Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кражби на ток са установени на три адреса в Новоселци

Неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа е установено вчера на три адреса в село Новоселци, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Създадени са били условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, уточняват от полицията.

Работата на разследващите продължава. В полицейското управление във Видин е образувано досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна.

Замърсена вода установиха в монтанските села Винище и Смоляновци

Замърсена с колиформи вода тече от чешмите в монтанските села Винище и Смолян о вци. Регионалната здравна инспекция в Монтана е наложила глоби на отговарящите за подаване на вода в тези населени места.  Водната проба от централното водоснабдяване в хранителен магазин във Винище е показала отклонения по колиформи и еширихия коли. В Смоляновци..

публикувано на 01.05.24 в 15:50

Великденски събор организират под Алботинския скален манастир

Великденски събор подготвят отново край Алботинския скален манастир до видинското село Градец. По традиция празникът се провежда в подножието на светата обител на втория ден на Великден, който тази година се пада на 6-ти май, понеделник. Организатори на празника са кметството и читалището в Градец. В програмата е предвидено участието на самодейни..

публикувано на 01.05.24 в 15:30

Подпомагат семейства с репродуктивни проблеми В Монтана

Ротари клуб Монтана дарява 35 000 лева на семейства с репродуктивни проблеми. Парите бяха събрани на благотворителен бал, на който са  разиграни на търг картини на известни художници, сред които Вълчан Петров, Стоимен Стоилов, Павел Митков, Галя Герганова, скулптура на Красимир Яков, както й картини на местни творци - Господин Господинов – Батко..

публикувано на 01.05.24 в 15:27

Читалището в Крапец организира конкурс за Великден

За поредна година НЧ "Светлина 2007" село Крапец, община Мездра  организира конкурс на тема "Светъл Великден". Всеки може да участва в него. Според регламента трябва да бъде изпратена снимка на великденски яйца, великденска украса, празнична декорация, великденска трапеза или козунаци на лично съобщение на фейсбука страницата на читалището. В..

публикувано на 01.05.24 в 14:41

Готов е мостът в Горна Кремена

Мостът, по който ще се движат тежки камиони след спирането на трасето между Мездра и Ботевград, вече е готов. Пътното съоръжение в село Горна Кремена е завършено предсрочно и предадено за ползване от Агенция "Пътна инфраструктура", съобщи Красимир Цонев, представител на строителната фирма-изпълнител на обекта: "...Имаше компрометирани..

публикувано на 01.05.24 в 13:57

Кооперативният пазар във Враца може да бъде закрит

Съществува възможност да закрият кооперативният пазар във Враца.  Темата беше дискутирана по време на последното редовно заседание на общинския съвет. Кметът на града Калин Каменов припомни, че скоро ще бъде готов проектът за довършване на централната пешеходна зона – от "Здравец" до гарата. В разработката има идея за обособяването на нов пазар от..

публикувано на 01.05.24 в 12:00

Велика сряда е

Днес Православната църква отбелязва третия ден от страстната седмица. На Велика сряда е Тайната вечеря на Божия син с Апостолите. В деня на Светата и Велика сряда се припомня едно от последните събития преди спасителните за нас страдания на Господ - за многоценното миро, което в искреното си разкаяние една грешница изляла върху главата на Спасителя,..

публикувано на 01.05.24 в 09:00