Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За седми път потегли велопоходът по маршрута "Дунав ултра"

4
Снимка: Радио Видин

Над сто колоездачи се включват във велопохода по маршрута "Дунав ултра". Потеглят до 9.30 тази сутрин от Видин. Заради пандемията тази година няма масов старт. Велоподоходът по трасето от 730 километра по поречието на Дунав е седмият по ред. Участниците избират два начина за преминаване на маршрута, каза организаторът Борис Бегъмов:

"Истински празник по поречието на Дунав, и не само. Различното е това, че тази година участниците могат да избират два начина да преминат маршрута-така наречения класически или приключенски. Означава, че включваме допълнителни населени места, най-вече български села, които се намират малко настрани от от основния път по поречието на Дунав също могат да се възползват от интереса, който възбужда този маршрут както за участници от страната, така и от чужбина". 

За трети път по трасето потегля Алексадър Александров от Враца:

"Две години по ред участвам в отбор. Сега ще съм сам, за да видя каква е разликата като нямам съотборници, които да ми помагат. Събитието, което се организира и идеята да се премина това разстояние по поречието на Дунав е страхотна. Аз ще участвам за 48 часа."

Дориана Миленкова е в екип с Албена и Елена. За дамите велопоходът е предизвикателство, но и начин да опознаят региона:

"Решихме да си пробваме силите и да направим едно прочистване на мозъка и стягане на мускулите, също и най-вече да опознаем по-добре България, Дунав, забележителностите. Не сме пътували активно в този район, така че за нас е интересна възможност да видим района на по-бавна скорост. Това е нашата мотивация."

Маршрутът от село Куделин в началото на българския участък до Дуранкулак преминава през над сто население места. Според създателя му Борис Бегъмов става все по-популярен. 
Галерия

Вижте още

Снимката на 19 октомври 2020 година

На 19 октомври отбелязваме Деня на българския лекар. Празникът се отбелязва от 1995 г. по инициатива на Българския лекарски съюз в деня, когато почитаме паметта на преп. Йоан Рилски Чудотворец. Неврологът д-р Ваньо Андрейнски е номиниран за националната награда "Лекар на годината" от Районната лекарска колегия във Враца. Той е дългогодишен специалист по..

публикувано на 19.10.20 в 18:10
Народният представител Калин Вельов /вдясно/ с колегата си от ГЕРБ Владимир Тошев.

Калин Вельов: Мястото на културата е до образованието

Важно е културата да бъде наравно с образованието, където й е място, каза пред журналисти във Видин музикантът и народен представител от ГЕРБ Калин Вельов. Дунавският град е спирка от обиколката, която той е предприел като депутат, с цел запознаване с проблемите на работещите в сферата на културата.  "Вследствие на тази обиколка съставям един..

публикувано на 19.10.20 в 17:24

Въведоха нови мерки за безопасност в Монтанската библиотека

Променено е работното време и са въведени нови правила за безопасност в библиотеката в Монтана, във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка.  Регионална библиотека "Гео Милев" ще обслужва своите потребители при спазване на следните правила: При влизане в сградата на библиотеката е задължително поставянето на защитна предпазна маска или друго..

публикувано на 19.10.20 в 17:23

Задържаха 4 500 чифта слънчеви очила във Видин

Задържаха слънчеви очила с надписи на защитена търговска марка, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници". На 18 октомври в района на Дунав мост 2 Видин - Калафат, инспектори спрели за проверка товарен автомобил с влекач с българска регистрация на излизане от страната. В превозното средство намерили две палета с 50 кашона, съдържащи общо 4 500 чифта..

публикувано на 19.10.20 в 16:41

И във Видин започна раздаването на пакети с хранителни продукти

Започна раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещи се във Видин . Помощта е по програмата за подпомагане на уязвимите групи и се разпределя от Българският червен кръст. "И да не сме доволни, няма на кой да се оплачем... Миналият път беше много прясно и много хубаво... Как да не сме доволни? Виж какво става тук-..

публикувано на 19.10.20 в 16:21

5 са новите случаи с COVID-19 във Врачанско

Инфектираните с коронавирус във Врачанско от началото на пандемията досега са 288, според данните на единния информационен портал към 18 октомври. Пет са новите положителни проби за изминалото денонощие, уточниха от регионалната здравна инспекция. Положителен е резултатът от лабораторно изследване на 16-годишно момче от с. Борован, което е..

публикувано на 19.10.20 в 15:59

Започна онлайн гласуването за "Кмет на годината"

Започна националното онлайн гласуване в осмото издание на конкурса "Кмет на годината", организиран от Портала на българските общини. Допитването ще протече до 29 октомври 2020 г., включително , на специално създадената платформа: https://kmetnagodinata.bg/ B ĸoнĸypca yчacтвaт ĸмeтoвeтe нa всички 265 oбщини в Република България. Bceĸи..

публикувано на 19.10.20 в 15:47