

Още 60 медици от болницата в Лом бяха ваксинирани

Продължава имунизацията на общопрактикуващи лекари, стоматолози, фелдшери, медицински сестри и други здравни работници и специалисти в МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" в Лом. Още 60 медици  работещи на първа линия бяха ваксинирани, а втората доза от ваксината на " Pfizer-BioNTech" ще им бъде поставена в началото на месец февруари тази година ...

публикувано на 17.01.21 в 08:42

Днес е Антоновден

На 17 януари Православната църква почита паметта на Св. Антоний Велики . За живота на Светеца, разказа отец Илия Симеонов , служител на Видинска епархия: " Свети Антоний Велики е роден в Египет и се е подвизавал сред скалите в една египетска пустиня. Отшелник е и той е основател на монашеството, първият монах в света. Най- важното за този празник..

публикувано на 17.01.21 в 08:34

Три нови случая на заразени с COVID-19 в Северозапада

Няма нови случаи на заразени с COVID-19 пациенти  в област Монтана през последните 24 часа, сочат данните от Националния информационен портал. В област Враца има 2-ма новозаразени, а в област Видин- 1. 233 са новите случаи за страната, при направени общо 4 628 теста. 17 пациенти са починали през изминалото денонощие, а излекуваните са 296. Ваксинирани са..

публикувано на 17.01.21 в 08:19

Станция за самообслужване работи във видинската библиотека

Станция за самообслужване и електронна врата за защита на библиотечния фонд са монтирани в отдел "Заемна за възрастни" на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. С помощта на новите технологии нито една книга, която не е регистрирана за заемане, няма да може да може да бъде изнесена, обясни директорът Десислава Иванова:..

публикувано на 16.01.21 в 17:13