Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старт М печели ралито в Криводол (СНИМКИ)

11
Снимка: Радио ВИДИН

Шест пилоти на АСК Старт М /Криводол/ спечелиха призови места на рали кроса в Криводол. Домакините заеха първо и трето място в отборното класиране, видинският Жико моторспорт е втори.

20 пилоти от 7 отбора взеха участие във 2-ия кръг на държавното първенство по рали крос.

В „Дивизия 1” на първите три места се наредиха Мирослав Цветанов – Бомбата с Форд Сиера от Старт М, Емил Минчев със Субару Джъсти от Старт М и Ханко Бориславов с Ауди от Жико МС. Иван Живков и Минчо Борисов получиха повреди в колите си и не стигнаха финала.

В „Дивизия 2” Пламен Цветанов от Старт М с Лада изпревари Ивайло Здравков със Ситроен Саксо от Жико и Владимир Димитров със Сеат Ибиза от Ботевград.

Методи Тодоров – Муто от Старт М с БМВ победи в „Дивизия 3” със задно предаване. Тръгналият от последна шеста позиция Цветелин Велков с Лада от домакините е втори, а трети завърши Ивайло Цветков с Лада от видинския тим. В клас „Лада” купи взеха Цветелин Велков, Ивайло Цветков и Ивайло Илиев от АСК Т-Н Моторспорт.

Светослав Миков от Ботевград получи купата за най-млад състезател. Купата в памет на седемкратния шампион в автокроса Александър Атанасов е за Иван Сашов Иванов от Старт М.

Народният представител от ГЕРБ Монтана инж. Дилян Димитров, кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев и заместник кметът на Монтана инж. Диман Георгиев, който е и пилот на Старт М, бяха сред официалните гости на собственика на криводолския тим и на писта „Строител” инж. Спас Спасов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" остана без треньор, наследникът на Митов ще бъде обявен утре

Николай Митов и Монтана се разделиха по взаимно съгласие. Информацията потвърдиха от ръководството на тима.  С Митов си тръгват и неговия екип - помощник треньорът Радослав Вардаров, на вратарите Емил Михайлов и кондиционният специалист Антонио Кантарев.  Най-вероятно за изненадваща раздяла е повлияла загубата с 1:3 от Беласица /Петрич/, в събота, за..

публикувано на 22.04.24 в 13:03

Врачанско училище стана зонален първенец

Волейболистите на СУ „Козма Тричков" от Враца спечелиха зоналното първенство в надпреварата „Ученически спортни игри 2024" и ще представят Северозападна България на финалите при юношите от 11 и 12 клас.  Разпределението на медалите ще е между 1 и 5 май в Разград. За последната фаза от надпреварата се класираха 10 отбора от цялата страна. Волейболната..

публикувано на 22.04.24 в 12:52

Иво Балабанов надбяга кениец

Състезателят на СК”Атлет” Мездра и водещ атлет на България в дългите бягания Иво Балабанов спечели състезанието "5K BEROE ROAD RACE" в Стара Загора.  Състезателят ни  успя да изпревари кениеца Алберт Тонуй /14.33 мин./ с шест секунди и да финишира на не особено равнинното 5-километрово трасе за 14:27 минути.  Иво Балабанов все още  държи..

публикувано на 22.04.24 в 12:41

"Монтана" ще разчита на публиката, за да запази шансове за титлата

Монтана и Берое /Стара Загора/ излизат един срещу друг тази вечер в зала „Младост".  Двубоят е под номер 4 в сблъсъка за титлата по баскетбол при жените.  Снощи монтанчанки спечелиха срещата, но Берое имат две победи и при успех днес стават шампиони.  При победата на Монтана момичетата на треньора Преслав Пешев ще играят пети мач в Стара Загора в..

публикувано на 22.04.24 в 12:39

Ботев (Враца) с намерение да се пребори за оставането си в елита

Въпреки че изглежда като невъзможна мисия, врачанският Ботев не се е отказал да се бори за оставането си в родния футболен елит.  Малкото точки в актива не дават предимство на тима на Христо Янев, но наставникът и футболистите му гарантираха, че докато има надежда, те ще се борят. Ботев завърши на 15-о място в редовния сезон на Първа лига с 22 пункта...

публикувано на 22.04.24 в 12:22

Иранка ще представя България на Олимпиадата

Кметът на Враца Калин Каменов и народният представител от ГЕРБ Мартин Харизанов помогнаха на иранка да представи България на олимпийските игри в Париж това лято.  Кимия Ализаде ще представя родното таекуондо на най-големия форум на планетата, като тя получи документи като натурализирана врачанка – новината съобщи на профила си в социалните мрежи..

публикувано на 22.04.24 в 12:20

"Монтана" надделя над "Берое" и върна интригата за титлата

Баскетболистките на Монтана взеха една победа във финалните плейофи срещу Берое /Стара Загора/.  В зала „Младост" снощи момичетата на треньора Преслав Пешев бяха доста убедителни и спечелиха със 78:55 точки.  Берое продължава да има аванс от 2 победи срещу една на Монтана.  Днес ще има четвърта среща, от 18 часа, в зала „Младост". Монтана показа..

публикувано на 22.04.24 в 07:05